reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

reklama
no ja w niepewnosci do jutra juz od 9 dni, bo mam usg. obie damy rade :tak:
tez zaraz musze wyjsc odebrac zdjecia z FotoJokera. mam nadzieje ze całkiem mnie nie przemrozi.

Ja w niepewności od 15 dni ... :-( 15 dni temu zrobiłam test, tydzień później chciałam iść do gina, ale okazało się, że nie ma sensu ... Kazała mi przyjść za 2 tygodnie czyli dzisiaj :tak:

Przymroziło Cie? :laugh2: Bo mi się całkiem przyjemnie spacerowało :-)

WITAM
pomożecie zrobic suwaczek ?

Natka podaję Ci link tu jest wszystko napisane ;o)
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-rok-po-roku-f155/jak-wstawic-suwaczek-zdjecie-avatar-33303/

Ja narazie czekam, wizytę mam na 28 grudnia dopiero, ale już się niecierpliwię i myślę że mogłam się wcześniej umówić ;o)

Dziewczyny jesli chodzi o te plamienia, to często tak się zdaża. Ja miałam plamienia w pierwszej ciązy dokładnie w dniu kiedy miałam dostać @, dostałam luteinę doustnie i przeszło. Potem do końca ciąży było wszystko Ok ! Także głowa do góry, trzymajcie się.

Ale wy tu tempo narzucacie, dopiero co była 97 strona a tu już 107 ;o)))))

yhm, no ja prawie 2 tygodnie po tescie bylam u gina, ale w sumie to skonczylo sie na skierowaniu na usg, bo powiedzial ze to trzeba najpierw zrobic, nic innego nie ma sensu na tym etapie. no wiec kolejne 9 dni czekam, bo na jutro byl pierwszy wolny termin.

a co do spaceru, to dopiero za 15 minut wychodze, bo musialam sie wykapać i ogarnąc.

Witajcie dziewczynki,

przede wszystkim gratuluję nowo zafasolkowanym - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Esch -
modlę się żeby wszystko okazało się dobrze, podobno możliwe są takie wahania bety i nic się nie dzieje. Trzymaj się kochana.

Ponadto zadzwonili do mnie z kliniki, że zwolnił się termin na dzisiaj do Pana Dr Kudły i biegnę z mężem- choć wydatek nie mały - 250 zł:-D:-D:-D opowiem wszystko wieczorem.

Miałam ochotę na przytulanki z mężem - ale mało nie zemdlałam i nie zwymiotowałam w połowie - nie wiem czemu - jakiś skok hormonów???? No i nic z tego:( Ciężko mi z tym. Bo ochota jest, a warunków brak, chudnę z dnia na dzień, żebra mi sterczą, a brzuch wywalony i opuchnięty.

Buziaki skarby, ciepłego dnia. Oby dużo było pozytywnych wieści.

Pa

Witam mamunie.
Ja tylko na chwile... rycze caly czas bo odebralam wynik bety i jest spadek... tydzien temu bylo 607 dzis jest 436! ;(((( Gin kazal mi jutro wieczorem przyjsc. Boze jak ja sie boje!!!!! Blagam Was o jakas zdrowaske za mnie i moja Fasolke!
trzymammy ksiukasy,bedzie dobrze:tak:
Tygrysiątko o jeju ... Wiem co to zapalenie tchawicy - ta choroba lubi mnie najbardziej :eek: Zawsze jak choruje to choruje na zapalenie górnych dróg oddechowych i zapalenie tchawicy ... Skoro lekarze twierdzą, że z fasolką wszystko ok tzn, że wszystko jest ok !! Zdrówka życzę :tak:
Od dziecka chorowalam na zapalenie tchawicy,w dodatku po badaniach okazalo sie ze mam zle zbudowana tchawice :szok: ale odziwo od iedy jestem w IRL wogole nie choruje.Tylko sie przeziebiam,ale od ponad 7 lat nie bylam chora tfu tfu
Witajcie dziewczynki,

przede wszystkim gratuluję nowo zafasolkowanym - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Esch -
modlę się żeby wszystko okazało się dobrze, podobno możliwe są takie wahania bety i nic się nie dzieje. Trzymaj się kochana.

Ponadto zadzwonili do mnie z kliniki, że zwolnił się termin na dzisiaj do Pana Dr Kudły i biegnę z mężem- choć wydatek nie mały - 250 zł:-D:-D:-D opowiem wszystko wieczorem.

Miałam ochotę na przytulanki z mężem - ale mało nie zemdlałam i nie zwymiotowałam w połowie - nie wiem czemu - jakiś skok hormonów???? No i nic z tego:( Ciężko mi z tym. Bo ochota jest, a warunków brak, chudnę z dnia na dzień, żebra mi sterczą, a brzuch wywalony i opuchnięty.

Buziaki skarby, ciepłego dnia. Oby dużo było pozytywnych wieści.

Pa

No coz ja ostatnio tez mialam i poczulam sie tak jak ty.Ja nie chudne heh bo duza ze mnie kobieta,chociaz w pierwszej ciazy zlecialo 12 w dol:szok: potem uroslo juz 9 czyli bylam 3 kilo naminusie.Noo ale nie ma tak dobrze ,bp po porodzie zamiast spadac to przybylo:sorry:
Ale tez czuje sie spuchnieta pomimo swojej tuszy.:cool:

Dziewczyny tak czytam o waszych wizytach,usg.U nas pierwsze usg po 12 tygodniu,wtedy mamy pierwsza wizyte w szpitalu.A tak tylko standart,mierzenie cisnienia,mocz,sluchanie seerduszka i tyle.Nie badaja nas ginekologicznie, z czego ja akurat jestem zadowolna i to mi sie podoba.Oczywiscie jesli istenieje potrzeba mozemy sobie zrobic dodatkowe badania czy usg (prywatnie w polskiej klinice)Ja z opieki jestem zadowolona,nie wszytkie mamusie sa jesli chodzi o wyspy.Wiec ja do lekarza ide dopeiro po swietach, w nowym roku.Potem dopiero czekam na wezwanie do kliniki.;-)

dzięki zaraz będe próbować z suwaczkiem
o Milusia dr.Kudła ? Katowice ?
a gdzie zamierzasz rodzić ?
Tak Natko:) Jeszcze nie wiem, ale moim głównym będzie inny prowadzący - bliżej jest memu sercu:) A gdzie będę rodzić jeszcze nie wiem. Mama mojego męża pracuje w Szpitalu nr 1 w Sosnowcu, w lipcu 2010 mają skończyć najnowocześniejszy oddział położniczy na Śląsku (jakiś prywatny inwestor) zobaczymy jeszcze gdzie:)
Oby nie w podróży:D

Gastone, bidulko kochana, gdzieś przeoczyłam wątek, że tak cierpisz, współczuję CI bardzo, ale na pewno silna z CIebie kobieta, ja mam alergiczny nieżyt nosa i czasami mam mega doła z tego powodu - nocne duszenia itp.
Ale z tchawicą to już inna sprawa. Trzymam kciuki kobietko.
Buziaczki

P.S. Siedzę w biurze, ręce mi się pocą i umieram ze strachu przed wizytą....... Aż mnie cały brzuchol boli

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny.

W poniedziałek dowiedziałam się,że jestem w ciązy po raz drugi,wypada termin sierpniowy więc niesmiale zaglądam do was :)

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym!!!

Dziś mam wizytę u mojego gina który ma potwierdzić to co zobaczyłam na teście :)

Pozdrawiam wszystkie!!

Do góry