reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Wojciaszek w ciągu ostatnich 3 tygodni bardzo się rozgadał. Ciągle cos opowiada (do siebie albo do kogoś kto jest w pobliżu). Powtarza ładnie albo przekręca słowa.
Ostatni hit to: "nie da lady!!" - czyli nie da rady

A Staś? - też mówi czasem. Zwykle mówi "auuu".:-D
I uśmiecha się do mnie od tygodnia.:-)

reklama
Rozbawilo mnie to "nie da lady" i "o boze" :-D

A moje dziecko to mnie rozwala normalnie!!!!
Dzis slysze cos leci a ta w kubek wode mineralna leje ,oczywiscie przelala i patrzyla jaks ie woda "pieni" bo to gazowana byla...Wiec pytam "chcesz ty dostac w dupsko?"
A ona klepie sie po tylko i wola " w dupe,w dupe, Emi bloi" No i nakrzycz tu na taka:-D

Pati:-D:-D:-D:-D
moja od razu robi słodką minkę i mówi "pseplasam" i nie sposób się na nią gniewać:tak::-D poza tym jest już tak wygadana że szok, nadaje non stop, ludzie jak ją słyszą dziwią się że ma dopiero dwa lata, tak nawija :-D

fajniusie te wsze dzieciaczki
moj tez smiesznie sobie gada i czasami mnie poprostu rozwala:-D
wiecie moj ma troche inaczej bo ma w domu dwa jezyki polski i francuski
wiec mamy ubaw
mowi jedno slowo po fr i drugie po pl czasami niektorzy nie wiedza o co mu chodzi...hehe ale ja go zazwyczaj rozumiem

teraz ma manie gadania ze go wszystko "boi"(boli) i kaze robic "bizu"(buziaka) i do wszytkich mowi "mesi mama"(dziekuje mama)........
taki slodki i kochany jest:):-)

Och juz sie ciesze jak tu zaczna teksty leciec :-)

Noemi np.jak widzi ze juz cisnienie mi sie podnosi i zaraz podniose glos to od razu przystawia palec do ust i robi"ciiiiiiiii" :-D Albo czasami jak podniesionym glosem z Adamem cos tam sie klocimy to tez wola "cichoooo":-D

A od dzis konczyy ze smokiem!!!!!! :cool2:
Narazie idzie jako tako... Rano postanowila koniec!!! Wzielam mloda na kolana ,smoka i nozyce i mowie" Sluchaj kochanie,jestes juz duza,mama i tata smoka nie biora inne dzieci tez ,wiec i ty nie musisz go miec...Zeby beda krzywe i zaden cie nie bedzie chcial :-D a jak nie bedziesz za ni plakala to dostaniesz ladny prezent w nagrode"...No i rach ciach smok pociety,Noemi poszla wywalic silikonowa czesc a plastik zostawilam... Jak sie spodziewalam po 10 min.placz o smoka...:baffled: Mam jeszcze 4 schowane ale nie wyciagam...:no: Jak koniec to koniec!! No ale wola od czasu do czasu , wiec pokazuje ze smok juz sie zmeczyl i nie chce juz byc cycany :-D Biedna wziela wszystkie pieluchy jakie ma i ulozyla w przedpokoju na kaflach ,jedna sie przykryla ,inne pod glowe i zalamana tak 20 min.lezala... pozniej fotke wkleje :-D Trzymajcie kciuki zeby sie udalo!!!!:-):tak:

reklama
Pati trzymam kciuki strasznie mocno....

nawiązując do słowa przepraszam .. moje dziecko zamiast przepraszam mówi "kocham" ale już nie doadaje "cię".. jak się zdenerwuję i zaczynam go pouczać podchodzi obejmuje rękami moje nogi i wali prosto z mostu "kocham " to nie ma na mnie mocnych :-)

Do góry