Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dzisiaj miałam obiadek wegetariański, tzn. ziemniaki z sosem z pieczarek i surówka
Dla mnie pycha :-)
;-)

Ja dzisiaj postanowilam sobie troszke polezec i poodpoczywac.
O ile pamietam Tamtum Rossa jest na m.in. upławy a nie chyba na pecherz moczowy tylko na problemy z pochwą, ale moge sie mylicbo pamietam ja miałam z powodu zbyt duzej ilosci upławów, które potem jak sie okazało lekarz pomylił ze śluzem płodnym
ale na ten temat sie wypowiadac nie bede.

tylko przez następny miesiąc muszę mierzyć ciśnienie bo u połoznej przed wizytą miałam 150/100

a co do podjeścia Twojej lekarki to jakoś nie chciałabym żeby mój lekarz takie miał
mój ginek w pierwszej ciąży zawsze mówił że może zdarzyć się wszystko ale musze wierzyć że będzie dobrze a poza tym zawsze doradzał mi opcję lepiej 5 wizyt w szpitalu za dużo niż choćby jedna za mało 

o ile pamietam tamtum rossa ma aplikator ciekawe jak go wkladac do cewki moczowejze strony TR:
"Stany zapalne narządu rodnego to na całym świecie jedna z częstszych przyczyn wizyt kobiet u lekarza ginekologa. Dolegliwości związane z obecnością stanu zapalnego mogą być uciążliwe. Często na pierwszy plan wysuwają się takie objawy jak: pieczenie, świąd, upławy, czy bolesność.Kobiety często mówią, że obecność stanu zapalnego okolic intymnych i narządu rodnego "...jest pogorszeniem ich jakości życia...", co oznacza zmniejszoną zdolność zarówno do pracy, jak i do wypoczynku. Nie leczony stan zapalny prowadzić może do różnych powikłań, dlatego wszystkie obawy związane ze stanem zdrowia kobiety powinny być wyjaśnione podczas wizyty w gabinecie lekarskim"
więcej Tantum Rosa

Puchatka ja mam do swojej lekarki 100% zaufanie wie co robi i zna moją sytuacje doskonale bo jestem na jej wizytach co tydzien! wiec ona nie rzuca slów na wiatr tak jak niektórzy lekarze. Wiadomo, ze są sytuacje, ze kiedys moze sie cos stac, ale nie popadajmy w paranoje. Co cale 9 miesiecy chcecie sie stresowac?? no bez przesady! nawet w 30 tc ciąża moze umrzec nie ma znaczenia a ryzyko jest małe. Chcicie to panikujcie na każdym kroku, ja wiem,z e moja lekarka zna moją kartę od podszewki i wie, kiedy moze mnie uspokajac a kkiedy panikowac.Pajkaa leż i odpoczywaja co do podjeścia Twojej lekarki to jakoś nie chciałabym żeby mój lekarz takie miał
mój ginek w pierwszej ciąży zawsze mówił że może zdarzyć się wszystko ale musze wierzyć że będzie dobrze a poza tym zawsze doradzał mi opcję lepiej 5 wizyt w szpitalu za dużo niż choćby jedna za mało
jakiś pesymizm mnie złapał, choć to do mnie nie podobne, to są skutki siedzenia w domu, ....a gdzie do końca!to i ja się dzisiaj odezwę ja już po wizycie :-) i wszystko w jak najlepszym porządku dzidziuś grzecznie rośnie i dzisiejsze pomiary wskazują na 14 tydzień więc ginka orzekła że będziemy się trzymać terminu wg OM mój groszek szalał i za nic nie chciał dać się zmierzyć ale cosik się udałotylko przez następny miesiąc muszę mierzyć ciśnienie bo u połoznej przed wizytą miałam 150/100
kiniusia ja też dzisiaj sosik pieczarkowy ale z kaszą gryczaną niepaloną
milusiu współczuję a Ty bierzesz kobietko coś osłonowego ?? może warto zgłosić się do lekarza i powiedzieć co się dzieje
Pajkaa leż i odpoczywaja co do podjeścia Twojej lekarki to jakoś nie chciałabym żeby mój lekarz takie miał
kasia2506 będę trzymać kciuki i rozumiem Twoje obawy
Bombusia ucieszyłam się jak zobaczyłam że u Ciebie już lepiej
Black_Opal ja sosik pieczarkowy robię tak że na patelni podsmażam pieczarki i jak one puszczą sok to wrzucam posiekaną cebulkę wszystko solę i doprawiam pieprzem solą i zieloną pietruszką. Jak już cały płyn z pieczarek odparuje a one leciutko się podsmażą dodaje wodę z odrobiną mąki a potem dolewam śmetankę jak się wszystko razem zagotuje, smakuje i w razie potrzeby doprawiam a potem już tylko szamać![]()
Z kasza!!!Ja sosik robię podobnie jak Puchatka, tylko bez śmietanki i pietruszki, którą oczywiście można też dodać, bo u mnie zależy to od dnia;-)A jak robisz ten sos pieczarkowy?? Ale mnie naszło na takie ziemniaczki
Chociaż dziś będą ziemniaczki pieczone i surówka z kapusty kiszonej![]()
Ja dodaje jeszcze troszkę ziół prowansalskich podczas wysmażania pieczarek.
Smacznego
Aha z pół kilograma pieczarek wyszło mi sosu na 2 dni, dla 4 osób