reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Seks bez zabezpieczenia 5 dni przed owulacja

Julia2666

Początkująca w BB
Uprawiałam seks z moim chłopakiem 3.04, gdy mój cykl trwa 30/31 dni w niedzielę wieczorem bolało mnie podbrzusze wydaje mi sie ze jest to przez owulację choć nigdy mnie nie bolało (nie doszło do zapłodnienia, seks bez prezerwatywy) nie bolą mnie piersi ani nic ale mam obawy bo możliwe że były to dni płodne (ostatni okres miałam 23 poprzedniego miesiąca) mam mieć powody do obaw? Dziękuję za odpowiedzi

reklama
Rozwiązanie
Jeśli ból był delikatny, to bym się nie przejmowała nim. Zrób betę, tylko najlepiej 7 dni po owulacji, bo wtedy jest już szansa, że coś wykryje, jeśli będzie...
A jeśli nie wyjdzie to też bym powtórzyła co najmniej 12 dni po owulacji. Droga do macicy i zagnieżdżenia bywa dłuższa i wynik może być fałszywie ujemny.
Myślę, że nawet jeśli doszło do zapłodnienia, to jeszcze i tak się o tym nie dowiesz. A możliwość taka była, bo plemniki nawet kilka dni potrafią przetrwać w dogodnych dla siebie warunkach. Rozumiem, że ciąża nie jest przez Ciebie teraz pożądana?
Na przyszłość - lepiej stosować jakiekolwiek zabezpieczenia, żeby się później nie stresować ;)

Myślę, że nawet jeśli doszło do zapłodnienia, to jeszcze i tak się o tym nie dowiesz. A możliwość taka była, bo plemniki nawet kilka dni potrafią przetrwać w dogodnych dla siebie warunkach. Rozumiem, że ciąża nie jest przez Ciebie teraz pożądana?
Na przyszłość - lepiej stosować jakiekolwiek zabezpieczenia, żeby się później nie stresować ;)
No nie jest pożądana, a te nagłe bóle w podbrzuszu mogą zwiastować owulację czy rozwinięcie się jajnika?

Moze tak być... Chociaż nie jestem ginekologiem i nie odpowiem z całą pewnością :)
Jeśli chcesz mieć głowę spokojną, zrób test z krwi Beta HCG, to najszybszy sposób na wykluczenie lub potwierdzenie ciąży.
Mam jeszcze jedno pytanie bo widzę ze sie troche znasz na tym, bo ten ból podbrzusza był taki delikatny i był pod wieczór, więc jak poszłam spać i sie obudziłam to bylo wszystko dobrze i poza tym mam lekką grypę, moze to przez to hmm

Oj kochana, to obyś była mniej płodna niż ja :p U nas 6 dni przed skokiem temp i proszę ;) Ale prawda taka, że ból czy inne objawy może być przed, w trakcie albo po owulacji (albo może ich nie być) więc jak najbardziej szanse są.

Mam jeszcze jedno pytanie bo widzę ze sie troche znasz na tym, bo ten ból podbrzusza był taki delikatny i był pod wieczór, więc jak poszłam spać i sie obudziłam to bylo wszystko dobrze i poza tym mam lekką grypę, moze to przez to hmm

Jeśli ból był delikatny, to bym się nie przejmowała nim. Zrób betę, tylko najlepiej 7 dni po owulacji, bo wtedy jest już szansa, że coś wykryje, jeśli będzie...

reklama
A jeśli nie wyjdzie to też bym powtórzyła co najmniej 12 dni po owulacji. Droga do macicy i zagnieżdżenia bywa dłuższa i wynik może być fałszywie ujemny.

Rozwiązanie
reklama
Do góry