• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Zeberka - koniecznie musisz sie skontaktować z lekarzem. Ja się słabo znam na wpływie tarczycy na ciążę. Moja endokrynolog powiedziała, że w ciąży TSH powinno być do 2,5 (ja mam 2,6). Mam za miesiąc zrobić badania i jak coś to mi zwiększy dawkę letroxu. Przez ciążą miałam TSH 3,2. W zeszłym roku z kolei zachorowałam na nadczynność której leczenie prawie wywołało niedoczynność. Skomplikowane :eek: Powodzenia!!!!!!!!

Wydzwaniam na prywatny numer mojej endokrynolog, ale niestety bezskutecznie. Słyszałam że wybiera się na urlop, może jest za granicą...
No nic, pozostaje mi czekanie do wtorku na spotkanie z endokrynolog i na USG w środę. Tak bardzo chcę zobaczyć że maleństwo żyje.

reklama
dzień dobry dziewczynki. od wczoraj czuję dziwne ciągnięcie w brzuchu. nie jest to ból tylko po prostu ... ciągnięcie. Czy to od tego, że macica się rozciąga :confused: ?

co do biegania do kibelka i obaw, to za każdym razem bardzo wnikliwie badam papier toaletowy czy aby tam czerwonym kropek nie ma. To już jest jak nerwica natręctw ;-)

jeszcze się wtrącę w sprawie cytologi i badania czystości pochwy :). Mnie cytologię ginekolog zrobiła przy pierwszej wizycie - w 4 tc. Badanie czystości pochwy to nie to samo. Robi się wymaz z pochwy - chyba nawet nie z szyjki i pod mikroskopem jest sprawdzana flora bakteryjna. Ja miałam pobrany wynik i dosłownie po 5 minutach wynik z informacją czy są grzyby itd.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aneczka to nie to samo czystosc pochwy sprawdza sie pod katem bakterii, a cytologia to probka w celu wykrycia komorek nowotworowych a przy okazji takze bakterii. Wcale nie jest to glupie ze sprawdzasz bo brzuch cie boli pewnie niejedna z nas tez tak by zrobila, w tym ja. Mnie ostatno tak brzuch bardzo bolal jak przeziebilam pecherz. Mam nadzieje ze wszystko ci przejdzie:tak:

Koti81 minelismy sie pod katem wypowiedzi:wściekła/y:A ciagniecie faktycznie oznacza rozciaganie sie macicy, tez tak mam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja narazie tylko w przebiegasz bo ogarnelam mnie goraczka sprzatania, jeszcze kuchnia mi zostala ale to juz chyba jak M wroci bo maly i tak dlugo byl cierpliwy;-)

Aga w końcu weekend :-) ślęczące po 8 godzin dziennie w pracy mogą spokojnie nadrobić forumowe zaległości ;-) .

kurcze to cieszę się, że mnie tak ciągnie. znaczy, że dzidzia rośnie :-D

aj widzisz aga cos szczescia nie masz :-) ja wlasnie planuje zrobic kopytka, wiec znikne na jakis czas...no a pozniej przychodzi moj luby, wiec pewnie tez nie bede miec zbytnio czasu :-( :zawstydzona/y:

Ogromne współczucie Kiciu:-(

Ja dzisiaj w pracy do 16:00, jeszcze 2 godziny. Ciężko mi tu wysiedzieć, pozatym jak nie się ma co robić to czas się dłuży :dry:

Mój mężulek wczoraj zrobił mi niespodziankę, kupił mi książkę- Ciężarówką przez 9 miesięcy. Spodobała mi się bo jest humorystycznie napisana, do tego ma śmieszne ilustracje. Czytałam trochę wczoraj i co chwila się śmiałam. :-D
Naprawdę mnie zainteresowała bo poszłam spać po 21:00 a nie jak zwykle o 20:00 :tak:

Jak tam Wam dziewczyny mija sobotnie popołudnie?

reklama
Hej dzieczyny! Pewnie niewiele osób zauważyło moją obecność na forum (1 post w Wigilię, później szpital-dom-szpital) a i teraz wpadam tylko, żeby się z wami pożegnać. Niestety, nie będę sierpniową mamą, przynajmniej nie w tym roku. Trzymam kciuki za dobre fluidy dla sierpniowych mam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry