reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

taka j. az sprawdze w ksiazeczce, bo pielegniarka tak mowila i nawet nie zagladalam... edit: no mniejszy ten centyl wagowy, bo 50..zle wpisala wiek mojej panienki 3 miesiace, a ona ma prawie 4,5 juz! nie wiem, jak ta baba patrzyla...

Basia to fajnie, ze z Kubusiem nic powaznego ;) pewnie miejsc nie maja, bo koncowka roku.. my podobno sie zalapalismy jako jedni z ostatnich.

A w ogole teraz juz gluten sie wprowadza wczesnie, miedzy 5 a 6 miesiacem.. tak jak ja to juz moge, pol lyzeczki kaszki mannej... musze zakupic i dac mlodej

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!
Grinula - Twoja panienka ładnie urosła, a ile miała w chwili narodzin?
Mój Bartek ważył 6600 i pielęgniarka wpisała właśnie 75 centyl i przy tej cyfrze strzałka w dół (więc to chyba oznacza poniżej tego centyla). Miał wtedy dokładnie 3 miesiące i 1 tydzień.
Basia - pobór krwi bez płaczu, czy to w ogóle możliwe? Twoje dziecko to prawdziwy aniołek!

Aurelia miala 57 na starcie i 4100 :-)

Nas czeka tez pobranie krwi brrr.. mialam niedoczynosc tarczycy w ciazy i przydaloby sie Gosi skontrolowac tarczyce, w szpitalu miala zbadana, to bylo ok, ale podobno po kilku miesiacach powtorzyc trzeba.. wzielam wczoraj skierowanie, ale ona sie darla w nieboglosy podczas badania stetoskopem.. a co dopiero podczas pobierania krwi, dobrze ze z paluszka...

witam tak w ogole...
ale szaro u mnie, az wstac sie z lozka nie chce....

My też mamy mieć pobieranie krwi ale nie z paluszka tylko z żyły i pobierają z główki, ostatnio płakał jak mu pobierali ale najpierw kłuli go w rączkę, tam się nie dało więc kłuli w główkę i pierwsza próba też nieudana i dopiero drugi raz w główkę mu pobrali, a teraz już bardziej kumaty to pewnie będzie płakał bardziej, ja tam chyba padnę.

Hej dziewczyny !

Aurelia, on pewnie nie był świadomy co się dzieje bo to z paluszka pobierali :)

Ja w sumie też mogłam od razu poprosić o morfologię ale jak widziałam, że do odczynu alergicznego pobrała dwie fiolki to nie chciałam już go więcej męczyć.. może po nowym roku mu zrobię :)

A w ogóle zapomniałam napisać wczoraj, że małego też mi logopeda poogląda bo Kubuś ma często jęzor wywalony.. ja myślę, że to przez zęby bo cały czas jeździ po dziąsłach, ale i w nocy zauważyłam, że śpi z otwartą buzią, a to niby może potem zaszkodzić na zgryz czy problemy z migdałami więc w lutym jeszcze nam go logopeda zobaczy i pewnie jakieś ćwiczenia zaleci..

Właśnie wróciłam ze zrobionym tatuażem ! powiem wam, że jestem mile zaskoczona bo nastawiłam się na ból, a t tylko lekkie szczypanie :) ale pewnie dlatego, że jest maluśki.. :-)

reklama
Do góry