reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

Mnie te przepisy zupełnie nie przekonują.O zgrozo...ser?....całe jaja?.....soda oczyszczona?...śmietana?....i do tego smażone?:szok:

reklama
Patch ja nie jestem eksperten ale tez bym na tej stronie nie polegala....

W koncu kupilam Sinlac. LAilusi smakuje tak jak wszystko inne - troszke. Mipierwszego dnia srednio. drugiego lepiej a dzis juz bardzomi smakuje- bo jem razem z LAilusia na sniadanko!:-) tylko zeby moja coreczka go tak szybplubla jak ja bylabym szczesliwa!!!

nie wiem czy to juz bylo-napiszcie co o tym sadzicie-brzmi smacznie:tak: a moze ktoras mama juz to robila? Czy ktoras mama wie jak upiec jabluszko w mikrofali?/

Jabłuszko pod pierzynką
Od 8 miesiąca

Składniki
– słodkie jabłuszko
– 1 łyżeczka cukru,
– pół żółtka
– płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
– 150 ml mleka modyfikowanego następnego przygotowanego zgodnie z recepturą na opakowaniu.

Sposób przygotowania
Jabłko umyj i po usunięciu łyżeczką gniazda nasiennego upiecz w piekarniku, w kuchni mikrofalowej lub uduś pod przykryciem w odrobinie wody. Pół żółtka rozmieszaj z cukrem, mąką oraz łyżką mleka i mieszając, powoli wlewaj do przygotowanego wcześniej w małym rondelku mleka. Zagotuj sos i mieszaj go, aż przestygnie. Polej nim jabłko. Letni jeszcze deser podawaj maluszkowi łyżeczką (tylko miąższ, bez skórki).
Porcja dla dziecka = 1 średnie jabłko

Mateczka, brzmi fajnie, ale sama nie wiem niby wszystko ok, ale ten przepis jest z tej samej strony co te co wkleilam, gdzie pozwala się dzieciom od 7. miesiąca na ser żółty i smażone placki.... A można dawać pieczone rzeczy ??

reklama
Do góry