• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

Ufff, już jestem po badaniach i zdaję relację: w skrócie: glukoza słodka strasznie, ale wypiłam dwoma haustami bez wczuwania się-nie ma dramatu. Ale mdliło mnie później od tej słodyczy, i jeszcze się odbijało...bleee...ale da się przeżyć, więc kto następny-uszy do góry:) Najgorsze, że głodna byłam w sumie ponad 4 godziny...Wstałam po 6tej, przed 7 byłam w przychodni, pobrali mi krew na morfologię, zostawiłam słoiczek wiadomo z czym, po czym pani powiedziała, UWAGA, że nie może mi dziś zrobić tej glukozy, bo oni mają laboratorium otwarte krócej niż 2 godziny, więc ona nie zdąży. Myślałam,że ją zabiję, przecież kilka razy wcześniej PYTAŁAM! Zaproponowała mi,żebym wypiła sobie w poniedziałek rano w domu i po 2 godz. przyjechała. Kiedy ją zapytałam, po co robić badanie po, skoro nie zmierzy mi cukru przed wypiciem glukozy, zrobiła głupią minę i powiedziała, że ona nic innego nie może zrobić. Wkurzyłam się jak nie wiem. Zapytałam, czy w tym mieście jest inne miejsce, gdzie robią tę glukozę jak Pan Bóg przykazał-tak, w szpitalu:) Więc w samochód i do szpitala. Przyznam się, że pierwszy raz w życiu weszłam do gabinetu na chama i bez kolejki (kolejka była straszna, a była już 8:00-laboratorium szpitalne do 10:00, więc musiałam mieć zrobione natychmiast, żeby upłynęły te 2 godziny...), ale UDAŁO SIĘ:) Panie były miłe, nie robiły problemu, badanie zrobione, co prawda między pobraniami minęła 1 godzina 50 minut a nie 2, ale podobno to nie problem. Ręce mam pokłute jak narkomanka, na jednej piękny siniak, ale najważniejsze, że już po śniadanku:) Miłego dnia wszystkim! Idę pomierzyć ciążowe ubranka-właśnie przyszła paczka z allegro:)

[FONT=&quot][/FONT]

Fajnie,że masz to za sobą, przeżyłaś i nie było tak źle,a laboratorium-szok:szok:,zwłaszcza,że pytałaś wcześniej.

Przygoda to dobre słowo:) Ale jest kilka plusów-mam niskie ciśnienie, a w tej mojej przychodni tak mi podnieśli, jak po dobrej kawie:) Poza tym byłam tak wkurzona, że nie zastanawiałam się za bardzo nad tą glukozą i naprawdę w miarę lekko mi poszło, choć paskudność wychodzi po wypiciu-ale takie mdłości to da się przeżyć-bez porównania z pierwszym trymestrem:)
A teraz humorek już całkiem wrócił-pomierzyłam ubranka, wszystkie pasują, są fajne i jestem już wyposażona do końca ciąży:) Choć jakiejś tuniczki na pewno sobie nie odmówię od czasu do czasu...:)
A gdy tylko dzidzia ujawni płeć, zacznę zakupowe szaleństwo w jej imieniu:)

Wuzelek, zazdroszczę udanych zakupów na allegro ;-) Ja też chętnie zaopatrzyłabym się w taki zestawik, ale boję się, że nie trafię z rozmiarem. Przed ciążą nosiłam rozmiwar 36-38, więc nie wiem, jak teraz patrzeć, bo przytyło i się juz 6 kg... :-(

Ja zaryzykowałam i jestem zadowolona w 99%-muszę troszkę jeszcze urosnąć,bo troszkę zjeżdżają z tyłka. Ale już pewnie niedługo:sorry2:

Witam kochane;-)
Tak wiec z rana znów dopadły mnie wymioty i mdłości , kiedy to się skończy :wściekła/y:
Jestem już po lekarzu, z moczem się polepszyło:tak: wagę te 200 gr nadrobiłam i mam jeszcze 100gr na plusie :-) super ciesze się, widziałam mojego dzidziulka, fotkę mam ale nie wyraźna i nie wkleję :sorry2: serduszko bije :tak:i co najważniejsze widziałam miedzy nogami jak się nie mylę pindokla :-D:-D:-D:-D:-D:-D no ale cóż innego mogło tak odstawać :-Dlekarz tylko się zaśmiał ale nie powiedzial co to, bo mierzył brzuszek okruszka :cool2:ale ja widziałam :tak::-p:-):-D myślę ze 22 marca potwierdzi :-)
Powiedział tez ze dziecku lepiej idzie niż mi :-Dhehehe
Jestem już umówiona w 20 tygodniu ciąży na USG 4D :-)będzie kosztowało 110€ ale chce mieć tak cudna pamiątkę :-)oczywiście poproszę o nagranie na płytkę :tak:
Ciesze się jak szalona :-Dtakże moja intuicja po raz kolejny mnie nie zawiodła i będzie synuś:tak:

Uspokoiłaś nas trochę:tak:, Twoje posty się czyta jak książki kryminalne he he
Gratuluje synusia:-):-):-)

cayra1984: Zachęcam do spróbowania-ja przez allegro kupuję już wszystko, z wyjątkiem butów (tu naprawdę się boję, że nie trafię). Jeśli chodzi o ubrania, to tych ciążowych już trochę pokupowałam, i na nic nie mogę narzekać-grunt to wziąć jakiś swój ciuszek, centymetr krawiecki, zmierzyć wszystko i porównać z podanymi wymiarami. Jak ktoś nie podał wymiarów w cm tylko rozmiar, zawsze dopytaj. Ja muszę tak robić zwłaszcza, jak kupuję spodnie-co z tego, że noszę 36-38, więc 38 zawsze będzie dobre, jak większość ma za krótkie nogawki...dlatego zawsze sprawdzam długość od kroku-muszę mieć co najmniej 83 cm. Wiadomo, że rozmiar rozmiarowi nierówny, dlatego zawsze mierzę sama szczegółowo. Powodzenia!

[FONT=&quot][/FONT]

Ja też tak mierzyłam-i siebie i ciuchy, w które się jeszcze mieszczę.;-):tak:

reklama
sluchajcie babki czy slyszalyscie cos o zmianach z becikowym bo dzwonila do mnie tesciowa i mowila ze cos maja zmienic w ustawie ze becikowe ma byc podwyzszone ale niewiem od kiedy niby do 2000 ? teraz proboje to gdzies znalesc ale jak narazie bez skutku.

sluchajcie babki czy slyszalyscie cos o zmianach z becikowym bo dzwonila do mnie tesciowa i mowila ze cos maja zmienic w ustawie ze becikowe ma byc podwyzszone ale niewiem od kiedy niby do 2000 ? teraz proboje to gdzies znalesc ale jak narazie bez skutku.

Nic nie wiem, ale to dość ciekawe... ;-) Też będę szukać zaraz...

Shyla, gratuluję dobrych wieści :-)

Ja pierwszę słyszę, że mają zwiekszyć wysokośc becikowego. Wiem natomiast, że można sie ubiegac o drugie 1000 złotych jesli dochód w rodzinie nie przekracza jakiegoś progu na osobę ( cos niewiele ponad 500, - na osobe). To może o tym Twoja tesciowa mówiła? Chociaz nie mam nic przeciwko by zwiekszyli podstawowe becikowe do 2 tys. he he. Też pogmeram w necie.

czemu jak książki kryminalne ?:-Dhehe

Bo z ciekawości aż skręca człowieka co się dalej wydarzyło:-D;-)

Nic nie słyszałam,ale nie pogniewam się jak tak będzie:tak:;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry