reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

lazanki:
kielbaska i boczek w kostke i wytapiam
makaron gotuje
biala kapusta szatkuje i przesmazam (do niedawna gotowalam ale przesmazona na odrobinie tluszczu jest o wiele lepsza! tylko trzeba caly czas mieszac)
wszystko lacze i przesmazam razem, zeby przeszlo smakiem
doprawiam wszystko po kolei do smaku

ale mi narobilyscie ochoty!
 
reklama
Kluski lane.

jajko
2-3 łyżki wody
2-3 łyzki maki.

Wszystko razem wymieszać np. w kubku. Musi miec konsystencję budyniu i powolutku lać na gotujące się mleko/wodę co trochę tak jakby odcinać kawałki lejącej się masy, Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Gotować około 5 min i gotowe
 
agulka, robilam 'Twoje" nalesniki:-) bardzo smaczne i nielamliwe, super elastyczne:happy2:
tylko jeden problem, nie za malo w przepisie jest maki(5lyzek)? wtedy byly baaaardzo zadkie i przywieraly do patelni, dodalam wiec troche maki i byly naprawde zuper!
julitka sie najesc nie mogla;-)
 
agulka, robilam 'Twoje" nalesniki:-) bardzo smaczne i nielamliwe, super elastyczne:happy2:
tylko jeden problem, nie za malo w przepisie jest maki(5lyzek)? wtedy byly baaaardzo zadkie i przywieraly do patelni, dodalam wiec troche maki i byly naprawde zuper!
julitka sie najesc nie mogla;-)
A co to za nalesniki? plizzz prosze o przepis...uwielbiaMY nalesniki!:-)
 
NALEŚNIKI, które nie pękają.

5 łyżek mąki
2 szkl. mleka
2 jajka
1łyżka cukru
1/3 łyżeczki soli
1łyzka oleju

Jajka, sól i cukier ubic mikserem lub trzepaczka na gładką masę, wlej mleko, wsyp mąkę, wymieszaj, dodaj olej i jeszcze raz wymieszaj. Usmaż.
Ciasto będzie rzadkawe, ale tak ma byc.
Proszę bardzo
 
agulka, robilam 'Twoje" nalesniki:-) bardzo smaczne i nielamliwe, super elastyczne:happy2:
tylko jeden problem, nie za malo w przepisie jest maki(5lyzek)? wtedy byly baaaardzo zadkie i przywieraly do patelni, dodalam wiec troche maki i byly naprawde zuper!
julitka sie najesc nie mogla;-)

Można dać więcej, mi na teflonowej z Tefala nie przywiera,

Cieszę się , że smakowały:tak:
 
reklama
Do góry