reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Aj bo jak zawsze na koniec miesiąca kase dostawałam a wczoraj mi już przysłali. A ja tylko do dnia porodu dostaje kasę, bo zawiesili działalność i to akurat jest jedyny kutwa przypadek kiedy kobieta macierzyńskiego nie dostaję wrr :crazy: i zastanawiam się na jakiej podstawie mi wypłacili już. No i jadę dalej po zwolnienie -mam nadzieję, że lekarka mi da, bo dalej dwupak jestem, więc i ubezpieczenie no i szczerze za każdy dzień jeszcze kasa -zawsze jakiś grosz póki mała nie zdecyduję się wyjść.

Misslena będzie dobrze :-) chłopak czy dziewczyna każe może mieć kolkę. Dziewczyny męczą tu się czasem codziennie z kolkami :baffled:

reklama
Misslena - współczuję,a u mnie tez zawsze epitety lecą, potem głupio. i powiem ze po ,slubie była u nas taka sielanka, potrem ciąża też, ale bywało różnie a jak sie pojawił syn, to dopiero zaczęły się kłotnie. i w zasadzie kłocimy się głownie o metody wychowawcze juz teraz. najlepiej ustalić jakiś wspólny front. teraz przy drugiej ciąży, to widze ze mój M to chyba na mnie wzystko zawli. on sie zajmie starszym.. bo już wie co i jak. tez będzie pewnie trudno na początku.

Ciamajdka - przybij pionę, trzasnął nam 40 tydz. :sorry:

lecę do Gina. ciekawe co będzie.

Witam czwartkowo, dość pochmurnie, ale jak dla mnie przyjemnie!

Jestem w całości i to mnie martwi. Wieczorem udało mi się wszelkimi dostępnymi sposobami zwabić M na przytulanki, ale to też nic nie dało. W nocy miałam jakieś dziwne bóle ale ch... go wie co to było.

Szamam paróweczki i zabieram się za czytanie bb!

hej mamuśki. mam pytanko. właśnie była u mnie położna i ściągnęła szwy. o dziwno nic nie bolało...uff... Rana jest ok, tylko na dwóch szwach lekko się rozlazło. właśnie chcę wysłać małżona do apteki po jakąś maść na świeże blizny, żeby się szybko i ładnie wygoiło. Możecie coś polecić?

Och paróweczki wciągnięte! Posty poczytane!

Misslena nie jest może tak źle. Myślę, że pomoc mamy jest nieoceniona, niejedna chciała by mieć taką pomoc. Poza tym M przejdzie więc się nie przejmuj. Pępek zacznij traktować spirytusem i tym octaniseptem który dziewczyny polecaja i powinno się poprawić. Co z usg to niestety nie pomogę, bo nie wiem.

Ciamajdko to Ty już z rana Karmii doisz?? Przeluźna jesteś!

Natka dzięki wielkie, pewnie zaopatrzę się w tą fridę. Bo niedrogie a pewnie skuteczne. Dzięki!

Niuunia nie znam się dobrze, ale wydaje mi się że oni nie mają daty porodu, bo niby skąd. Wiele nie pomogę ale może coś tu poczytaj http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=4

Coś mi się to pierdzieli z tym postem.

Jakie pomysły na dzisiaj? Co robimy babeczki? Bo ja się obawiam, że kolejny dzień przed kompem mi zleci.

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Niuunia niemozliwe że mają termin porodu, bo przecież nie wiedzą od kiedy w ciąży jesteś:) ale to co najmniej dziwne że Ci przysłali nie tak jak zwykle... może postanowili pobawić się w matke polkę wspomagającą i przysłać wczesniej...:-D

MiriannaK strzelam sobie z Tobą piątaka!!!:-):sorry:

weroneczka bo to pierwszy raz? ostatnio to doję to Karmi, taką mam chęć.. czasami się zastanawiam czy nie przesadzam...:sorry:

co dzisiaj robimy.. hmm.. mi zleci parę godzinek na dłubaniu, bo mam byczy słonecznik do obrobienia... i będę sie patrzeć jak sroka w gnat w kompa.. pasjans jak zwykle, może ksiażka... ogólnie najbardziej to bym se postękała na porodówie, ale czy mi dane?

Weroneczka mała cały czas ma robiony pępek spirytusem i właśnie Octaniseptem, zero poprawy:( Wczoraj lekarka kazała zacząć robić go po prostu fioletem, problem jest taki u małej że miała strasznie grubą pępowinę, teraz trudniej jej odpaść... 2 tygodnie minęły a ta nawet się chyba nie szykuje;p

Nie wiecie może jakie badanie kału robi się przy zielonych kupkach? Tak sobie pomyślałam że skoro robię jej badania to zrobię od razu badanie kału, kilka złoty w te czy we wte a może coś będę wiedziała.

Misslena co do tych zielonych kupek to może tu znajdziesz podpowiedź https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-marcu-2006r-f78/zielona-kupka-4855/

co do badań kupki to może jak będziesz oddawać w laboratorium to zapytaj jakie badania możesz zrobić..

płacisz za badania? nie masz ubezpieczenia ?
przeczytałam troszkę Twojego bloga (na BB) i nie orientuje się jak to wygląda w Twojej sytuacji...

Dzień dobry :-) Ja tylko na chwilkę...

Niuunia ZUS nie zna daty porodu, ale ja mam podobną sytuacje teraz tzn. lekarka gin. (taka w zastępstwie za moją) dała mi tylko zwolnienie do dnia porodu tzn do 29. i powiedziała, że już teraz czyli 2 tyg. przed porodem powinnam być nie na L-4 a na macierzyńskim :angry: No ale uprosiłam ją i dała mi L-4, ale ani dnia dłużej. Noi pytam co i jak nie urodzę do 29, to ona że już wtedy będę na macierzyńskim. A ja nie chcę bo wiadomo, że szkoda być już na macierzyńskim. Staram się załatwić u innej lek. gin. wizytę na 30 lub 31 sierpnia. Mam nadzieję że się uda. Problemu nie będzie jak urodzę do 29 :-)
dziwi mnie postępowanie tej lekarki...

Miłego dnia dla wszystkich

reklama
Misslena chyba trzeba zrobić posiew kału i moczu, ale wiesz co mi się wydaje, że kolor kupek zalezy od jedzenia, może to po mleczku?

No to ja też pogram w jakieś gierki! O ludzie ale nisko upadłam!

Do góry