reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Madziara wspolczuje, zycze oby sie wszystko szybko poukladalo;-)

Raabit
ale jaja, porazka, straszne, brawa dla ciebie ze pomyslnie wyszlas z tej calej "akcji", gdybys nie byla w ciazy sytuacja nabrala by smiesznego klimatu ale z brzuszkiem i ta baba i ludzie naokolo, to napewno cie niezle wymeczylo:baffled:

Syska a ja ci tak udanej imprezki zyczylam a tu psinco, o za ludzie, przykra sytuacja, ktos powinien im zwrocic uwage i zawstydzic!!!tacy starzy a zero kultry, WSTYD!!przepraszam za opinie, w koncu to twoja rodzina ale przegieli troszke :no:

A ja kupilam dzis "czyszczacz"(nie wiem jak to sie fachowo nazywa:zawstydzona/y:) do zelazka bo sie zagapilam i mi sie zelazko do przescieradla przykleilo:szok::szok: i czarne, smierdzi i sie klei, kupilam tez miarke, ide sie mierzyc , ciekawosc i stres mnie zzeraja:baffled:, bo juz bardzo dlugo nie wiem jak juz wielka jestem.

reklama
RAABIT nie wiem czy są normy( wymyślone przez lekarzy). Dużo czytałam o tym w necie. Wazne jest żeby różnica między np brzuszkiem a główką nie była większa niż 2 tygodnie i żeby co tydzień dzidzi trochę podrosła( np żeby kość udowa nie miała przez miesiąc ciągle 5 cm tylko rosła z tygodnia na tydzień) :-)

raabit współczuję :no::szok: kolejny dowód na to że na pomoc innych nie można liczyć:no::wściekła/y:teraz się zrelaksuj jakoś i nie myśl już o tym:tak::-)

Naur Sylwia wydaje mi się że wymiarami dziecka nie należy się martwić:no:bo często się mylą te aparaty usg :-D:tak:mój mąż urodził się w 39 tyg. miał 48cm i ważył 2 kg !!!:szok::shocked2: a dziś to wysoki i dobrze zbudowany facet więc waga przy porodzie chyba niema znaczenia :-Da poza tym drobniejsze dzieciaczki podobno lepiej się chowają:tak::-D

Zmykam zajrzę jeszcze później... Madeline rzeczywiście długo się nie odzywa:eek:

W takim razie nie ma sie co martwić wymiarami podanymi przez lekarza tylko najważniejsze, że maluchy rosną, przybierają na wadze i sa zdrowe :tak: a ile urosły i przybrały to jak widać bardzo indywidualna sprawa :tak:

DOKłADNIE RAABIT. Najważniejsze,że rosną. Mój mąż tez był malutki aż do 15 roku życia. Dzisiaj ma 182cm i 94 kg:-D.

Sylwia,dałaś mi teraz dużo do myslenia...U mojej córy róznica w wymiarach miedzy główką a resztą ciała to aż 3/4 tygodnie:-(.We wtorek wszystko sie wyjaśni,widzę,ze im bliżej porodu tym więcej mamy zmartwień przez tych lekarzy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Oj, niestety tak Syska. Wątpliwości zamiast maleć rosną, a my się stresujemy. pewnie z resztą niepotrzebnie! :wściekła/y: Ale jak piszesz, we wtorek (to już za dwa dni!) wszystko sie wyjaśni. I dam sobie rękę uciąć, że żadnych dziwnych różnic nie bedzie u Twojej Wiktorii. :tak:

Raabit a co Cię tak biedaku boli??:-(

Ja już zaczynam mnieć wbite, co mi lekarze mówią, bo teraz i tak będzie co ma być! :crazy:Mam tylko nadzieję, że zdrowe i że w miarę szybko, bez komplikacji urodzę.:tak::-) A mój wujek stwierdził, że nie ma co się dziwić, poprostu mamy specjalizacje z mężem w produkcji malutkich ale silnych dziewczynek :-D

Kurcze SYSKA przepraszam- nie chciałam Cię straszyć. Ja postanowiłam niechodzić już do lekarzy - po każdej wizycie mam doła:sick:

Sylwia,ja juz nie chce nawet myśleć o tym wszystkim,jak widać każda z nas ma coraz więcej obaw,wizyty u lekarzy zamiast je rozwiewać,dostarczają nam nowych,negatywnych przeżyć.Rzeczywiście chyba warto dać sobie spokój z tymi lekarzami i ich wyliczeniami,inaczej powariujemy.Wierzę,ze wszystkie bedziemy miały zdrowe,śliczne dzieciątka już niebawem.

reklama
syska ja też mam spore różnice w wymiarach dzidzi ale gin. mówiła że absolutnie nie przejmować się tym:no::rofl2:bo to jest dopuszczalne:confused:jak tak mówi to chyba tak jest...;-):-)Piszecie że się stresujecie po każdej wizycie to może lepiej że ja już nie będę mieć wizyt:rofl2:tylko ktg:tak:

Dziewczyny byłam dziś w banku i była kolejka normalnie pewien Pan przepuścił mnie w kolejce:szok::eek::shocked2::-D:-D:-Dpierwszy raz ktoś mnie przepuścił odkąd jestem w ciąży!!! wiecie w jakim szoku byłam???normalnie przywrócił mi wiarę w człowieka:-D:-D:-D

Do góry