reklama

SEN-przesypianie nocy

Dziewczyny,mam pytanko do Was,gdyz nie mam porownania z Zuzia,bo ona do roku budzila mi sie co godzine w nocy.

Nie wiem co mam robic z Hania.Jak skonczyla mniej wiecej 1,5 miesiaca zaczela przesypiac cale noce,tzn.od 20-22 do 6-8 jednym ciagiem.W dzien spala nie wiele,ale tlumaczylam sobie to tym,ze wysypia sie po prostu w nocy.
Ale ostatnio :baffled::szok::confused::sick::

Hania nie spi prawie w ogole w dzien ostatnio.Zaczela sie mi budzic w nocy.Jeszcze do przezycia jest to,jak obudzi sie mi 3 lub 4 <zasypia o 19>.Czasem o 5 i nie idzie juz spac.Ja i tak jestem ranny ptaszek i juz o 5 potrafie normalnie funkcjonowac,wczesniej nie.Ale wczorajsza noc i dzien,szok.Zasnela pozniej niz zwykle,bo nie bylo nas w domu.Wiec po kapieli zasnela o 20.Obudzila sie o 00:40,1:40,2:20,4:00;4:40,5:00 <gadala w miedzyczasie i jadla cyca,wiec nie dalo sie nawet drzemac>,tu zaczela gadac na calego,to jej zmienilam pieluche,dalam lekarstwa.I usnela o 5:40,obudzila sie o 6:30,puscila pawia i koniec spania.Wyszlam z nia na spacer,o 8 rano! zeby pospala choc troche.Jezdzilam z nia godzine i nie zasnela nawet na minute.Wrocilam do domu i ona zasnela dopiero o 11.Spala godzine!!! Potem wyszlam z nia na spacer <jechalam do cioci>spala 40 minut!!, i w drodze powrotnej 30 minut!!!!!!!!Jezu czy to jest normalne,zeby ona tak malo spala.Przeciez ma 6 miesiecy.

Wiem,ze to pytanie sie powtarza co jakis czas.JAk u Was wygladaja sprawy ze spaniem?Ona dopiero pod koniec dnia byla marudna,placzliwa.Szok!!!

reklama
Katka a moze cos jej przeszkadza moze jest przeziebiona boli ja gardzioko lub poprostu dokuczaja jej zabki:-(i moze dlatego nie chce spac???Bo jakby ja bolal brzuszek to pewnie by plakala a tak to cos jej przeszkadza...

A bierze wszytko do buzi bardziej niz dotychczas???Zauwazylas cos???Ma spuchniete dziaselka???Sprobuj je posmarowac na noc sa takie zele dla dzieci od 3 miesiaca na dziasla i usmierzaja bol...moze to by pomoglo:tak:

Cze,
dzis powtorka z rozrywki.

Agus - jak dla mnie daleko u Hani do zabkow,slini sie,laduje do buzi co sie da,ale to raczej uroki jej wieku.Jest zdrowa,nie ma kataru,boli brzucha,nie ma znaczenia czy jest cicho czy glosno.Wczoraj juz sie obudzila o 22.Wzielam ja do swojego lozka.I ona pociapciala cyca,zasnela,po 20 minutach znowu pociapciala i zasnela i tak w kolko.Maz,w formie zartu mowi,zebym jej przed spaniem dawala kilka kropel brendy,moze pospi ;-)

Kasia Irlandka - witam nowa kolezanke:-).Ja dziekuje za taki syndrom,jeszcze troche i ja bede miala syndrom,,BEZ SIeKIERY NIE PODCHODZ";-).Trzymaj sie rowniez.

POzdrawia Katka:ninja:

Agus - Nie wiem,moze jest glodna.Ale mie je jakos dlugo.Dzis w dzien rowniez powtorka z rozrywki,Od 6 rano do 19 przespala w sumie 80 minut.Bylam na 2 spacerach,na 1 nie zasnela,na 2 zasnela po 1,5 godzinie jezdzenia na 20 minut.Oprocz cyca je inne rzeczy,na noc starm sie jej dawac kaszke.Oszleje.A moja Zuzia dostanie rozstroju nerwowego jak tak dalej bedzie wygladalo wychodzenie na spacery,ze blisko,bo Hania to...siamto...
Acha poszlam za Twoja rada i mimo,ze wg mnie zabki nie ida,posmarowalam jej dzisala.

Spokojnej nocy dziewczyny.

A wiesz co moze daj jej Gripe Water,po niej powinna byc spokojna i mozliwe,ze latwiej by jej sie zasnelo.Bo oda koperkowa rozluzniai oglonie poprawia samopoczucie maluszkow.Ja daje Oliwce jak jest marudna i pomaga.Moze daj jej rano troszke(1 lyzeczka rozcienczona z woda przegotowana)i popoludniu i zobaczysz czy cos poskutkowalo...:-(

reklama
Agus - nocka to samo,kojarze czas od 23 do 1 w nocy,co 20 minut pobudki.Potem czarna dziura.Ale w dzien wrocilo jakby do normy,mam nadzieje ze nie na 1 dzien;-).Udalo mi sie nawet zdzremnac w dzien na pol godznki.Spala do 6.I o 9:30 (spacer) zasnela na 30 minut,o 12 <dom> na dobra godzinke,po 15 (spacer) na 30 minut.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry