reklama

Sierpień 2010

No właśnie z terminem różnie bywa, mam w książeczce 19.08, a co dalej badania pokażą to zobaczymy.:tak:I co pokaże "biologia"!
Pytałam się również co mogę brać przy lekkim przeziębieniu, bo mój syn jest przezięb. i spytałam profilakt. jakby mnie coś brało.
Powiedziała, ze tylko z leków Rutinoscorbin i płukac gardło wodą z solą, nic więcej i oczywiście domowe sposoby, mleko z czosnkiem, miodem i masłem, syrop z cebuli itp.
I wiecie co najlepsze jest to, że nigy prze nigdy nie piłam mleka z czosnkiem brrrrr na samą myśl, a TERAZ..... pychota no niebo w gębie!!!!:szok::szok::szok:
Jak to się zmienia wszystko w ciązy nie dowiary????? Hahahaha

reklama
Puchatko ;) ja nie straszę bo tak jak pisałam nie było tak źle w moim przypadku a w poprzedniej ciązy naczytałam się zabawnych opowieści na forum gazety, to si chyba nazywało "Poród na wesoło" czy coś takiego ;) Polecam,odszukajcie ;)

Bombusia ja na przeziębienie zakupiłam taki syrop *spam* syrop 150g | Przeziębienia, grypa | Przesiębienia, grypa | i-Apteka.pl i mi faktycznie pomógł :tak:

co do terminu to jak ostatnio pytałam ginke jak to w końcu jest to powiedziała że najbardziej miarodajny jest pomiar USG między 11 a 14 tygodniem :tak: mnie na poprzednim USG wychodziło że dzidzuś coś malutki bo termin miałabym na 22.08 a z OM na 5.08 więc różnica spora ale po ostatnim USG ginka stwierdziła że trzymamy się terminu z OM bo pomiary tym razem wskazywały zbliżony termin. Jasne termin sprawa umowna ale chodzi głownie o to żeby nie traktować jakiejś ciężarnej jakby była po terminie kiedy jeszcze nie czas na to.

PUCHATKA no właśnie ja będę to USG mieć za 2 tyg. to może coś bliżej powiedzą, ale trzymam się OGÓLNIE druga połowa sierpnia (jak Bozia da).
Najlesze jest to, że mam dużo odpoczywać i się oszczędzać, boże a ja mam totalne lenistwo, poprostu nuuuudy, M w pracy, syn ze mną w domu, bo przeziębiony, ale on ma już 16 lat więc ma "swój świat" w większości dnia, dobrze, że jest to forum to chociaż mogę z wami poklikać:tak::-)!!!!

Witajcie dziewczyny. Ja mam termin na 15 sierpnia choć początkowo ustalony na 14.08.Gin.powiedział jednak, że dzidziuś wg usg jest o tydzień mniejszy niż wynika z om.
Ja też jak rodziłam moją Majeczkę miałam bóle krzyżowe ale krótko jakieś 3 godziny po odejściu wód płodowych i trwały ok godziny potem ustąpiły i nadeszły inne te typowo porodowe.To nic strasznego ból do przeżycia -najpiękniejsza chwila w życiu:-):happy2:

Aaaaa i jescze Ginek. mi powiedziała, że jakbym była bardzo przeziębiona to wtedy do lekarza rodzinnego z kartą ciąży i on zadecyduje jakie leki podać i jeśli jakiś antybiotyk to też tylko internista, ale ja się czuje ok, wypiłam mlenio z czosnkiem i jest ok:-D:-D:)))))

DO MARCIAMAJA!
WITAMY!!!!!
Oczywiście, że zapomina się o tym bólu szybko, bo finał tego wszystkiego jest najpiękniejszy:-D:-D!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie kobitki....

Po pierwsze witam nowe sierpnioweczki;)

Widzę, że zaczął się temat porodu, ja chciałbym mimo wszystko rodzić naturalnie..., staram się nie myśleć za dużo o porodzie bo czytałam i słuchałam o różnych dziwnych rzeczach, które się dzieją i to normalnie wywołuje u mnie dreszcze:-D Mam nadzieję, że mój mąż zdecyduje się, żeby być przy mnie, jeśli nie to chyba siostre poprsze heh;) (można tak?) Mam tylko nadzieję, że będę na tyle świadoma, żeby potrafic walczyć i egzekwować jesli coś moim zdaniem nie będzie szło jak trzeba...

Poza tym u mnie ciągle deprecha z powodu kilogramów teraz jestem już +5, próbuję walczyć z podłym samopoczuciem, bo przecież tak to już bywa...to przecież domek mojego maleństwa :-D:-D:-D
W czwartek mam kolejny egzamin na prawko i już zaczyna mnie stres łapać...a wtedy tłusty czwartek, może przekupić egzaminatora pączkami?:-)

Macie jakieś sprawdzone przepisy na czwartkowe słodkości?

A wg USG termin porodu 24 lipiec, a lekarz mówi że 2 sierpień :) (z powodu dłuższych cyklów)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A w którym miejscu cię kuje? Z boku czy na środku?
klucie mam raz z prawej raz z lewej i raz po środku i ciągnie aż do pępka i czasem w dol, no ale byłam u lekarza dziś bo ja jestem panikara ;-D i jest wszystko dobrze a klucia to jest normalne zjawisko w ciąży wiec nie mam co sie martwic :tak:
miałam nawet USG i widziałam mojego dzidziusia :-) ma prawie 6cm :-D ale tak się wiercił ze nie można było go dobrze zmierzyć :-):-) no ale daliśmy rade :tak:
mam zwiększona dawkę magnezu no i krople na mdłości żebym mogla spokojnie jeść ;-)

reklama
Witaj Ehtele,
No to znowu po cichutku trzymam kciuki za czwartek:)
Dobrze, że tak szybciutko miałaś termin.
W czwartek ja chyba zrobię faworki:) chociaż nie wiem czy mnie od zapachu smażonego oleju nie odrzuci, ale spróbuję:)
Moja siostrzyczka wyprawia w klubie 18tkę i w środę będę jej szykowała wszystkie posiłki, mam nadzieję, że dam radę:) Bo sobie zaprosiła aż 40 osób:-D:-D:-D No ale osiemnastkę ma się raz w życiu, a jak ja dla niej niemal jak mama to muszę przejąć ważne obowiązki:)
Ehtele, a suwaczek masz według terminu ostatniej miesiączki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry