reklama

Sierpień 2010

Witam wszystkie przyszłe mamy !!!
Ja tu jestem po raz pierwszy i też spodziewam sie maluszka na 16 sierpnia , ja niesty jeszcze nie wiem co będziemy mieli ale mamy nadzieję na dziewczynkę mam już dwóch przystojniaków .Co prawda teraz przechodzę zupełnie inaczej niż z najmłodszym synkiem zrobiłam sie niejadek i mam wymagania heheh .Mam naumię Kasia i chętnie podzielę się wrażenia :-).
Są mamy które maja córeczki bo jestem ciekawa jak to jest morze objawy są podobne hehhe.Pozdrawiam .

witaj wśród sieprniówek :)

Tak tak bylam calkowicie na czczo. Lekarz stwierdzil, ze on woli od razu robic 75g, niz 50g i przy zlym wyniku poprawiac to 75g.
Jutro do niego zadzwonie i zobaczymy co powie.

moja lekarka tez jest tego zdania :)

ja jestem po randce z mezem bylismy w restauracji bylo super to taka nasza tradycja jeżeli chodzi o rocznice ślubu - wprawdzie do niej jeszcze 2 tygodnie, ale wiadomo za tydzień święta a za dwa mamy w weekend urodzinki siostry i teścia :)

co do maluszka tez go niezbyt często czuje czasami takie pukanie, ale moja lekarka mi powiedziała, ze to moze byc normalne ze względu na fakt, ze mam pokazny brzuszek i dzidzia jeszcze jest malutka wiec moge nie czuc kopniaków, ale regularnie wypina chyba pupe :P

reklama
a powinnas meic do ilu bo ja nie pamietam- atutaj w Stanach nie dostaje wynikow do reki - wiem ze mialam ponad norme i tyle- w tej ciazy nawet wiele mnie nie badali- w tamtej powtarzalam wynik, ale wszystko sie potwierdzilo, teraz juz po 1 poszlam na diete:/ ale sie nie martw, nie bedzie tak zle- wazne zeby dziecko bylo zdrowe- a dieta tez ma na celu zeby dzidzi nie bylo tak duze - no i male dziecko to i latwy porod dla Ciebie:)

Na wynikach nie podaja normy, ale wyczytalam, ze norma jest do 140, a od 200 mowi sie juz o cukrzycy.

Mamusie ja na dziś się żegnam, jakoś mnie ta zmiana czasu "wykończyła" i już mi się chce spać. Na dodatek mężuś się coś przeziębił, więc martwię się o siebie i dzieciątko. Od piątku czuje takie pukanie, bulgotanie w brzuszku więc chyba pojawiają mi się pierwsze oznaki mojego skarbeczka :-):-) Fajnie takie jeszcze nie kopanie ale jak rękę przyłożę to czuję. Sama nie wiem jak to nazwać.... Super uczucie i już nie mogę się doczekać pewnych kopniaków :-):-):-) Dlatego zmykam do łóżka bo wtedy dzidziuś daje znaki :-) Dobranoc Mamusie :-)

Ps: Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :-)

jestem smutna:-(:-(
była u mnie koleżanka obecnie jest w ciazy w 6 miesiącu nosi bliźniaki, ale okazało się ze ta ciąża jest wysokiego ryzyka (ma hipotrofie płodu):-(

Witam wieczorową porą
Ehtele - co do tego jedzenia na słodko to ja mam mieć dziewczynkę a na słodkie w ogóle nie mam ochoty, tylko na kwaśno ostro;-) ( a ostatnio mam fazę na tosty z dużą ilością keczupu:zawstydzona/y:) więc wcale z tymi smakami nie można trafić i wywnioskować płci, mnie na początku wszyscy wróżyli chłopca:-D a wyszła Michalinka :tak:
Mama Aneta to trzymam kciuki żeby zniknęło jak najszybciej:tak:
Pajkaa - gratulacje z okazji zbliżającej się rocznicy;-) a randka pewnie była udana:cool2:
Dziewczyny byłam dziś u koleżanki która ma 2-miesięcznego synka:-) no słodziak taki że hej, a jak mi go dali potrzymać to się prawie rozkleiłam kiedy pomyślałam że niedługo swoją córeczkę będę tak trzymała na rękach:blink: Mały świetny, silny chłopak, sam trzyma główkę, no i takie fajne minki strzela :-D A my dostaliśmy siatkę ciuszków w które już nie wchodzi i pampersy, a dla mnie kilka bluzek ciążowych. Spokojnej nocki dla wszystkich

Ja dość szybko czułam ruchy już w ostatnim tygodniu 4 miesiąca takie puknięcia an a początku już byłam pewna że to ruchy dzidzi , sam lekarz mi powiedział że dośc wcześnie ale to morze dlatego że to moja trzecia ciąża .To super uczucie jak przykładam mężowi ręke on jeszce nie czuje ja bardzo a jak zada kopniaka to mąż czuje ale słabo .Lubię jak sie rusza bo mam pewność że jest wszyst

Nie martw sie lekarze sie na tym znają a masz na to czas ja z synkami też pużniej czułam ruchy , napewno wszystko jest okey tylko jak człowiek dużo o tym myśli to tym bardziej wydaje się cos nie tak ja też tak mam .
Ja mam narazie wyniki badań w porządku no przykro mi że tak się w ciąży zdarza cukrzyca i takie podobne bo to dodatkowy stres ale życzę wam żeby wszystko szybko wróciło do normy , nawet nie miałam pojęcia że morzna mieć w ciąży takie problemy bo mnie to nigdy nie dotkneło

ja sie nie martwie ważne, ze jest to "pukanie":) a na normalne kopiaki mam jeszcze czas bo przeciez dzidzius jest jeszcze malutki :)

jestem smutna:-(:-(
była u mnie koleżanka obecnie jest w ciazy w 6 miesiącu nosi bliźniaki, ale okazało się ze ta ciąża jest wysokiego ryzyka (ma hipotrofie płodu):-(

oj przykro mi :(

witajcie Kochane,
wlasnie wrocilismy ze stron rodzinnych - ślub 8. maja o 15.45. nie wyobrazam sobie tego wszystkiego kompletnie, mimo ze to tylko cywilny, ale ok :P
a jutro wieczorem usg. mam nadzieje, ze sie dowiemy w koncu jaka płeć, bo ta niepewnosc zaczyna byc irytująca.
nie czytam Was teraz, bo jestem zmeczona jak pies i ide spać. dobranocka i powodzenia jutro na wizytach :))

Witam w poniedziałkowy ranek:-)
Niestety cala nocka zarwana , nie mogłam zasnąć, do 2 w nocy dzidzia buszowała w brzuszku :tak:kopniaczki, smyranie wypinanie się ze brzuszek mój falował na wszystkie strony:-D
O 8 rano mam wizytę , mam nadzieje ze na 100% dowiem się kto mieszka w moim brzuszku:tak:
miłego dnia życzę;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry