reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
PIWONIA - ja tak późno ale bardzo szczerze - życzę zdrówka, szczęścia, pomyślności!!!

Malinka - mam nadzieję że wszystko będzie ok - tego życzę !!! (ja niestety dopiero doczytuję zaległości ale i tak wszystkiego nie dam rady:()

Mewa, z tymi badaniami na cukrzycę to chyba zależy od szpitala. W poprzedniej ciąży mi nie robiono. Robią tylko tym co są w grupie ryzyka, czyli matka, ojciec, rodzeństwo z cukrzycą, albo BMI powyzej 30. Ja prosiłam położną 2 razy, ale że nie byłam w grupie ryzyka to stwierdziła że nie ma potrzeby, i jeszcze była zdziwiona że po co mi. No i potem wyszło, w sumie to mogła mi dać skierowanie, ale taki system. Więc jak się mnie ktoś w ciąży dopytuje o prowadzenie ciąży w UK, to mu każe kłamać ile się da. Najlepiej zrobić w historii rodziny cukrzycę, tarczycę i co tam jeszcze, bo inaczej nie ma szans na badania w tym kierunku. A nie wiem czy wiecie, tu dopiero po trzech poronieniach sprawdzaja przyczynę. Pierwsza wizyta w 12-13 tyg. i nikt ci miedzy nogi nie zagląda, a w ciażę wierzą na słowo honoru.

piwonia ja również życzę wszystkiego najlepszego :-) zdrowej i szczęśliwej ciąży do końca życzę :-D:-D
jak już wspomniała-ze znieczuleniem u dentysty nie było żadnego problemu :tak:

edzia to chyba zalezy od dentysty. Moja by mi w życiu nie dała wiedząc że jestem w ciąży, a znowu takiej z doskoku wcale nie przeszkadza, mówi że taka ilość dziecku nie zaszkodzi.
Ale z tego co wiem, to raczej nie znieczulają.

i ja do życzeń się dołączam:tak::tak::-)
dzięki za odpowiedź w sprawie znieczulenia. mam jednego ząbka do naprawy i chyba się zdecyduję pójsć skoro można znieczulać. bo na żywca to się boję...:baffled:

edzia to chyba zalezy od dentysty. Moja by mi w życiu nie dała wiedząc że jestem w ciąży, a znowu takiej z doskoku wcale nie przeszkadza, mówi że taka ilość dziecku nie zaszkodzi.
Ale z tego co wiem, to raczej nie znieczulają.
kurcze, to jak wreszcie?:confused:teraz to już nie wiem...

to może lepiej zaczekać:confused:ale potem jak będę karmić to też go prędko nie naprawię:no:. w sumie to mnie nie boli (odpukać) ale wolę dmuchać na zimne...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry