Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziewczyny, prosze napiszcie jak liczycie ktory to tydzien ciazy? pytam, bo wedlug pierwszego dnia ostatniej miesiaczki to jest moj 6 tydzien ale wiem ze owulacje mialam 3 tygodnie pozniej, wiec tak naprawde to jest 3 tydzien. 3 tygodnie to troche roznicy prawda? Napiszcie jak jest z tym u Was no i kiedy wybieracie sie na pierwsze badanie? A moze juz bylyscie u ginekologa? Buziaki dla wszystkich!

i oczywiscie tez gratuluje fasolki:-):-)Ja miałam mies. 28.10, i licząc od tego dnia jestem na początku 5-go tygodnia. Czytałam, że według takiej zasady liczyć trzeba 40 tyg. do porodu. Generalnie nie wiem kiedy mialam owulację, bo to był pierwszy miesiąc kuracji po wcześniejszym braku miesiączki.
zrobiłam testy w sobotę i w niedzielę, jeden wyszedł słaby, drugi wieczorem mocny.
U lekarza byłam w niedzielę, 30.11, zrobił usg, fasolkę zobaczył, choć stwierdził, że narazie jeszcze malutka. Ja nie widziałam nic co mogłabym rozróżnić:-). Powiedział, że to jest koncówka 4 tyg, więc zgadzałoby się z moimi wyliczeniami.
Amarylis, myślę, że kiedy pójdziesz do lekarza wszystko się wyjaśni.
Dostałam progesteron, i muszę przytyć bo wg. mojego lekarza 50 kg to trochę mało. Następną wizytę mam przed świętami.
Całuję;-)
Amarylis, ja sama dokładnie jeszcze nie wiem, który to tydzień.
Ale swój termin obliczyłam tak jak Ty, czyli liczyłam od dnia ostatniej miesiączki. Wszystko się wyjaśni po wizycie u lekarza, u którego jeszcze nie byłam i od wczoraj zastanawiam się, kiedy to powinnam zrobić?
![]()

narazie życzę Wam i sobie z całego serca żebyśmy spokojnie donosiły ciążę.
pomyślałby, że zmyślam.