reklama

Sierpień 2010

Dziękuję wam za wszystkie cieple słowa w stronę mojej koleżanki, niestety próbowałam z nią rozmawiać ale milczy caly czas :(
na razie muszę dać jej ochłonąć po tym wszystkim...
Cos mi sie wdaje ze przyczyna Hipotrofi płodu, było palenie papierosów :( ona nie umiała przestać palić i przyznam szczerze paliła bardzo dużo :(
Nie raz dostała ochrzan od lekarza, ale niestety robiła swoje...ja jej tez dużo tłumaczyłam, ale to trzeba chcieć na sile nic nie da...
A czemu maluszki urodziły sie martwe, na razie nic nie wiem :(

reklama
Zapomniałam jeszcze dopisać, że bardzo serdecznie witam nowe sierpnióweczki :-):-):-)

Shyla, kochana moja, bardzo mi przykro, bardzo współczuję Twojej koleżance... :-(

Monika8112, dzięki za info :-) W Classicu też jest kwas foliowy, ale właśnie nie ma jodu, jak nie będzie przeciwwskazań, a badanie przeciwciał tarczycowych wyjdą ok, to myślę, że przejdę na ten Prenatal o którym piszesz :tak::-)

Idę sie położyć i poprzytulać do M. :-)

Dziękuję wam za wszystkie cieple słowa w stronę mojej koleżanki, niestety próbowałam z nią rozmawiać ale milczy caly czas :(
na razie muszę dać jej ochłonąć po tym wszystkim...
Cos mi sie wdaje ze przyczyna Hipotrofi płodu, było palenie papierosów :( ona nie umiała przestać palić i przyznam szczerze paliła bardzo dużo :(
Nie raz dostała ochrzan od lekarza, ale niestety robiła swoje...ja jej tez dużo tłumaczyłam, ale to trzeba chcieć na sile nic nie da...
A czemu maluszki urodziły sie martwe, na razie nic nie wiem :(

Shyla!!! Jejku jeśli to palenie naprwdę mogło być przyczyną tej hipotrofii to ona się szybko nie pozbiera:(
Wiadomo od zawsze, ze palenie szkodzi, ale takie skutki....no szok:(
Bardzo przykra sytuacja:(
Pewnie Ty sama nie wiesz jak działać, ale tylko czas tu może pomóc, przynajmniej na razie. Później na pewno Twoje dobre słowo, tylko jak ona Cie zobaczy z brzuszkiem to.....ach brak słów.

Cześć "mamuśki"
Shyla przykro mi z powodu koleżanki, szok! Ostatnio w telewizji było coś podobnego o dziewczynie, która straciła ciążę bliźniaczą i nie chcieli jej przyjąć do szpitala na "usunięcie" (nie wiem jak to nazwać).Nikomu nie życze takiej tragedii.
Black Opal jeśli chodzi o zamawianie leków w "Dbam o zdrowie", owszem fajna sprawa że mozna to załatwić przez internet ale preparaty z niej nie należą do najtańszych chyba że się ma upusty. Ja mam problemy z dostępem do moich leków gdyż ta apteka ich nie posiada, nawet w hutrowniach w których się zaopatruje braki. A w innych aptekach bez problemu. Widać mam pecha albo lekarka mi takie dziwne specyfiki przepisuje.
Jeśli chodzi o branie kwasu foliowego to też nie biore bo jest w witaminkach, ja biorę PregnaVit oraz TardyferonFol (tj. żelazo z kwasem foliowym), obydwa codziennie. Zastanawiam się czy nie za dużo tego kwasu i żelaza bo obydwa preparaty to zawierają.
A w czwartek idę na usg genet, ostatnio mojego maluszka widzialam w 8 tyg. I bardzo jestem ciekawa czy wszystko dobrze. Zapowiada się ciepły week, trzeba to wykorzystać, szkoda że te uroczystości są w Krakowie tak to byśmy sobie skoczyli na przejażdżke.
Pozdrawiam Was wszystkie. Miłego wieczorku :)

Ja też nie biorę od 4 mc kwasu foliowego, ale biorę codziennie tabletki PregnaPlus, w nich jest zawarty kwas foliowy, żelazko, kwas Omega itd....

A co do palenia to nie chce mi się za bardzo wierzyć żeby palenie miało taki wpływ na ciąże i dziecko... Palenie zabija to fakt ale w dość rozległym i długim procesie...
A zresztą medycyna kiedyś pójdzie do przodu i wyjaśni nam wiele naszych pytań.

dziewczynki jeżeli chodzi o aptekę dbam o zdrowie to jest super, ale trzeba uważac z cvenami o edne mają hdroższe drugie tańsze jak każda apteka:)
wyobrazcie sobie,z e akis pijak rozbił się na naszym piętrze. Mowie do meza dzwoń na straż miejską niech go stąd biorą potem obsika nam k;latke i bedzie smierdziało no i przyjechali i pana wzieli :P

ja już zmykam spać bo jestem padnięta ogarnęłam mieszkanie, wyprasowąłam , upiekłam ciasto i zrobiłam sałatke na niedziele.
życzę dobrej nocy :*

Shyla!!! Jejku jeśli to palenie naprwdę mogło być przyczyną tej hipotrofii to ona się szybko nie pozbiera:(
Wiadomo od zawsze, ze palenie szkodzi, ale takie skutki....no szok:(
Bardzo przykra sytuacja:(
Pewnie Ty sama nie wiesz jak działać, ale tylko czas tu może pomóc, przynajmniej na razie. Później na pewno Twoje dobre słowo, tylko jak ona Cie zobaczy z brzuszkiem to.....ach brak słów.
kochana mnie sie wydaje ze ona nie będzie chciała patrzeć na kobiety w ciąży i na dzieci :( wiem to po sobie , bo sama straciłam maleństwo :(
I było tak ze gdzie nie poszłam widziałam same ciężarne i dzieci dookola...

Urszulka202 teraz zauważyłam, że nasze suwaczki idą łep w łep:-) i USG masz dzień po mnie:tak:. Mój suwaczek chyba trochę jest źle ustawiony, bo z ostatniego USG to już mam 21 tyg. i coś tam, ale zobaczę w środe na połówkowym co dr wyliczy:), bo z OM to w ogóle nie biorę pod uwagę, z niczym się nie zgadza.
A Ty pewnie poznasz płeć???? Jak dobrze pójdzie:happy:

Witam sie zaraz was poczytam ja już prawie spakowana i jutro robimy z tąd frugo jutrzejsza noc juz bedzie na nowym moja mama oczywiście przeżywa ale tak wiem ze to jej na reke tak jak i wszystkim od poniedziałku bede mogła dłużej z wami posiedziec oj już bym tam chciała być a najlepiej aby już było rozpakowane

reklama
Dzień dobry :)
Wstawajcie dziewczynki :)
U nas dziś piękna pogoda slonce.gif
Miłego dnia Wam życzę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry