reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

ola_lux wcale nie było nudne:no::-Da wózek bardzo ciekawy:tak:;-):-)z tymi porodami to masz rację zę do ostatniej chwili niczego nie można być pewnym:tak::szok::eek:a z tymi bólami brzucha to myślałam że tylko u mnie tak...:zawstydzona/y::eek:ale widzę że wasze brzuszki też niepokorne to chyba tak ma być:tak::eek:trudno oczekiwać żebyśmy nie zauważyły że w ciąży jesteśmy:-D:laugh2::rolleyes2::biggrin2:

reklama
Hej dziewczynki
Naur relaksuj sie w kąpieli :-D oby ci to wyszło na zdrowie! pamietaj tylko ze w ciąży długa i bardzo gorąca kąpiel nie jest wskazana :no:
Co do staników dla karmiących kobiet to już sobie zamówiłam dwa na allegro takie ładnie wyprofilowane z fiszbinami :tak: do tych mieciutkich bez usztywnień jakoś nie mam przekonania :no:

Madziara faktycznie kiedyś Akpol miał opinie taniego sklepu ale teraz chyba to nie jest aktualne :-(

Gosia ja też dzisiaj mam jakieś dziwne bóle :szok: tak jakby mały pchał mi sie do kanału rodnego (nie wiem jak to określić) ale taki ból na samym dole :szok::wściekła/y::szok: jestem ciekawa czy sie przekręcił bo ostatnio leżał nogami do dołu. Troche sie boje ze te nogi tak pcha :-( na dodatek jak przeczytałam to co napisała Ola to widze ze wszystko jest możliwe :shocked2: do ostatniej chwili będe w stresie czy dziecko jest prawidłowo ułożone.

Edyta ja na twoim miejscu naprawde zadzwoniłabym do lekarza bo po co masz sie meczyć a poza tym nie wiadomo jak to wpływa na małą :-( lepiej dmuchać na zimne!

A ja mam zamiar jutro spakować torbe do szpitala :tak: w końcu już najwyższy czas ;-) no i musze wyprać jeszcze ubranka dla małego :-) mam 5,2kg proszku Jelp Soft 2w1 czyli nie trzeba używać już płynu zmiękczającego :-) super pachnie i wszystko będzie takie mięciutkie :-D jejku coraz bardziej do mnie dociera że niedługo bedzie u nas w domku nasz ukochany maluch :szok::tak::szok::-D:szok: z jednej strony strasznie sie ciesze i nie moge doczekac ale z drugiej strony ogarnia mnie lęk czy damy sobie ze wszystkim rade?:confused:

Zapomniałam dodać, ze przez ostatni okres ciągle spałam a od kilku dni mam kryzys i nie moge spać :wściekła/y: kłade sie o 1 w nocy, a budze sie o 5 nad ranem i już nie moge zasnąć :szok: w ciągu dnia żadnej drzemki :no: czemu tak nagle zaczęłam cierpieć na bezsenność? :crazy::angry::-(

Witam rusałeczki:-) Ostatni dzień na wpisy w NASZE WYMIARY. Kurcze mi nic nie twardnieje - wam tak, może mój brzuch nie umie urodzić:confused: Pępek bolał mnie kiedyś przez 2 dni. Później był w nim strupek jakby po pęknieciu. Zobaczcie jaka delikatna skórka jest w pępku ( opuszkiem palca pogłaszczcie). Mi też nic nie dolega ( jak EWELINCE) , tylko zgaga po owocach, bezsenność i upławy wrrrrrrrrrrrrr. Mała strasznie się wierci - niby dobrze - ale może czegoś jej tam brakuje i daje mi znaki a ja nie wiem o co chodzi:eek: Trochę sie martwię bo nie mam żadnych oznak zblizającego sie porodu

Oj!!! Ciężką miałam dzisiaj noc :no::szok::wściekła/y::angry:nie szło spać i koniec. Całą noc bolał mnie brzuch:eek::eek::confused:do tego żołądek męczył :baffled:a na to wszystko zgaga:szok::szok:jestem wykończona!!! :-:)oo2::unsure:maluszek się rusza to najważniejsze:tak:ale też mam nieraz obawy że rusza się bo coś mu nie pasuje tak jak ty sylwia:eek:tym bardziej że we wszystkich poradnikach pisze że teraz aktywność dziecka powinna zmaleć a mój wręcz odwrotnie:szok:kopie jak nigdy dotąd:shocked2:mam jednak nadzieję że to tylko bunt z tego powodu że ma coraz mniej miejsca:tak::szok::eek:

edyta daj znać jak się czujesz:confused:

naur jak się spało po tej kąpieli:-D;-)

Miłego dnia dziewczyny:-)

Hej moje drogie ;-)
Sylwia ciesz sie, że twój brzuszek nie przygotowuje sie do porodu bo masz jeszcze sporo czasu :-D
Gosia ja też mam ostatnio problemy ze zgagą :-( całą ciąże nic mi nie było a teraz ciągle coś sie dzieje :szok:
Naur daj znać jak twoja kąpiel wpłynęła na samopoczucie? :tak:
Edyta mam nadzieje, ze dzisiaj czujesz sie o niebo lepiej :-)

Mam pytanie do doświadczonych mamuś :confused: co sądzicie o podgrzewaczach do butelek? czy jest sens kupować? czy sie przydają? jeśli tak to na co zwracać uwage? :szok::tak::baffled:

cześć dziewczynki:-)
Noc jakoś mineła dzis było spokojniej ale jak tylko wstałam kaszel daje znać o sobie do tego katar sie nasilił ... ja chyba zwariuje przez te moje chorubska ....
Mam całą serie leków homeopatycznych tzn syropik tabletki na gardło i te takie malutkie granulki na przeziebienie jak mi nie przejdzie do poniedziałku to ide do lekarza:-(
Najgorsze to to że co zakaszlne mocniej to brzuch robi sie twardy jak kamień:baffled:
Naszczęscie nie boli wczoraj np bolał troche na dole i w pachwinach.
Mam pytanko do was bo boli mnie wzgórek łonowy zwłaszcza jak długo chodze lub stoje czy to normalne? Zauwazyłam też że własnie jak długo chodzę to to miejsce jest opuchniete:szok: Niewiem może to przez blizne po cieciu bo mam ją tak w połowie wzgórka sama niewiem...:confused:

Monice chyba przeszło albo cisza przed burzą. Zobaczymy.
Mnie co chwila coś boli, ostatnie dwie noce spałam niespokojnie bo ciągle mnie głowa bolała i miałam jakieś dziwaczne sny. Mam tez wrażenie, że brzuch mi się trochę obniżył.

czesc kobitki.
pisalam ze ja nic nie odczuwam przed zblizajacym sie porodem,a tu dzis poczulam ból w dole brzucha,taki niby jak na okres ale troche silnieszy,no i boli jak stoje,nie znam sie na tych bólach wiemt ylko tyle co wy piszecie.:sorry2:
dzis w nocy mielismy jechac nad morze,no ale nie jedziemy bo odwolalismy:-(ale podobno pogoda nie ma byc zbytnio rwelacyjna,ale sama mysl o odpoczynku w moim ulubionym nadmorskim miescie mnie dołuje:-(bo jak pomysle ze AŻ rok bede musiala czekac to...:wściekła/y:no ale dzidzia wazniejsza,musimy kupic sobie sypialnie i musze troche rzeczy poprzenosic bo nic mi sie juz w moich meblach nie miesci,pękają w szwach,no i tam gdzie bedzie sypialnia bedie tez nasz maluch wiec musze troche przygotowac.

dobra bo sie rozpisalam o pierdollach,jade dzis do mamuśki na pół dnia(w koncu-juz nie pamietam kiedy u niej tak dlugo byłam :-()tylko ze moja szwagierka chce ze mna jechac bo jak stwierdzila nie chce siedziec caly dzien ze swoja starsza siostra,ktorej nota bene nie znosimy :-) ale o tym juz tez kiedys pisalam,dobra zmykam bo was zandzam.trzymajcie sie i milej soboty:-)

reklama
Oj, ja po kąpieli zasnęłam jak pijak :szok::sorry2::-D, padłam od razu i spałam tak twardo, że nawet nocne hałasy mężulka wracającego z imprezy mnie nie obudziły.
I dzisiaj dopadło mnie sobotnie spanie, do 10.00 nie mogłam się podnieść z wyrka, bo zasypiałam ciągle i stwierdziłam, że mam wszystko gdzieś i sobię pośpię.
Poza tym pogoda taka, że zaraz sobię kwakę zapodam, bo dalej zasypiam. W ogóle ostatnio sypiam fantastycznie! :tak: Mocno i bez przerwy do rana, tylko cycki mi sikają, mam koszulki całe w plamach, ale to u mnie norma.:baffled:
A po południu do sklepów.
Ma ktos jakiś pomysł na szybki obiad??:confused:

I od wczoraj nic mnie nie boli!!!! :laugh2::laugh2:Jakie to wspaniałe uczucie jak mozna chodzić i w ogóle bez ciągłego ucisku, skurczu, bólu gdzieś tam!

Kasia no czas najwyższy na jakieś bóle, hihi..;-).a na bólach to ja się w sumie też za bardzo nie znam, bo nigdy dokładnie nie wiadomo co i dlaczego boli.

Raabit ja nie stosowałam podgrzewaczy, bo karmiłam cyckami i tylko z rzadka butlą, a wtedy zupełnie wystarczy garnek z ciepłą wodą. Ale nie wiem jak to jest kiedy się karmi tylko butlą.

Do góry