Wiki_28
styczeń '02 lipiec '05
Myszka.Kuba jakbyś mogła to ja też poproszę edytajastrzebska@interia.pl
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

- czasem gada nawet przez sen:-):-):-)) - oczywiście po swojemu - z tym że nie łączy wyrazów w teakie wyrażenia jak napisałam. Naśladuje zwierzęta, nazywa zjawiska, rzeczy, czynności - niezmienie narazie w nowo-polskim języku;-);-);-).Napiszcie jak to u was jest...

Czy wasze dzieciątka, które sa w wieku podobnym do mojej Emi już mówią. Chdzi mi o mówienie typu "mama daj" czy "mama chodź". Nasza córcia mówi dużo (prawie jej się buźka nie zamyka- czasem gada nawet przez sen:-):-):-)) - oczywiście po swojemu - z tym że nie łączy wyrazów w teakie wyrażenia jak napisałam. Naśladuje zwierzęta, nazywa zjawiska, rzeczy, czynności - niezmienie narazie w nowo-polskim języku;-);-);-).Napiszcie jak to u was jest...
Ale mimo wszystko nawet gdy coś tam za mną powtórzy i poprzekręca biję brawo

to jedno wychodzi idealnie ) a tak to : mama ,tata, baba, dzia - dziadek , ani , buła - buju , kwa - kaczka - dźwi - dzwi ,otusz - otwórz , am - jeśc, mif - miś , bo - jabłko . i wiele innych skrótów i skrócików.coraz ciekawiej sie robi 

dobrze ze tych brzydkich słow nie powtarza 
( mamsi czasem sie wymknie conieco ) 

, "a a a": to: spanie, podusia, wózek, rower i fotelik samochodowy:-), am am, pić, daj, dam,dzidzia, nie ma, iś-jest, ś -gorące, kółko-wszystko co okrągłe-nawet ogórek
i jabłko
i zdania pierwsze:" tatuś da da brum brum"- czyli tatuś pojechał samochodem, dzidzia dada brum brum aaa- czyli chyba
Kubuś jedzie samochodem w foteliku
w sumie mówi około szesnastu słów, w tym po swojemu, naśladuje też zwierzęta, zna części ciała.