reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny,

mam ogromną prośbę. Dzisiaj robiłam badanie przezierności karku i wyszło raz 1,9 a za chwilę 2,6 - maluch się strasznie wiercił. Jestem w 13 tc. Lekarz mówi, że norma jest do 3,5. Co o tym myślicie? Bardzo się denerwuję.

reklama
ja na twoim miejscu bym się nie przejmowała:-):-):-)
trudno zrobić to badanie jeśli dzieciaczek jest ruchliwy:tak::tak::tak:
musi być dobrze :-)lekarz chyba nie powiedział że zły wynik skoro nie umiał go zmierzyć:wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled:

Ja witam sie dopiero z wieczora :-)
Dwa dni miałam teraz wolne ale Tata do mnie przyjechał i nie miałam czasu usiąść do kompa :blink:
Jak tam się czujecie bo mnie dziś cały dzień brzuch boli ale to ponoć spowodowane rozrostem macicy :baffled:

Pierwsze badanie miałam w 9 tc - wyszło 1,4, w 11 tc - 1,7, a teraz takie różnice raz 1,9 a za chwilę 2,6. Gin mnie uspokajał, mówił że jest wszystko dobrze, ale mi to nie daje spokoju. Robiłyście takie badania?

Przezierność karkową najlepiej bada się między 11 a 14 tygodniem. Może u ciebie jest inny termin po prostu i tak jak mówi Aneczka, fałd karkowy urósł wraz z dzieckiem:confused:

reklama
sama już nie wiem...jestem na pewno w 13 tc, ale skąd taka różnica maluch naprawdę dzisiaj szalał i lekarz nie mógł go uchwycić.
Zapewniał mnie jednocześnie, że wszystko jest super: serduszko, nosek, żołądek, kręgosłup. Do tego jeszcze taki ruchliwy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry