reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
No i przeżyłam wizytę u dentysty :-D
Co prawda na razie mam tylko0 lekarstwo założone i po porodzie go zaplombujemy :tak:
Zjadłam kolację ale i tak czuję że jeszcze coś będe wsuwała ;-)

W lutym byłam na zwolnieniu,a i tak dostałam.
koleżanki córka pisze pracę o ty, co przysługuje ciężarowkom i kloezanka mówiła, że na zwolnieniu tak, a na macierzyńskim nie.
Szkoda, że na co dzień nie mam z nią kontaktu, bo bym była oblatana w przepisach
Majaam - bo to jest tak że ty tą podwyżkę dostaniesz ale nie dostaniesz :) tzn obojetnie czy bedziesz na chorobowym jeszcze czy na macierzyńskim - masz z góry wyliczony zasiłek chorobowy=zasiłkowi macierzyńskiemu i tyle do końca macierzyńskiego dostajesz - nikt nie wylicza go w trakcie trwania powyższych na nowo, a w momencie powrotu do pracy zaczynają ci automatycznie płacić pensję z podwyżką. Więc nie zmieni ci się nic bez względu na to czy urodzisz w sierpniu czy we wrześniu, nawet jak bys do końca pracowała i urodziła drugiego września to niewiele by zmieniło bo to by była jedna wyższa pensja a ten zasiłek chorobowy/macierzyński to średnia z ostatnich 12 miesięcy - więc tylko duże albo długotrwałe zmiany wypłat wpływają istotnie na wysokość zasiłku. Nie wiem czy wyjaśniam to wystarczająco jasno :)?
jak chcesz się zagłębić w te rzeczy to polecam wątek "prawa mam" na styczeń 2009

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry