reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

CUDOWNE BUCIKI!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja poprałam już część w proszku JELP i wypłukałam w płynie JELP Jak zobacze,że podrażnia skórkę, to wypiorę jeszcze raz - innego wyjścia nie widzę:-)

reklama
Ale napisały....:szok::szok: szalone!

Ja już pisałam, że prać najlepiej w płatkach mydlanych ew. w proszku/płynie do prania i NIE DO PŁUKANIA TYLKO WYPRASOWAĆ. WYSTARCZY!:tak:

Brzucho obniża się nawet 4 tyg. przed porodem, ale czasem dopiero chwilkę wcześniej, nie ma reguły, jak zawsze :-p

Viviana no jesteś nareszcie! A co to za strasy Cię dopadły i przeszkadzają w spokojnym noszeniu bobaska??

Witam nową mamuśkę sierpniową. Napisz coś więcej o sobie! :-)

Gosia śliczne butki! Zazdroszczę umiejętności :tak:

No zmordowana jestem, mój zasięg wynosi jakieś 300m, dalej jak polezę to ledwo człapię i wszystko mnie boli, jakby mi się brzuch miał urwać :no::eek:
Ale byłam w h&m, kupiłam kilka body, w tym głównie rozpinane ale z długim rękawkiem. Zostały dwa pajace i kaftaniki do kupienia i pierdoły: pieluchy, tetry, ręczniki i kosmetyki. No i dla siebie: staniki, gacie, podkłady..ale to w sobotę planuję zakupić. Uff..od razu jakoś pewniej się czuję, jak mam dzidzię w co ubrać.:-D

Madeline super ze już masz pokoik gotowy :-)
Aniulka no ja mam nadzieje ze ktos ze mna wytrwa do konca sierpnia,bo tu się szykują wczesne porody:baffled::szok:

Kira co do oliwki to dzisiaj na szkole rodzenia polozna tez nam mówiła ze już lepsza jes parafina, z reszta jeśli kapiesz dziecko w oilatum to żadna oliwka nie jest potrzebna,chyba ze maluch ma faktycznie bardzo sucha skórę. Piszecie o oliwkach z firmy nvea i johnson a dzis na szkole polozna nam powiedziala ze te oliwki mogą uczulac a co do johnsona to podobno była wielka afera. Ja chyba nie będę kupowac z tej firmy,bo ja sama mam problemy ze skórą wiec nie będę ryzkowac,widziałam tez dzisiaj oliwke z firmy AA,sama uzywam tych kosmetykow i jeżeli zakupie oliwke to chyba wlasnie z tej firmy.

Raabit tak to chodzi o emulsję do kąpieli firmy oilatum,w takiej niebieskiej butelce

Dziewczyny a co do powrotu do wagi sprzed ciazy i stosowaniem roznych kremow,to ozytajcie ulotke,bo wiele substancji z tych kremow przenika do mleka matki.

Co do płynów do płukania to polozna nam mówiła żeby kupowac tylko te białe,gdyz maja najmniej chemikaliow

Naur a ile kupujesz tych body,pajacow i kaftanikow (hihih znowu pytanie dotyczące ciuszkow-pewnie masz mnie już dosc):shocked2::sorry2::zawstydzona/y:

Madziara 3,5 kilo???????,Gosia 4 kg??? tak malo?????a wody , dzidzia,??

Sliczne buciki Gosiu, masz talent, naprawde, gratuluje.

Naur
no to zakupki sie udaly, a wiec o Luxemburg nie masz co zachaczac wiecej:sorry2:......szkoda:-(

Jestem Mroziku, wlasnie wyslalam zdjecie mojego brzucha -wielgusa. Mi sie zaje Mrozik ze twoj psiunio szukal kobitki, dlatego zwial zeby go nikt na czyms brzydkim nie przylapal, hahaha:-D:-D:-D:-D

Rany od lekarza wrocilismy dopiero o 19, a wyjezdzalismy to byla 15. Super bylo, z anestezjologiem pogaalismy sobie, pokazywal mi jak bedzie robil znieczulenie, potem z kobitka gadalismy o jedzeniu, co lubie jesc i pic, takie menu wstepne(jak w hotelu:confused:), potem liste do szpitala mi dala , te listy o ktorych piszemy nie maja nic wspolnego z moja:sorry2:, prawie nic nie potrzebuje, oni wszystko daja-swietnie:tak:, i peeelno ksiazek o karmieniu i jakichs tam innych jeszcze.

Jeszcze chce powiedziec ze u nas chyba nie wiecej jak 10-12 stopni, jak wracalam od lekarza (a bylismy pospacerowac) to tak mnie cycolki bolaly od zimna ze az sie poryczalam ,straszny bol

Dobranoc

KasiaWie to ja na początek bede używała oilatum do kąpieli i żadnej oliwki tylko parafine :tak: a potem kosmetyki nivea baby :tak:
Musze jeszcze to wszystko sobie kupić ;-) jutro zrobie liste żeby niczego nie zapomnieć :szok: gorzej jak zapomne wpisać na liste :sorry2: hihihi

Ola zapomniałam napisać, że bardzo podoba mi sie podejście do kobiet w ciąży, jakie jest w Luxemburgu :tak: szkoda że u nas czegoś takiego nie ma :-( ale może nasze dzieci tego doczekają :rofl:

Och OLA zazdroszczę -menu do szpitala:-)U nas menu wygląda tak: zupa mleczna, sucha bułka, kawałek masła, plaster niby wędliny i ewentualnie jajo na twardo. Za to do wyboru : herbata słodzona lub nie:-)Leżałam 12dni na Saszerów w Warszawie i codziennie to było:eek: Ja też do swojego szpitala nie muszę brać ubranek i kosmetyków dla dzidzi, ale wezmę.Moja koleżanka pracuje w pralni szpitalnej i ..........."nie podoba mi się sposób traktowania prania"

NAUR dlaczego szalone - my siedziałyśmy w domku i pisałyśmy. Nie widzę tu oznaki szaleństwa:no:

Witajcie!
U mnie ciągle chłodno :tak::tak: nie wyobrażam sobie co będzie jak przyjdą te zapowiadane upały :szok::szok:ale może nie będzie tak źle:-D

ola_lux tez mnie martwi to że tak mało przytyłam:szok::eek: ale gin. mówi że wszystki ok:-)

Jeśli chodzi o szpital to ja nie potrzebuję nic dla dzidzi:no::-) a jedzonko jest bardzo dobre (było bynajmniej jak ostatnio tam leżałam) obiadki pierwsza klasa NAPRAWDĘ:tak::-D

Takie mam pytanko : czy u Was porody rodzinne są płatne???Jeśli tak to ile płacicie? U mnie jest to 60 zł ale oststnio się dowiedziałam od gin. że to nie jest połata obowiązkowa tylko na zasadzie wsparcia dla oddziału:tak::szok::-D:-D Muszę powiedziać że jak rodziłam córke to miałam ZNAKOMOTĄ opiekę mam nadzieję że teraz też tak będzie:tak:

Miłego dnia życzę:-)

reklama
witam dziewczynki:tak:
Gosia u nas to zalezy od szpitala,tam gdzie ja chce rodzic to nie,chyba ze chcesz osobna sale to placisz 1000(!!!!!!) zl,w sali dwuosobowej nie placisz:tak:
Ja byłam wczoraj na zakupach,wydalismy 220 zl i nic do domu nie przynioslam a bylam tak strasznie zmeczona i obolala ze szok:szok:
Jakies duperele kupowalam,kosmetyki,butelki,pieluchy-niby nic a jednak:-p
Ja mam mleczko do prania Lovela i płyn do płukania Jelp,ale to mleczko jest takie super ze płynu ja używam:-p
Pogoda u nas paskudna,zimno,wieje gdzie słoneczko?

Do góry