reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Witam
mam pytanie apropo obnizenia sie macicy przed porodem, wyczytalam ze nastepuje 2-3 tyg przed porodem i zastanawiam sie czy jest mozliwe ze sie tego nie zauwazy. Jestem strasznie niecierpliwa termin wedlug usg 6 sierpnia a wedlug miesiaczki 11 sierpnia:tak:Pozdrawiam

reklama
Natalia ja myślę że to nawet bardzo prawdopodobne że się tego nie zauważy:tak::-)ja przy pierwszej ciąży nie zauważyłam:no:tylko znajomi mi mówili że brzuch mi się obniżył:szok::-Dale podobno jak się macica obniży to łatwiej się oddycha i żołądek lepiej pracuje:-D:-D:-D

Spokojnej nocy dla was i waszych brzuszków:-D

Uff...ja tylko was poczytałam pobieznie i padam juz na pysk. Dobrego samopoczucia starczyło do przedpołudnia a potem to juz masakra. Zdycham normalnie a dzidzia mnie maltretuje.
Ale żyje i jestem nadal podwójna. Jutro odpisze więcej.

Naur jak dobrze, że jeszcze jesteś podwójna :tak: jak zobaczyłam, że sms który przyszedł jest od ciebie to moja pierwsza myśl.... NAUR URODZIŁA! :szok::-)
Trzymaj sie cieplutko :tak:

Ja zauważyłam od razu,ze brzuch mam obniżony, od jakiegos tygodnia.Nie mialam co do tego żadnych wątpliwości,wręcz wchodzi mi między kolana jak siedze:-D.Kurcze,mam nadzieje,ze jeszcze rodzic nie bede,musze wytrwac do 26 lipca.
A co do pampersow to mamy jedna paczke new born.Zastanawiam sie,czy nie mozna by dokupic pampers 2,ktore są od 3-6 kg, tak na wypadek,gdyby dziecko sie jednak urodzilo duże.Rzeczywiście z tego co piszecie dużo tych pieluch schodzi dziennie:szok:

Witam z samego rana.

Z tego co pamiętam to przy Weronice pieluch rzeczywiście schodziło dużo. Praktycznie co karmienie to była kupa, czyli ok 12 pieluch na dobę ( jadła mi mniej więcej co 2 godziny). Znajoma która nie mogła karmic piersią zużywała dużo mniej pieluszek , bo około 5-6 na dobę.

Co do tetry, hm? Powiem, am , że wcale nie wychodzi taniej, mam na myśli ciągłe pranie ( koszt proszku, wody, prądu), prasowanie( bardzo czasochłonne, prąd który pobiera żelazko). Owszem może i lato, ale ja po trzech dniach maratonu z tetrą miałam serdecznie dosyc, Weronika też nie najlepiej to zniosła, płakała po każdym sikaniu , czyli praktycznie ryczała non stop. Nie miała problemu( przy nauce robienia na nocnik). Słyszałam opinie na temat tego , że dziecko chowane na pampersach nie będzie chciało dawac znac o swoich potrzebach fizjologicznych do trzeciego roku życia. Weronika zaczęła robic na nocnik nie mając roku, teraz praktycznie pieluchę ma na noc i spacer ,a i tak ściągam suchą, czasami zdarzy się tylko jej jakaś wpadka.
Wracając do tematu rozmiarów, myślę , że jedna paczka (44szt.) happy new born(te z wycięciem na pępek)na początek do szpitala mi wystarczą, potem jeśli dziecko nie będzie zbyt duże dokupie jeszcze jedną taką paczkę dopóki pępek nie odpadnie, a następne będą już pampersy mini (3-6kg).

Witam mamusie!
ja pampersy kupiłam new born papers 44szt i niekupuje na razie wiecej bo niewiem jaki duzy urodzi sie mały a jak by co to napewno ktos skoczy do sklepu i dokupi:-)
jak byłam tydzień temu na wizycie to mój mały był rozwojem wiekszy o tydzień i wazył juz 2550gr.
Czy wam tez tak sie ciezko spi? mi strasznie krece sie z boku na bok i ciezko mi wylec na jednym boku. Ja juz pisałam wczesniej torbe spakowałam ale niemam jeszcze stanika i laktatora i z tym mam problem wiem ze kiedys była o tym mowa ale niewiem jaki kupic.
Pozdrawiamy:-D

Natalka są takie staniki do karmienia uniwersalne , one rosną razem z tobą. Real, tesco mają je na stanie. Przy Weronice kupiłam rozmiar większy niż nosiłam w ciąży i był ok.

Cześć z rana:-)!
Widzę że temat pieluszek został poruszony - słyszałam od lekarza że teraz nie zaleca się profilaktycznego szerokiego pieluchowania wszystkim dzieciom (tzn. podwójnej pieluszki lub pampers+tetra), bioderka są sprawdzane najpierw na oddziale noworodkowym (takie zwykłe badanie) a potem jakoś chyba w 3tyg. trzeba zrobić usg i dopiero wtedy jak coś jest nie tak lekarz daje zalecenia....
Ja mam 2 paczki pampersów new born - mam nadzieję że na pierwszy tydzień starczy:szok:, zresztą nigdy nie wiadomo, lepiej dokupić niż mają potem zostać niezużyte.

A ja dostałam wczoraj od teściowej całą torbę tetrowych pieluch... najlepsze jest to że te pieluchy mają chyba tyle lat co mój mąż:-D, są nieużywane i o dziwo nie zżółkły przez tyle lat:-p

reklama
Pewnie je prała co roku, ale fajnie przydadza ci się napewno, chociażby po to , żeby maluszkowi pod buzie podłożyc przy karmieniu.

Do góry