reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ania, a w którym dokładnie jestes tygodniu? pytam bo ja byłam wczoraj u lekarza i chciałam porównać wage mojego synka do wagi twojego :tak:

reklama
no jestem.spalam dzis prawie caly dzien.oczywiscie z przerwami co godzine czy pol ale to nic...chyba probuje nadrobic zaleglosci z calej ciazy:-D:-D:-D
mrozik a ja juz sie balam ze to tylko ja mam taki pociag do coli.jak przed ciaza zadko kiedy pilam to teraz potrafie litrami:tak::tak::tak:
li_monka ja to mam w miare zdrowe zachcianki...zaczelo sie od nimm2 zelkow,przez sok pomaranczowy(za ktorym wczesniej nie przepadalam)kolejno byly lody ale tylko z dwoch miejsc(to juz iezbyt zdrowe),a pozniej to tylko owoce najpierw truskawki,pozniej winogrona a teraz na topie sa naktarynki i to wszystko zjadane w bardzo duzych ilosciach po prostu moge nie jesc innch rzeczy tylko owoce a i tak tyje

Raabit wg OM 38 i 3dni. Ale lekarz sugeruje się USG dlatego że miałam nieregularne i długie cykle, a wiec wg niego jest to 37 i 5 dni. A twój synek ile waży?

no i dalej bo zapomnialam
Kira24 ja tez mam czasem niesymetryczny brzuch,ale tu nie ma sie czego wstydzic wazne zeby malenstwu bylo wygodnie
Raabit nie wiem jak jest w polsce ale u nas zalecaja ARNIKE D4 to srodek homeopatyczny.zakecaj go tu w przypadku pekniecia krocza,naciecia krocza badz cesarki.podobno jest berdzo dobry.sama juz kupilam na wszelki wypadek.bierze sie go 3 raz dziennie po 5 globulek od porodu do 3 tygodni

Kasia nie przejmuj sie bo razem zostaniemy na koniec hihi

dziewczyny czy wasze brzuszki tez tak szaleją bo mój to strasznie, cały czas sie maleństwo wierci i kopie jak najęte!!
najgorzej nad pępkiem mamusi i brzuszek coraz częściej robi sie twardy

a ja tak chciałam mieć zachcianki w ciąży!!!! goniłabym mojego faceta do sklepu a tu nic SZOK!!!chyba tylko loda bym zjadła ale niestety nie mogę....:(

fajnie że napisałyście o tej herbatce z kopru bo też ją kupie i zapobiegawczo będę pić (oczywiście po porodzie)hehe

dziewczyny ja wiem że wszystkie ubranka i pieluchy trzeba wyprać a co z rożkiem bo dziś kupiłam i nie wiem czy go prać czy nie

Aniu wczoraj moja ciąża wg OM 35t i 5 d i mały ważył 2.650g :tak:i lekarz powiedział ze to jest książkowo :tak::-)
Claudi dziękuje za odpowiedź ale nie słyszałam nigdy o takim leku :-( jeśli bede miała cesarke to najwyżej podpytam w szpitalu co moge stosować :tak:

u mnie wszystko polecialo do prania,tak na wszelki wypadek,bo to w sklepie to nie wiadomo przez ile rak przeszlo...

Aniulka ja własnie wczoraj wyprałam rożek :tak: nigdy nie wiadomo kto go dotykał wiec lepiej go wyprać i przynajmniej będzie pewność że maluszkowi nic nie bedzie :tak:
Co do tej herbatki koperkowej to też sobie kupie i bede stosowała zapobiegawczo :tak: bo wcześniej nawet o tym nie pomyślałam :wściekła/y: tylko ile należy jej pić? szklanke dziennie? czy to wystarczy? :confused:

Aniulka ja piorę wszystko jak leci, co tylko mozna prać.:tak:
A moja dzidzia wierci się niemożebnie i mam tego często powyżej uszu, a dokładniej to na żebrach. dzisiaj tak nogę wystawiała, że myślałam że mi bokiem wyjdzie :szok::-D

Raabit popytaj mam po cesarce, bo ja nie wiem nic o tym.:eek: A kolka to ja dziecko strasznie płacze, zwłaszcza popołudniami, o w miarę stałych porach, pręży się i ma twardy brzusio. Wtedy masaż, ucisk, ogrzanie brzuszka no i herbatki..bleee..niesmaczne/:sorry2:

Jutro do lekarza, mam wizytę i bardzom ciekawa co tam słychać u mnie, co z tym domniemanym czopem, szyjką, skurczami no i w ogóle..

reklama
Naur dziękuje za wyjasnienie :tak: powiedz mi jeszcze tylko skoro piłas herbatke koperkową to w jakich ilościach w ciągu dnia?

A co do kopnięć dzidzi to lekarz mi powiedział że moje bóle brzucha i twardnienie wynika z tego że mały ma nogi na dole i mocno naciska na pęcherz moczowy i na macice :szok::wściekła/y: no i niestety te bóle mogą być coraz częstsze i bardziej bolesne jeśli on sie nie obróci :no::baffled::angry:

Do góry