reklama

Sierpień 2010

kiniusia polecam marimer - roztwór wody morskiej.
odblokowała mi zatoki i katar po kilku dniach przeszedł :tak: nawilża śluzówkę i wygodny w stosowaniu.

reklama
to fakt dziewczyny pędzą jak szalone - człowiek pół dnia nie usiądzie to już ma sporo lektury :P

ja właśnie wróciłam od detysty - chyba bardziej wrażliwa teraz jestem. kiedyś wszystko bez znieczulenia, ale dziś to katorgii przeżyłam a nadal mnie boli - mam nadzieje, że jutro już ustąpi :-( lekarz powiedział, że lepiej ze znieczuleniem poczekać po 3 m-cu.
Ja dlatego jeszcze u dentysty nie byłam:zawstydzona/y::sorry2: Czekam na moment aż nie będę mieć odruchu wymiotnego po włożeniu czegokolwiek do buzi... No i to znieczulenie-dla mnie podstawa;-)

Kiniusia, Milusia-i ja niestety wiem co to kłopoty z zatokami... Teraz katar się nasilił, wszystko spływa do gardła:dry:

klucie mam raz z prawej raz z lewej i raz po środku i ciągnie aż do pępka i czasem w dol, no ale byłam u lekarza dziś bo ja jestem panikara ;-D i jest wszystko dobrze a klucia to jest normalne zjawisko w ciąży wiec nie mam co sie martwic :tak:
miałam nawet USG i widziałam mojego dzidziusia :-) ma prawie 6cm :-D ale tak się wiercił ze nie można było go dobrze zmierzyć :-):-) no ale daliśmy rade :tak:
mam zwiększona dawkę magnezu no i krople na mdłości żebym mogla spokojnie jeść ;-)
To bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku :-)
Pytałam w którym miejscu masz te kłucia, bo sama mam takie od początku ciąży. Jakby to były pobolewania w bokach nie przejmowałabym się, gorzej z tymi w podbrzuszu, na środku... Biorę luteinę na podtrzymanie, no-spę, mg+b6 i narazie wszystko ok ;-) Przechodzimy w drugi trymestr, więc powinno już być tylko lepiej. Najgorsze za nami! :tak:

ja właśnie wróciłam od detysty - chyba bardziej wrażliwa teraz jestem. kiedyś wszystko bez znieczulenia, ale dziś to katorgii przeżyłam a nadal mnie boli - mam nadzieje, że jutro już ustąpi :-( lekarz powiedział, że lepiej ze znieczuleniem poczekać po 3 m-cu.
To może lepiej trochę poczekać... Ja sie nie doczekałam jeszcze wizity, a juz coś pobolewa ehh :D Tak to niestety jest z naszymi zębami w ciąży. Podobno żeby zapobiec bólom zębów w ciąży powinno sie jeść dużo wapnia. Jeśli maluszek będzie korzystał z naszych zapasów wapnia, a my nie będziemy go miały wystarczająco dużo dla siebie, wtedy organizm bierze się za ten wapń z zębów :baffled:

Kassia 2506 Bidulko to i Ty się trzymaj.
Carilka ten roztwór jest bardzo dobry, z tym, że dla mnie cena jest zbyt wysoka jak na zwykłą sól. Równie dobrze działa sól fizjologiczna (kupuje się tą do iniekcji 500 ml plus strzykawkę) 500 ml to cena ok. 3 zł plus 30 gr strzykawka - efekty rewelacyjne

A, że tak zapytam... cieknie Wam zielone lub żółte z nosa czy przezroczyste??:sorry2:
Przezroczysta wydzielina spływająca do gardła i zapchany nos może oznaczać nieżyt nosa - częstą przypadłość wśród ciężarnych. Ja się z tym męczę prawie od początku ciąży choć najczęściej kobiety cierpią z tego powodu mniej więcej od 4 miesiąca :baffled:

Ja mam przezroczystą, raz mniej lub bardziej nasiloną - ze względu na alergiczny nieżyt nosa - roztocza:wściekła/y::wściekła/y:

A w ciąży zauważyłam, że ilość wydzieliny znacznie się zmniejszyła i już nie muszę w nocy i z samego rana szybko oczyszczać noska bo inaczej się dławię.

Nieżyt noska u ciężarnych jest wywołany rozszerzeniem się naczyń i obrzękiem nosa, w wyniku tego mamy uczucie zatkania....

Dziewczyny czy was też tak boli pępuszek? Kurcze dookoła mam codziennie kłucie takie niezbyt przyjemne.

Ostatnia edycja:
mnie boli nad pepkiem ale wydaje mi sie ze to z tego powodu, ze mialam kolczyk w pepku i boli mnie w okolicy tych dziurek po kolczyku. czasem nawet kluje

Milusia mnie nic nie kłuje...

Zmartwiłam się, bo mojej maludzie odnawiają się te ziarniniaki :(( po antybiotykach całkiem zeszły ale tylko na miesiąc a traz znowu widzę maleńkie guzki w tym samym miejscu :( cholerka.
Najgorsze,że nie ma na to skutecznych leków ...

reklama
To bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku :-)
Pytałam w którym miejscu masz te kłucia, bo sama mam takie od początku ciąży. Jakby to były pobolewania w bokach nie przejmowałabym się, gorzej z tymi w podbrzuszu, na środku... Biorę luteinę na podtrzymanie, no-spę, mg+b6 i narazie wszystko ok ;-) Przechodzimy w drugi trymestr, więc powinno już być tylko lepiej. Najgorsze za nami! :tak:

ja również się ciesze :tak:klucia tez mam od samego początku ciąży,ale ze ja raz stracilam malenstwo to teraz obojetnie co mnie zaboli lece do lekarza, ale wole za wczasu niz znow mialabym plakac :tak:mysle ze nie dlugo sie to u nas zmieni :tak:

mnie boli nad pepkiem ale wydaje mi sie ze to z tego powodu, ze mialam kolczyk w pepku i boli mnie w okolicy tych dziurek po kolczyku. czasem nawet kluje

czy oby to na pewno od pircingu ? moze masz po prostu taki urok ze Ciebie akurat tam za bolalo :tak: ja mam wszystkich razem 10 pircingow na ciele w uszach 3x kolczyki w tym pepek i inne czesci ciala nosze je caly czas i jak na razie nic mnie w tych okolicach nie boli;-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry