reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Margolis pisze:
Mam jeszce pytanie do doświadczonych mamuś - jakie podpaski brałyście do szpitala?? Oglądałam ostatnio firmy TENA takie duże i chyba na nie się zdecyduję.

U mnie w szpitalu nie trzeba było mieć swoich podpasek, gdyż dawali takie jałowe podkłady od siebie ale w domu tak jak juz dziewczynki wspomniału uzywałam tych podkładów z belli

Dziś idę do gina i niestety musze zabrac ze sobą Krzysia. bo nie mam go z kim zostawić. Mam nadzieję, że nie będzie tam rozrabiał, bo ostatnio jego ulubioną zabawą jest zabawa z echem więc sobie krzyczy i sprawdza akustykę miejsca.

Wczoraj było mi jakoś tak dziwnie niedobrze. Niby mnie mdliło i brzuszek pobolewał a do tego dzidziuś tak się strasznie wiercił, że wieczorkiem to nie mogłam znaleźć sobie dogodnej pozycji do snu.
Dziś jest już dobrze (narazie).
Lecę szykować śniadanko i odezwę sie jeszcze wieczorkiem.

:)Miłego dnia Dziewczynki :)

reklama
A więc dzien dobry Mamusiom :) Po weekendziku samopoczucie w miarę ok, za oknem nadal zajefajny wiaterek wieje,choć słonko tez się niestety przebija.
Mycha,też miewam takie bóle ale ja z kolei jak za długo siedzę w bezruchu.
A jeśli chodzi o pozycje do spania, z początku mogłam tylko na prawym boku, później na lewym a teraz już tylko usypiam leżąc na pleckach. Jak się na jakimś boku położę, to potem ma trudności z przewróceniem i ze wstaniem.
Miłego wietrznego dzionka wszystkim

Witajcie Mamuśki ;D

Mnie się też nawet ten poranek podoba,bo wieje wiaterek i będzie można wyjść na spacerek ;)
Jejku niektore z Was mają juz kupione nawet podpachy ;) ja to w dalekim lesie jestem,ale nie panikuję bo to jeszcze sporo czasu :)
Podobnie jak wiekszość kupię pieluchy Bella bo są świetne po porodzie,ale to może za miesiąc.
U mamusi było całkiem sympatycznie,a wczoraj odwiedziłam w Opolu dwie koleżanki z małymi dzidziami ;)
Robiłam wywiad co do wózków i jak zawsze opinii tyle, ilu użytkowników.
Pozdrawiam dziewuszki i miłego dzionka życzę ;)

Chyba zapytam o Bellę bo ostatnio pytałam o jakieś podkłady po porodzie i Pani w aptece pokazała mi właśnie te TENA.

Macie też takie trudności ze snem?? Ja budzę się po kilka razy (co 2-3 godziny) i tak ciężko mi się ułożyć w wygodnej pozycji. Nie wiem ile ja jeszcze tak wytrzymam...

Witajacie Mamuśki ! no i zaczynamy nowy tydzień! :)

Edi witaj po powrocie!! fajnie ze sobie odpoczęłaś! ;)

Megi powodzenia w takim razie u gina z Krzysiem! :laugh:

Margolis, Aniu co do spania i zasypiania to umnie też kiepsko! :P wczoraj nie umiałam zasnąć, bo w każdej pozycji było mi źle. Budziałm się oczywście parę razy w nocy. O godz. 4.39 obudziłam sie i zasnęłam dopiero po 5.00 ale wstałam po 8.00 i pojechałam po bułeczki, bo mąż standardowo wyjeżdza w poniedziałki w trasę i wraca jutro!

OK! Ide zrobić lekki makijaż i jadę z mamą do IKEI. :)

To narazie kochaneczki!! ;)

No właśnie,spanie... ::)
u mamusi spałam jak suseł,a w domu istne szaleństwo.Nie potrafię znaleźć dobrej pozycji do zasypiania,a jak mnie mąż w noc przebudzi to katastrofa.Poza tym Mały w nocy wierci się niemiłosiernie,czyżby czekały mnie miłe nocki po narodzinach???

Ja też od tygodnia mam problem ze spaniem, dzisiaj przespalam cała noc po tygodniu zmagań!!! a tak kąłdlam sie 12 w nocy lub pózniej i wstawałam 5-6 rano, bo ze snu nici, istny koszmar!!! i tez nie wiem jakie juz pozycje lapac :) a co to bedzie za mc i dalej??? az strach sie bac ;D

Witajcie Mamuski :)
Wczoraj cały dzionek byłam nad woda i troszke sie zrelaksowalm ładna pogoda od czsu do czasu zawiał wiaterek wiec było mi bardzo przyjemnie :) Oczywiscie jesli chodzi o spanie to ja tez sie budze kilka razy w nocy. Strasznie mi sie pic chce jak sie obudze. Pozycji wygodnej tez znalezc sobie nie potrafie wiec krece sie po całym łózku. Kosci bola niemiłosiernie najbardziej kolana i kostki ostatnio nawet łopatka pobolewa.
Dzis raniusio pobiegłam na badania krwi i moczu. Oczywiscie morfologia do tyłu jutro zobaczymy mocz oraz opinie mojego gina.
W Warszawie dzis strasznie ciepło i od czasu do czasu wiaterek zawieje.
AGUTEK wypoczywa sobie nad jeziorkiem mam z nia kontakt smsowy. Pływa sobie opala sie wiec jak pisze mi wszystko ok i ja sie bardzo ciesze :)

Pozdrawiam Mamuski i zycze przyjemnego popołudnia i wieczorku :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry