• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Samochód...

witch84

Fanka BB :)
Nie wiem czy to dobre forum, ale zaryzykuje :P

Pewnie będę za jakiś niedługi czas myślała o zmianie samochodu. Potrzebuję głównie na dojazdy do pracy i wożenie dzieci do szkoły, ale także czasem może się zdarzyć jakiś wypad na kilka dni. Nie może być zbyt mały. Raczej nowy. Kwestia ceny - do przemyślenia.

Co polecacie?? Co Wam się podoba?

Mam swój jeden typ, ale chciałabym poszukać alternatywy.

reklama
Mam toyotę yaris. Zwrotna, pali w mieście ok. 6 litrów (letnie opony), poza ok. 4,5. pakowny bagażnik. Jeśli dzieci bezwózkowe, to fajne autko :) dobrze radzi sobie poza miastem. Wszędzie zaparkujesz. Teraz brałabym hybrydę...

Minusy: słabe (jak dla mnie) światła, wkurzająca wycieraczka z przodu (zamiast dwóch).

Mam ponad 4 lata (nowy) i póki co dajemy radę. Przy dziecku wózkowym - trochę ciasny. Moja bratowa jeździ do pracy (kupowałyśmy razem) ok. 90 km każdego dnia i też nie narzeka :)

Ja polecam Hyundai i20 albo i30. Pracuje dla tej marki i osobiście bardzo ja chwalę. Auta są ekonomiczne, niedrogie w eksploatacji, fajnie się prowadzą, bez awaryjne. Cena to od 45 tyś wzwyż w zależności od wyposażenia. Do tego 5 lat gwarancji i assistance od producenta w razie awarii.
A jaki jest Twój faworyt?

reklama
Volkswagen Golf lub Passat

Entuzjastycznie poprę Volkswagena.
W twoim przypadku Passat będzie chyba lepszy. Jest większy. Chociaż dla 6 i 8 latka Golf tez będzie niezły.
Ja jednak wole mieć więcej miejsca niż za mało wiec Passat moim zdaniem lepszy. Zapakujesz w to dwójkę dzieci, plus jakieś bagaże i na wakacje z cała rodzina pojedziesz. Plus świetnie się prowadzą, ekonomiczne na paliwie. Mówię o nowych modelach a nie jakichś z lat 90 ;)
Miałam oba modele jako samochody zastępcze i z każdego byłam zadowolona. A u mnie jest jeszcze na dokładkę wózek z duża gondola. Zmieścili się wszyscy do Golfa:oops:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry