reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2012

Aia mi mąż to wyjaśnił, że tylko pszczoły mają jad i jakby to mnie użądliło, to byśmy na sygnale jechali na pogotowie ;-) mnie ostatnio ugryzła małpa w pierwszej klasie podstawówki, to potem miałam 3 dni zastrzyki odczulające :baffled: na szczęście dzisiaj mam tylko ślad jak po ukąszeniu komara :-D

no i Aia gratulację 5 !! jej od mojej obrony już 3 lata minęło... ale ten czas zapiernicza :sorry2:

my już dzisiaj z Laurką zaliczyłyśmy spacer, wstawiłam pranie, trochę ogarnęłam, chociaż przydałoby się gruntowne sprzątanie :-p ale ogólnie lenia mam, ehh zaczynam się nastawiać psychiczne na jutrzejszą glukozę, mam nadzieję, że wynik wyjdzie w normie, bo tak moje 3 tyg. poświęcenie (detoks słodyczowy) nie będzie mieć sensu :-p

reklama
Aia gratuluję.
Irisson jak powiedziałaś, ze u Ciebie 3 lata od obrony, to pomyślałam ile u mnie. 10! O matko, ale stara jestem i mamusią ponownie mi się zachciało być;-)

Aia, moje gratulacje. Wiedziaaaałam, że wszystko będzie dobrze :biggrin2:. Super, że masz już to z głowy. Ja jeszcze „świeżo” czuję tą ulgę i radość, bo broniłam się niecały rok temu ;-). Więc domyślam się, że lżej Ci teraz na duszy.

Agnieszka_72, mnie też się strasznie spodobał i drink i „woda bziukana” :-D. Domyślam się, że to gazowana. Ale nazwa jest boska.

”Agnieszka_72” pisze:
A maść jaką mi na to przepisał kosztowała 46 zł ! Za to na pociechę weszłam do "Świata dziecka" i kupiłam półśpiochy z napisem "Jestem szefem piaskownicy"
To tylko kobiety tak potrafią :-D. Żeby pocieszyć się po konieczności wydania kasy na lekarstwo wydają kasę na jeszcze coś innego :-D.

Sporo się u Was dzieje. Nie piszę dużo, ale obserwuję :-p. Mamy teraz z M trochę szukania, załatwiania, kombinowania, dzwonienia itp. związanych z mieszkaniem. Już się parę razy rozczarowaliśmy :-( po napaleniu się na promocje deweloperów, którymi chwalą się na stronach internetowych. Te ich promocje to milion gwiazdek powinny mieć przy reklamie, żeby było wiadomo, że to nie tak różowo jak się chwalą. Dzisiaj kolejna wizyta u dewelopera. Mam nadzieję, że tu nam się uda. Znalazłam idealne dla nas mieszkanko (czytaj: na nasze możliwości finansowe i wymagania lokalowe ;-) ), w idealnym dla nas miejscu i w idealnej dla nas cenie – a to się rzadko zdarza. Prooooszę, proszę, proszę… :rolleyes: Niech się uda. A kasą na zadatek będziemy się wtedy martwić w przyszłym tygodniu, bo ani grosza nie mamy :-D. Czekamy też w stresie na wiadomość od doradcy kredytowego – jak tam banki ustosunkowują się do naszej zachcianki. Ehh. O wózku dla Bąbla to zapominamy do lipca...

Domi ja już więcej dzieci nie planuję i tak ostatni mnie naszła myśl, co my po 30 będziemy robić :-p

Dzag a kiedy maja wam dać znać? i ilu pokojowe szukacie mieszkanko?

Aia gratuluje obrony!!!

Młody był dzisiaj u mnie 3,5h z czego 1,5h spał;-) kiepsko z jego jedzeniem ale mam nadzieje ze z czasem uda nam się wpasc w rytm... leciutki jest chyba 8kg waży więc mogę go czasami ponosić:tak:

obiad zrobiłam juz: pieczone pałki, ziemniaczki pieczarki i mizeria, zaraz skocze po całą trójce do przedszkola tylko ze jakos na sen mnie bierze:no:

Dzag a kiedy maja wam dać znać? i ilu pokojowe szukacie mieszkanko?
Teoretycznie do środy wstępne wyliczenia z kilku banków. A szukamy jakiegoś kompaktowego mieszkania (ze względu na ograniczenia finansowe), 3 pokoje z aneksem lub 2 pokoje z aneksem z możliwością wydzielenia po jakimś czasie jednego pokoju więcej. No i właśnie takie znalazłam, w którym z salonu spokojnie będzie można wydzielić pokoik dla Bąbla. Chyba seria zdrowasiek się przyda ;-).

Dzięki kochane:-D

Ja już mgr jestem od 6 lat, to była jedynie praca na studiach podyplomowych, do odbycia których zostałam poniekąd zmuszona rosnącymi wymogami w pracy ;-) Zatem splendor sobotniego osiągu nieco mniejszy niż tych kilka lat temu, ale i tak cieszy, oj cieszy. Tym bardziej, że wisiało to widmo nade mną od marca i jakoś niemile się w błogość wolnych dni wdzierało.

dzag oj, szukanie mieszkania to żmudna orka...Nie dalej jak dwa lata temu to przerabiałam. Z tym, że ja celowałam w rynek wtórny. Z deweloperami nawet nie zaczęłam zmagań. Jak fajne mieszkanie, to cena za wysoka, jak cena fajna, mieszkanie do d., jak miejsce wyśmienite, to znowu albo jedno, albo drugie niweczy nadzieje i tak bez końca.
Ale! Trafiasz wreszcie na takie, które po prostu czujesz i wiesz, że musi być Twoje. Tego Wam życzę. Mam nadzieję, że to już blisko :tak:

reklama
No i skasowalo mi posta i nie pamietam co mialam napisac.
Aia oczywiscie ja tez gratuluje 5.Moja kolezanka pracuje w szkole i tez ciagle musi podnosic swoje kwalifikacje.Narzeka,biadoli na brak wolnego czasu bo malo ze musi sie przygotowac do lekcji.w dni wolne zalicza jakies egzaminy to jeszcze wciskaja jej robienie roznych gazetek,kronik itp.No ale kilka lat juz pracuje to jest coraz bardziej z gorki.

Irisson osy tez maja jad i mozesz jechac do szpitala.Roznica jest taka ze osa moze wbic zadlo wiele razy a pszczola tylko raz bo zostawia zadlo w miejscu wkucia i zdycha.Tez jestem alergik,malo ze na pasiaste to jeszcze na meszki. Jutro nie daj sie tej glukozie.Trzymam kciuki zeby wyniki byly dobre.Z wlasnego doswiadczenia zauwazylam ze cukier po slodkim szybko spada a jak mi np po pieczywie albo pizzy skoczyl to baaardzo wolno spadal.Tak wiec oby bylo ok tylko dzieki zrezygnowaniu ze slodyczy

Dzag trzymam kciuki za mieszkanko ,zeby wreszcie marzenia sie spelnily

Pamietacie takie syfony z nabojami? robilo sie samemu wode gazowana.Moze to jest ta woda bziukana
Heh jutro grzeszenia ciag dalszy-siostra ma mi podrzucic ciasto z komuni,paszteciki,szaszlyki,kapuche,rybke po japonsku.Dzis wcinam wszelkiego rodzaju salatki:-p

Do góry