reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
witajcie ja tak na chwile bo znowu mam aż 65 stron do przeczytania , byłam dziś u G i zrobiła mi USG na sprzęcie który ma ze 20 lat tak bynajmniej go dr. G określiła z dzidzią wszystko ok. mierzy aż 10 cm na fotki nie miałam co liczyć oczywiście, ale następne mam mieć za 4 tygodnie w szpitalu więc mam nadzieje że mają tam lepszy sprzęt i końcu dostane jakąś fotkę ,

reklama
znowu suwaczek mi zżarło , odwiozłam dziś koleżankę do szpitala dostała skierowanie bo lekarz stwierdził że dziecko jest tak małe jak w 32 tygodniu a ona ma termin na 10 marzec a jak ją przyjęli to w trakcie badania okazało się ze ma już rozwarcie na trzy palce wiec chyba dziś w nocy urodzi ,i jak tu wyliczyć dobrze w te terminy :eek:

no tak wszystkie uciekają to ja tez jeszcze chwilkę poczytam i uciekam Dobranoc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej laseczki

Może wkoncu uda mi się cos napisać

Mój dentysta dzwonił dziś do ginekologa i uzgodnili że powinnam wziąć antybiotyk.Niestety jedyne antybiotyki bezpieczne w ciąży to penicyliny a ja mam na nie uczulenie

I tak ich dobre chęci poszły na marne
a ja dziś spuchłam okrutnie, wyglądam jak chomik
i takiego bólu nikomu nie życzę

Buziaki

Emy u nas mówią że bezpieczne amoksycykliny i cefalosporyny (np Zinat brałam) - tylko ja nie wiem czy to też penicyliny choć wydaje mi się że nie?

dobranoc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
EMY ja miałam jazdy z ósemka jak byłam w ciąży z Anielką - brałam amoksycylinę chyba to się nazywało Amitoklav czy jakos tak - niestety nie pamiętam. I płukałam usta soda - łyżka sody na szklankę letniej wody - bardzo ładnie ściąga stan zapalny.

Co do usówania zębów bez RTG - to bym sie wstrzymała - siostra męża miała usówaną chirurgicznie ósemke i sie okazało, że ma korzeń tak zbudowany jak kotwica - 4h na fotelu - a potem 2 tyg dochodzenia do siebie.

Ja dzis byłam cały dzień u mamy, do tego pokłóciłam sie z M - jakies strasznie nieporozumienie, co niezmienia faktu, ze pół dnia przepłakałam...

Dobranoc Dziewczynki

Dzień dobry !

Mju nie wiem ale chyba cos się dzieje z nami w okresie ciąży? Ja niestety co drugi dzień się kłócę z moim mężem i często się zastanawiam co ja wogle robię u boku tego człowieka, a przeciez go kocham....:-(

reklama
Witam i ja z rańca!
U mnie za oknem zero śniegu normalnie! I obudziło mnie świecące w pyszczek słońce:-) Zaszło już ale fakt się liczy. Miłego dnia wam życzę.

Ps. to już 1000 strona z postami! Ale z nas gaduły!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry