Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Shyla to się jeszcze pewnie wielokrotnie pozmieniapewnie niektóre z nas to urodzą na początku lipca, pewnie się zdarzy, że któraś wskoczy na czerwiec (oby lepiej nie, niech dzidzia rośnie jak najdłużej).
Ja według ostatniej miesiączki jestem w 17 tc![]()
Witaj Milusiadało się zauważyć Twój brak!
Ja raz farbowałam włosy w ciąży (tzn w tej, bo w poprzedniej ze względu na ślub również) farbą z amoniakiem. Zamierzam wybrać się do fryzjera, ale nie wiem-prosić o farbę bez amoniaku,czy te fryzjerskie nie są takie złe? Muszą mi coś z włosami zrobić bo zwariuję![]()
Cześć po raz drugi, wróciłam od mojej "Gieni" zbadała mnie powiedziała, że wszystko dobrze, ładna ciąża, po plamieniach w środku ani śladu (oooo dzięki) więc mnie uspokoiła.Oczywiście do pracy mam nie wracać, tylko przychodzic po zwolnienie. Z tych nieciekawych wiadomości to przytyłam 4 kg, ale pocieszam się, bo przeszły mi napady na słodycze, teraz mam napady na owoce, więc jest to tak lepsza pocieszająca strona.
Lekarka liczy ciąze od OM więc jestem w 13 tyg. a z USG jestem jak w SUWACZKU więc sama nie wiem , którą opcję brać pod uwagę???? Jak Wy do tego dziewuszki podchodzicie???? Bo ona mi liczy poród na 19.08, a ja na 30.08 więc zgłupiałam!!!
Wracając do tych porodów i znieczuleń, to ja nawet nie marzyłam w ciągu tych 13 godz. aby mi coś takiego podali, poprostu wyłam z bólu do siebie samej, szczególnie jak mnie złapały bóle krzyżowe, to poprostu "siekiera w plecach" na maxa, czy któraś miała bóle krzyżowe????
Jak mnie lekarz szył to spytałam ile szwów mi zakłada, a on odpowiedział, żebym lepiej nie wiedziała i nie wiem do dziś, ale wiem jedno na pewno doszłam po tym porodzie o wiele szybciej do siebie niż po cięciu.:-)!!!! I naprawdę zajmowałam się małym, choś dużo oboje na szczęście spaliśmy!
dziewczyny dajcie spokój z tymi opisami porodów po co straszyć resztę dziewczyn jasne że poród to nie spa i dobrze być psychicznie przygotowanym na to że może być trudno ale nie ma co za dużo teraz o tym myśleć![]()
Jeszcze daleka droga przed nami.Bombusia ja na przeziębienie zakupiłam taki syrop *spam* syrop 150g | Przeziębienia, grypa | Przesiębienia, grypa | i-Apteka.pl i mi faktycznie pomógł
co do terminu to jak ostatnio pytałam ginke jak to w końcu jest to powiedziała że najbardziej miarodajny jest pomiar USG między 11 a 14 tygodniemmnie na poprzednim USG wychodziło że dzidzuś coś malutki bo termin miałabym na 22.08 a z OM na 5.08 więc różnica spora ale po ostatnim USG ginka stwierdziła że trzymamy się terminu z OM bo pomiary tym razem wskazywały zbliżony termin. Jasne termin sprawa umowna ale chodzi głownie o to żeby nie traktować jakiejś ciężarnej jakby była po terminie kiedy jeszcze nie czas na to.

We Wrocławiu żadne znieczulenie nie do zdobycia... Dolargan wycofali jakiś czas temu... Trzeba sobie radzić samemu z bólemJa rodzilam naturalnie i nie wspominam tego jakoś bardzo źle. Co prawda ból nieziemski, byłam bez ZZO, w pewnym momencie dostałam dolargan i on mnie na jakiś czas wyłączył z tj świadomości odczuwania bólu i powiem szczerze, że zbyt wiele z porodu nie pamitam.Wyłącznie wyrywki,które można połączyć z 10-minutowy filmik.
Pamiętam oczywiście KTG, badanie przez lekarza i krew na podpasce,ktora mnie przerazila (okazało się,że to czop) poza tym dalej luz,bo miałam cudowną położną.
Kojarzę jej pytanie czy może iść na kawę a ja po dolarganie jej cos zabełkotałam, że ma spokojnie iść a ja sobie tu poleżę
Kojarzę studentów,którzy przyszli i choć nie miałam wielkich obiekcji by byli to lekarka ich wygoniła... wreszcie gdy dolargan minął pamiętam masowanie kręgosłupa, rozciąganie się na łóżku i wyczerpanie gdy nagle przyszły skurcze parte. Faza parta trwała u mnie kilkanaście minut więc dość szybko , ale mówiłam poprostu krzyknełam,że nie mam sił. Wziełam dwa wdechy i za jednym parciem pojawiła się maluda.
Aaa no i nacięcie ,jakby ktoś papier przecinał... co innego po porodzie gdy lekarka mnie szyła i zrobiła to tak nieudolnie,że okres po porodzie wspominam gorzej niż sam poród. Nie mogłam nogą ruszyć, siedzieć... szwy miałam zbyt mocno ściągnięte i stąd ten ból.
No i deprecha przez 2 tygodnie... ale to już inna historia.

Ja też ostatnio ścięłam na wakacje moje ostatnie farbowane włosy i nie farbuję-zobaczymy ile wytrwam;-)Witajcie kochane,
nie było mnie przez weekend, a tu szał wiadomości. Starałam się przeczytać wszystkie, ale nie jestem w stanie ich wszystkich cytować bo pewnie zajęło by mi to kilka stron.
Z tych smutnych aspektów przytulam mocno Myszkę. Zobaczysz kochana, że Twój aniołek do Ciebie wróci....... Trzymaj się cieplutko - Tulę mocno...
Czytałam też o infekcjach, ja też niestety z nimi walczę, najpierw brałam pimafucin, potem stos globulek na paciorkowca i na dzień dzisiejszy odczuwam ogromny dyskomfort - pieczenie i świąd (po amoksycylinie) i nie wiem czy to alergiczne, czy grzybicze (brałam przecież pimafucin). Muszę sobie zrobić irygację z tantum Rosa zakupić lactovaginal i coś tam jeszcze.
Ja rok temu zrezygnowałam z farbowania włosków, bardzo sobie zniszczyłam po niby najlepszych farbach. Mialam kolor farby bardzo zbliżony do mojego naturalnego odcienia, więc teraz pomimo odrostów, które tylko ja widzę przy dużym świetle nie zdecyduję się na farbki do czasu siwych włosów
Ponadto witam nowe sierpnióweczkiMiłego i wesołego dnia
Moje naturalne włoski są bardzo błyszczące i mięciutkie
![]()
Moja ginka specjalnie czekała na USG w 12 tygodniu, żeby wpisać termin z USG, ale tak sprytnie wyszło, że pokrył się z terminem OM (miałam krótkie cykle 25 dniCześć po raz drugi, wróciłam od mojej "Gieni" zbadała mnie powiedziała, że wszystko dobrze, ładna ciąża, po plamieniach w środku ani śladu (oooo dzięki) więc mnie uspokoiła.Oczywiście do pracy mam nie wracać, tylko przychodzic po zwolnienie. Z tych nieciekawych wiadomości to przytyłam 4 kg, ale pocieszam się, bo przeszły mi napady na słodycze, teraz mam napady na owoce, więc jest to tak lepsza pocieszająca strona.
Lekarka liczy ciąze od OM więc jestem w 13 tyg. a z USG jestem jak w SUWACZKU więc sama nie wiem , którą opcję brać pod uwagę???? Jak Wy do tego dziewuszki podchodzicie???? Bo ona mi liczy poród na 19.08, a ja na 30.08 więc zgłupiałam!!!
Wracając do tych porodów i znieczuleń, to ja nawet nie marzyłam w ciągu tych 13 godz. aby mi coś takiego podali, poprostu wyłam z bólu do siebie samej, szczególnie jak mnie złapały bóle krzyżowe, to poprostu "siekiera w plecach" na maxa, czy któraś miała bóle krzyżowe????
Jak mnie lekarz szył to spytałam ile szwów mi zakłada, a on odpowiedział, żebym lepiej nie wiedziała i nie wiem do dziś, ale wiem jedno na pewno doszłam po tym porodzie o wiele szybciej do siebie niż po cięciu.:-)!!!! I naprawdę zajmowałam się małym, choś dużo oboje na szczęście spaliśmy!
)Super, że wszystko okWitajcie dziewczyny. Ja mam termin na 15 sierpnia choć początkowo ustalony na 14.08.Gin.powiedział jednak, że dzidziuś wg usg jest o tydzień mniejszy niż wynika z om.
Ja też jak rodziłam moją Majeczkę miałam bóle krzyżowe ale krótko jakieś 3 godziny po odejściu wód płodowych i trwały ok godziny potem ustąpiły i nadeszły inne te typowo porodowe.To nic strasznego ból do przeżycia -najpiękniejsza chwila w życiu:-)![]()
To mamy ten sam termin-ja też 15.08;-):-)Na pewno będę robić faworkiWitajcie kobitki....
Po pierwsze witam nowe sierpnioweczki
Widzę, że zaczął się temat porodu, ja chciałbym mimo wszystko rodzić naturalnie..., staram się nie myśleć za dużo o porodzie bo czytałam i słuchałam o różnych dziwnych rzeczach, które się dzieją i to normalnie wywołuje u mnie dreszczeMam nadzieję, że mój mąż zdecyduje się, żeby być przy mnie, jeśli nie to chyba siostre poprsze heh
(można tak?) Mam tylko nadzieję, że będę na tyle świadoma, żeby potrafic walczyć i egzekwować jesli coś moim zdaniem nie będzie szło jak trzeba...
Poza tym u mnie ciągle deprecha z powodu kilogramów teraz jestem już +5, próbuję walczyć z podłym samopoczuciem, bo przecież tak to już bywa...to przecież domek mojego maleństwa
W czwartek mam kolejny egzamin na prawko i już zaczyna mnie stres łapać...a wtedy tłusty czwartek, może przekupić egzaminatora pączkami?:-)
Macie jakieś sprawdzone przepisy na czwartkowe słodkości?

I widzę, że u Ciebie dobre wieści-superklucie mam raz z prawej raz z lewej i raz po środku i ciągnie aż do pępka i czasem w dol, no ale byłam u lekarza dziś bo ja jestem panikara ;-D i jest wszystko dobrze a klucia to jest normalne zjawisko w ciąży wiec nie mam co sie martwic
miałam nawet USG i widziałam mojego dzidziusia :-) ma prawie 6cmale tak się wiercił ze nie można było go dobrze zmierzyć :-):-) no ale daliśmy rade
mam zwiększona dawkę magnezu no i krople na mdłości żebym mogla spokojnie jeść ;-)

Tak liczę od ostatniej miesiączki...tak mój lekarz liczy
Zresztą cos mi się wydaje przesunęło bo ta miesiączka taka dziwna 3 dniowa była a dzidziolek taki duży więc pewnie owulkę miałam wcześniej...ale cóż....