reklama

Sierpień 2013

Witam wieczorem :)

Z katarem na razie nie jest najgorzej... jest wodnisty ale psikam solą morską i odciągamy fridą ( katarku nie posiadam ale mąż sobie z fridą super radzi ;p ). Kuba nie ma problemu ze spaniem i jest wesoły także mam nadzieję, że to tylko katarek i nic więcej nam się nie rozwinie..
My chrzciliśmy we wrześniu :)
Trochę mnie uspokoiłyście z tym zachowaniem.. chociaż od 3 dni to już przechodzi sam siebie bo nawet pampersa nie mogę mu w spokoju przebrać bo zaraz mi ucieka z gołym tyłkiem i nie chce ani na moment na plecach być :baffled: nauczył się też przeraźliwie wrzeszczeć ( oczywiście ani jedna łezka nie poleci ) i muszę go wtedy na ręce brać bo się inaczej nie uspokoi..

Aga, pakowania z takim maluchem to pewnie sporo.. ja już robię listę co kupić na wczasy.. ostatnio z kuzynką wydałyśmy 300zł w aptece internetowej.. a niby tylko najpotrzebniejsze rzeczy..:baffled:

reklama
Basia właśnie od jutra zaczynam, co do apteki to własnie nie wiem co mam brać dodatkowo, mój jedynie miał trzydniówke nigdy nie miał katarku..w domu mam tylko wodę morską i nasivin i nurofen :-)

Witam z kawusia!

alez mielismy nocke... Czy takie maluchy moga tesknic za ktoryms z rodzicow? Miki odstawil taki cyrk o 3 w nocy ze nigdy go w takim stanie nie widzialam, tatatata wolal i sie zanosil tak ze noszenie na rekach nic nie dawalo, a ja plakalam razem z nim bo nic nie moglam zrobic, uspalam go o 4.30 dopiero w wozku na jakas godzinke tylko, narazie jest ok

Aga od siostry wiem ze jeszcze cos na biegunke, wysypke by sie przydalo no i jakies ugzyzienia, krem z wysokim filtrem ;-)
Miki traktowal mojego sutka jak gryzaka wiec stwierdzilam ze jest gotowy i nie dawalam wiecej, a rano tez kaszke jada, z jakims owocem najczesciej :-D wieczorami kaszka manna najlepsza bo sycaca (taka ze sloiczka) jeszcze nie robie sama bo Miki za maly :-)

milego dnia!

Madziasek nie sądzę, żeby takie dziecko mogło tak tęsknić, ono chyba nie ma jeszcze takiej pamięci, podobno takie ok. 8 miesięczne dziecko widzi mamę a jak ona wychodzi do innego pokoju to ono myśli, że mama znikła i jej nie ma już (tak mówiła jakaś podobno ekspertka w tv ostatnio). A on woła "tata" czy właśnie "tatatatata"? Odnośnie pogody na chrzciny to mnie jakoś strasznie mocno nie zależy, na pewno byłoby lepiej bo można by było wyjść w między czasie na podwórko ale i tak robię w domu, mieszkam dwa domu obok kościoła także mam minutę spacerkiem :)

Hej :)

Aga, ja kupiłam faktor 30 ale do Turcji to chyba bym wzięła 50, panthenol, coś na ukąszenia owadów, przeciw ukąszeniom, wzięłam na próbę pampersy do pływania, plastry, wodę utlenioną, altacet itp ;p

Madziasek, ja mam tak drugą noc.. tzn Kuba budzi się co godzinę, nawet pół i drze się jakby go ze skóry obdzierano.. gorączki nie ma, brzuszek miękki, dziąsła wysmarowane także nie wiem co mu jest.. dopiero padł o 24 i spał do 7 a tak od 22 co chwilę się budził.. :-( już mu dałam dzisiaj trochę nurofenu ale wątpię czy dzięki temu zasnął.. chyba, że jest w składzie coś co uspokaja..

Mój się dzisiaj obudził po północy i najpierw leżał i patrzył sobie itd. a potem płakał, ululałam go na rękach i jak zasnął jakoś po 1 w nocy to spał do 4. Może coś na rzeczy jest teraz.

Witam!
Ależ się popsuła pogoda, wczoraj niesamowicie zimno i deszczowo, dziś "tylko" zimno. Byłam wczoraj na cmentarzu, akurat wypadła rocznica śmierci taty, przewiało mnie kompletnie.
Miłej niedzieli!

Dziewczyny, a witaminę C w kropelkach podajecie cały czas profilaktycznie, czy tylko przy przeziębieniu ?? A maść majerankowa dobrze się sprawdza?? bo zastanawiam się nad kupnem :)

My właśnie wróciliśmy z Kościoła, pogoda fajna, chociaż wiatr dosyć zimny.. oby były coraz cieplej !!

reklama
Basia maść majerankowa nawet się sprawdza, nie jest to lek cud i katar nie znika ale chyba lekką ulgę przynosi, żeby przynajmniej zasnąć się dało. A wit. c to ja się przyznam, że podaję jak widzę, że "coś" się dzieje, tak to zapominam a w sumie mogłabym dawać codziennie tylko nie wiem po ile kropel. Jak był przeziębiony to lekarka kazała dawać po 5 kropel na dobę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry