Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
A co do wczoraj - to okazało się, że mam w lodówce łososia z terminem "do jutra" i kilka napoczętych serków almette... Więc skończyło się na kupieniu bagietki i wykonaniu kanapeczek: bagietka/serek/łosoś/sok z cytryny/pieprz. I miałam jeszcze wino do tego ;-)
Ale niektóre pomysły powyżej ciekawe i na pewno wypróbuję
Seler naciowy, żółty ser, kukurydza, żółta papryka, mandarynki z puszki. Sos-lekki majonez z sokiem z mandarynek z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Może być z ryżem a dla mięsożernych z kurczakiem (np wędzonym) albo szynką.
I trochę inna caprese (ja mogłabym jeść codziennie) pachnące pomidory ze straganu z serem burrata i świeżą bazylią, oliwa, sok z cytryny, ulubione przyprawy, ja posypuję nerkowcami
To chyba zależy jakie składniki lubisz
Ja robię na zimno makaron, ogórek, pieczarki, kurczak, kukurydza, papryka, cebula i majonez.
Na ciepło duszone na patelni por, marchewka i papryką, do tego ciecierzycą ugotowaną bądź ze słoika, przecież pomidorowy i gotowe.
Lubię też gotowany brokuł, jajka na twardo, majonez i orzechy.
Szpinak lub rukola , pieczona z czosnkiem i rozmarynem dynia hokkaido, feta, orzechy włoskie, kasza pęczak lub ciecierzyca, sos z oliwy, miodu i soku z cytryny (opcjonalnie +ocet balsamiczny lub ostra musztarda)
Makaron z zupek chińskich, papryka, groszek, kukurydza, kurczak, ogórek konserwowy i można wymieszać z majonezem ale nie jest to konieczne. Te przyprawy z zupek chińskich dodajesz to tej sałatki i nic więcej niczym nie przyprawiasz.