MArtwię się o Deli i malutka - mam nadzieje że wrócą szybko!!!
Ja mam
sab simplex z tej apteki co Efe podała i jest dokładnie taki sa jak niemiecki który tez mam - zamawiałam w aptece czeskiej 3 btelki i spokojnie moge polecić - przynajmniej u nas działa!!!!
a tak poza tym to powiem wam że ja padam na pysk - Bartek mało śpi, jest strasznie ciekawski świata - domaga się noszenia, oczywiście bawi się na macie czy w foteliku ale obnoszenie swoje tez musi wyrobić - i oczywiście na pionowo bo na inne pozycje jest krzyk, jak na rękach to też tak pósiedząco jak w foteliku i tak fajnie się ciagnie- głowę podnosi a zanią plecy idą...
ale gdyby to tylko to to pół biedy - do tego Karol jest strasznie cięzki ostatnio- nigdy nie miał lekkiego charakterku ale teraz przechodzi sam siebie - chyba z zazdrości i w ogóle ze stresu- zmian - bo i przedszkole i brat równocześnie...nie chce w ogóle być samodzielny - chce żeby go traktować jak Bartka no czasem sam zje ale ubrać się czy coś zrobić to mogę zapomniec) i we wszystkim jest na nie dla zasady...
także podpisuje się pod Kasią - jak mi się wydawało przy jednym że nie mam czasu dla siebie tak teraz to już w ogóle nie wiem co powiedzieć

i nie wiem jak można by według mądrych zaleceń "śpij kiedy dziecko śpi" bo po pierwsze śpi mało a po drugie - kiedy sie upierze, uprasuje, ugotuje, posprząta, pobawi ze starszy który w dzień w ogóle nie sypia...
oj to sobie ponarzekałam - ale czasami trzeba rawda

? od razu lepiej bo kto mnie zrozumie jak nie wy