Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Marulka ja czytalam opinie lekarzy sa podzielone, jedni mówią, ze wolno normalnymi inni, ze nie. Ja wiem,z e te bez amoniaku są bezpieczniejsze bo nimi wolno farbowac w ciązy dlatego wolałam z amoniakiem nie ryzykowac skoro zdania są aż tak podzielone.
uhm jasne.. ja farbuję odżywką u fryzjera - jest fajna, bo nie ma odrostu, a ja nie ma siwych żeby ukrywać tylko podkreślam swój kolorek... także bezpiecznie i włoski mam zdrowe :-)
ja jestem zadowolona z tych farb bez amoniaku bo nie niszczą tak włosów, po drugie nie śmierdzą tylko ta, którą ja robie pachnie liczi:-) i do tego nie szczypią tak jak niektóre z amoniakiem no i nie są drogie bo ja placiłam 15 zł
ja za kolor, strzyżenie i modelowanie płaciłam 100 u mojej fryzjerki... nie mało ale mają w tym salonie kosmetyki świetnej jakości - włosy są po nich superowe...
ale to przed ślubem farbowałam bo tak to robie sama w domu.Dolargan (petydyna)
To najpopularniejszy środek przeciwbólowy stosowany w polskich szpitalach – z danych Fundacji Rodzić po Ludzku wynika, że używany jest w przynajmniej 17% porodów, przy czym w niektórych oddziałach nawet u 60% rodzących! Dolargan jest lekiem narkotycznym, pochodnym morfiny, działa przeciwbólowo i rozkurczowo. Podawany jest dożylnie lub domięśniowo. Ma wiele skutków ubocznych. U rodzącej może zwolnić akcję porodową, spowodować mdłości, zawroty głowy, zaburzenia orientacji, senność. Lek ten przechodzi przez barierę łożyskową, co oznacza, że przenika do krwi dziecka i niekorzystnie wpływa na jego stan. Maluch po porodzie jest senny, słabiej reaguje na bodźce, może mieć trudności w oddychaniu, słabsze napięcie mięśniowe i upośledzony odruch ssania, co jest przyczyną problemów laktacyjnych. Często konieczne jest podanie dziecku antidotum. Wyniki badań nad długofalowymi skutkami stosowania opiatów u dziecka podczas porodu nakazują ostrożność w ich używaniu, ze względu na ich możliwy wpływ na skłonność do uzależnienia od narkotyków w późniejszym życiu.
;-) też źle wspominam pierwsze tygodnie... te cycki, nawał, ból krocza, depresyjne stany... porażka.. no ale to mija więc nie straszmy mniej doświadczonych koleżanek :-)
to niezła cena... 100 to u nas taka normalna cena za strzyżenie z jednyjm kolorkiem i modelowaniem... jakieś trwałe i balejaże to już więcej.