Ja łykam , tak mi kazał lekarz i na pudelku mam napisane ze bierze sie go do końca ciąży...Czy Wy Mamuśki nadal łykacie kwas foliowy??????
Bogusia86 ja przez to co dziś usłyszałam sama sie nakręcam...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja łykam , tak mi kazał lekarz i na pudelku mam napisane ze bierze sie go do końca ciąży...Czy Wy Mamuśki nadal łykacie kwas foliowy??????
tak trzeba brać do końca ciąży ale skoro jest zawarty w zestawie witamin typu feminatal czy prenatal i to w podwójnej dawce to nie trzeba wtedy dodatkowo samego kwasu foliowego brać no chyba że nie bierze się tych witamin to wtedy jak najbardziej trzeba brać folikJa łykam , tak mi kazał lekarz i na pudelku mam napisane ze bierze sie go do końca ciąży....
ja też biore feminatal 400 + DHA ale codziennieja juz nie lykam kwasu foliowego- biore co drugi dzien feminatal400.
ja nie biorę żadnych innych witamin , dlatego lekarz każę mi brać kwas foliowy do końca ciąży i do tego magnez...tak trzeba brać do końca ciąży ale skoro jest zawarty w zestawie witamin typu feminatal czy prenatal i to w podwójnej dawce to nie trzeba wtedy dodatkowo samego kwasu foliowego brać no chyba że nie bierze się tych witamin to wtedy jak najbardziej trzeba brać folik
:-)
Hej dziewczyny :-)
Na wstępie przede wszystkim Kolumnea, wszystkiego najlepszego!!! :-)
Cały dzionek Was podczytuję, ale nie mam siły pisać, troszkę na spacerku byłam, troszkę na zakupach, troszkę w kuchni i tak dzionek leciał. Mały dzisiaj spokojniutki, czasem sie poruszy czy kopnie, ale i ja dzisiaj jakaś taka śpiąca chodzę.
Co do witaminek to ja biorę co drugi dzień Prenatal Classic, a do tego magnez, bo w prenatalu nie ma. W poniedziałek lekarz endokrynolog zadecyduje czy mogę zmienić witaminy na takie, które zawierają jod czy jednak zostaję przy tych.
Chciałam Wam życzyć udanego weekendu.:-)
Buziaki:-)
mój Alanek już 2x machał do nas rączką, dostałam płytę z nagraniem 10 minutowym jak miał 17tyg. i 4 dni cuuuuudo, takie śliczne 5 paluszków macha, ale tak się wtedy kręcił, ze lekarz mimo wielu prób nie mógł sprawdzić płci
, no ale jakoś po pół godzinie całego badania pomierzył "Miśka" i wszystko było w najlepszym porządku więc idę spokojnie na to USG.:-)Czy Wy Mamuśki nadal łykacie kwas foliowy??????