reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
ja nigdy nie byłam i uważam że to zbędne:)
widziałam ostatnio plan takich zajęć to właściwie mało co jest przydatne moim zdaniem jakieś porady odnośnie opieki nad dzieckiem to więcej się można dowiedzieć z innych źródeł:)

ja nigdy nie byłam i uważam że to zbędne:)
widziałam ostatnio plan takich zajęć to właściwie mało co jest przydatne moim zdaniem jakieś porady odnośnie opieki nad dzieckiem to więcej się można dowiedzieć z innych źródeł:)
ja tez uważam,że to zbędne
w pierwszej ciąży szkoła rodzenia udostępniła mi kasety video nie miałam netu żeby pooglądać porody itp.
a teraz nie widze takiej potrzeby

hm.. to jest nasze pierwsze dziecko.. wiec uwazam, ze warto isc do szkoly rodzenia. Zajecia sa rozne, czesc z nich na pewno przyda sie mojemu mezowi - kapiel, przewijanie, trzymanie dziecka etc ;-) Moja kolezanka chodzila do szkoly rodzenia do ktorej sie zapisalam i dala swietne recenzje! Byla bardzo zadowolona, oczywiscie czesc zajec byla jej zdaniem niekoniecznie potrzebna, ale ogolnie byla bardo zadowolona. Obydwoje byli! :-D

ja przy opiece nad dzieckiem częściowo sugerowałam się radami z czasopism, na mamę nie mogłam liczyć , poza tym nie chciałam porad kogoś kto wychowując dzieci utrudniał sobie życie:)
a co do porodu to uważam że i tak żadna szkoła tak naprawdę do porodu nie przygotuje, hihi u mnie było tak ze i tak robiłam swoje mimo wiedzy;p

u nas wogóle nie było o przewijaniu czy karmieniu, tylko o bólach pod koniec ciąży , trochę o oddechach i pozycjach do rodzenia. Właściwie więcej o porodzie i anatomi a nic o dzieciach.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry