Hej dziewczyny !
U mnie zakręcony dzień..
Rano byliśmy z Kubusiem na badaniu krwi ( dostaliśmy skierowanie od alergologa, żeby sprawdzić czy faktycznie ma alergię ). Powiem wam, że byłam w szoku bo dosyć długo to trwało zanim położna pobrała dwie próbówki ( pobór z paluszka), a mały cały czas się do niej uśmiechał i gaworzył ! nawet na chwilę nie zapłakał ! :-)
Wróciliśmy to szybciochem umyłam okna i pojechaliśmy na rehabilitację, teraz jeszcze poodkurzałam i padam..
Grinula, zaczynamy prawdziwą rehabilitację dopiero od 2 stycznia.. dzisiaj oglądał go lekarz i rehabilitant i mały ma asymetrię no i faktycznie wymaga ćwiczeń ale powiedział, że tragedii nie ma. W ogóle dziwnie bo Kubuś niby potrafi rzeczy, których nie musi jeszcze potrafić, a tu z główką problem.. Rehabilitant bardzo fajny i konkretny tylko nie wiadomo czy z nim będziemy ćwiczyć czy z innym.. Będziemy chodzić w każdy czwartek o 16.00. Mam nadzieje, że szybko będzie widać poprawę

teraz mamy jedynie pobudzać go do łapania nóżek i podnoszenia ich wysoko do góry bo wtedy też mięśnie brzucha pracują i układać go na brzuszek często :-)
Jagoda, mój też już strasznie chlapie ale ja nie mam możliwości kąpania go w łazience do puki nie będzie umiał siedzieć i będę mogła go w wannie kąpać.. nasza łazienka jest strasznie mała i musiałabym mieć wanienkę w wannie, a myć go na klęcząco..
My, w poradniku z hippa piszę, żeby na początek podać marchewkę, w ogóle zacząć od warzyw bo jak dziecko pozna smak owoców najpierw to później może być problem z warzywami.. pisze też, żeby na początek podawać 3 łyżeczki pokarmu i tak przez tydzień jeden smak i obserwować czy nie ma alergii, jeżeli nic się nie dzieje to wprowadzać następne smaki :-)