reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny

U nas weekend był taki piękny, że nawet na chwilę do was nie zajrzałam. W sobotę była moja siostra z chłopakiem i grilla robiliśmy, a wczoraj popłynęliśmy sobie na wyspę i cały dzień na rowerach śmigaliśmy.

Widziałam, że poruszyłyście temat opiekunek i żłobka. Ja miałam najpierw aupair, ale to była porażka, bo dziewucha tak leniwa, że tylko w kompie by siedziała, a wcale to tanio nie wychodzi taka aupair, bo trzeba jej mieszkanie zapewnić, jedzenie, kurs językowy no i kieszonkowe, więc leniucha odesłaliśmy do domu.
Potem zastanawiałam się nad żłobkiem, ale jak tam weszłam, to od razu wyszłam. Mnie to nie przekonuje.
Teraz mamy opiekunkę, która Maxa uwielbia i jestem z niej bardzo zadowolona, choć trzeba było ją opierdzielić, bo się próbowała wtrącać i swoje zasady wprowadzać, ale już jest ok.

My z Maxem siedzimy sobie na dworze. Ja na leżaku, a on w łóżeczku turystycznym. Jest suuuper. Idę zrobić kawę. Pozdrawiamy z ogródka:-)

reklama
Witajcie,

U nas też pogoda cudna, spacerek zaliczony teraz mlody spi na drugiej drzemce a ja wcinam lody ;-)weekend udany ale jedna nocka byla tragiczna, budził się co godzine masakra ;-/

Basia u na steż nieciekawie to wygląda, Tymcio zawsze super spał a od paru tygodni to jakiś dramta, krzyczy przez sen, płacze i budzi się co chwila, nawet jak mu daje cyca to się wkurza więc już sama nie wiem o co kaman. Przebił mu się 7 ząb ale widze kolejne dziąsła rozpulchnione... i ślini się na potęgę.

ale macie super ceny za nianie, u nas krzyczą sobie nawet 12 zł mam nadzieję że uda mi się kogoś znaleść za 8-9 zł, znajoma teraz znalazła za 7,5 pod Krakowem zobaczymy

wczoraj mój mąż mówi mi że nie ma na co czekać robimy drugie dziecko.. ale po rozmowie wytargowałam że w przyszłym roku :-D

Mój łobuziak też spiewa więc mozna utworzyć jakiś zespoł hehe

miłego popołudnia

Madziasek pytałaś jak się poznaliśmy z mężem, on studiował w Krk i jak mnie poznał to już nie wrócił do Rzeszowa ;-) za tydzień mamy 2 rocznice slubu w dzień matki :-)

Ewelia jestem raczej spokojna o miejsce w żłobku choć nigdy nie wiadomo, ale pkt mam dość dużo, tych z 7 jest baaardzo niewiele albo wcale, tych z 6 troche i potem coraz więcej, nie wiem ile generalnie osób się zapisało.

Wiecie gdybym ja zarabiała więcej, jak człowiek to pewnie też wolałabym nianię ale z moimi zarobkami to nawet żłobek mnie dużo kosztuje ale do pracy wrócić muszę, z powodu kasy właśnie.

Hej :)

Taka j., jak Kuba się budzi, to najpierw próbuje dać mu smoczek i trochę pogłaskać, jak nie pomaga to daję herbatki, a jak to nie pomaga to muszę to trochę wziąć na ręce.. czasami się nie ruszam to sam zaśnie po chwili..

Aga, to współczuję bo wiem jak to jest.. u nas dopiero dwa zęby.. ale nie widzę, żeby coś wychodziło.. My też za rok się zaczniemy starać.. a w jakim miesiącu chciałabyś urodzić ?? :) :-)

Madziasek, myślisz, że to przez natłok wrażeń dzieci się tak budzą ?? tyle nowych rzeczy w ciągu dnia odkrywają więc może dlatego? hm..
Faktycznie, Miki ma tyle włosów, że chyba dobrze mu zrobi podcięcie na lato :-)

Doriq, ale wam fajnie ! nie ma to jak mieć swój domek ! :-)

My po spacerku, za chwilę kąpiel i zobaczymy ile znowu będę z nim walczyć żeby zasnął :baffled:

Basia ja uwielbiam wiosne i miesiąc maj - ja się urodziłam w maju więc może tak będziemy próbować ;-) U mnie Tymek sam jeszcze zaśnie po kąpieli, zobaczymy jak długo pośpi, ja dziś mam plan iść wcześnie spać :-)
kurcze małemu znowu pojawiają się plamy na ciele, odstawiłam kaszki z bobovity i przechodziło ale znowu coś wyszło , wczoraj zjadłam truskawki i nie wiem czy to może one uczuliły albo mleko

Madziasek wrzuć zdjęcie jak Miki będzie już po obcięciu :-D

dzisiaj Tymek dopadł kable i oderwał sobie taśme lepiącą byłam na sekunde w łazience i widze że coś żuje i się dławi już miał to dziadostwo w przełyku ;-/ musimy coś wymyśleć z tymi kablami i ruterem...

Ostatnia edycja:
basia nie lepiej zamiast walczyc poczekac az sam padnie?? czy jest niedobry i dlatego chcesz polozyc go spac bo juz wiesz ze jest napewno spiacy? ja czekam jak jest zmeczony i klade go do lozka a ja obok niego, glaskam, spiewam kolysanki i zasypia czasem praktycznie od razu a czasem sie pokreci i poprzewraca chwile, pozlosci

u nas jakas masakra ze spaniem ale w dzien, spi 2 razy po 30 min

aga ja tez bym chciala drugie na wiosen urodzic ale w takim razie na wakacjach musialabym zaczac sie starac a jeszcze to chyba za wczesnie dla mnie, boje sie troche

hejka :) u mnie tradycyjnie wszyscy spia, a ja korzystajac ze swietego spokoju, siadlam na chwile:-) dlugo nie posiedze, bo prasowanko mnie czeka, ale z Gosi, to szybko przelece..

Aga zastaw czyms kable, jesli sie da.. ja stawiam krzeselko male takie z ikei, siedzisko i jakos tam nie wlazi poki co... hmm zreszta ostatnio cos rzadko ja tam nosi w strone kabli..

Ja sie dzis opalilam na tym pieknym sloneczku, bylam do poludnia 1,5 godzinki i jak po 15 poszlam po starszaka, to wrocilismy po 19. Oczywiscie przygotowalam sie i Gosia zaliczyla pierwszy deserek na swiezym powietrzu i pierwsze przewijanie ;) (choc w zeszlym roku tez ja na dworze przewijalam..) Lubie takie dni, ktore sie spedza na dworze :-)

reklama
Aga, ja też bym chciała urodzic kwiecień -maj :) starać się zaczniemy za rok w wakacje :) co do kabli to u mnie jest to samo.. Ciągnie, zrzuca, szafki otwiera, ciągnie za suszarkę na pranie która stoi za drzwiami.. Juz dwa razy się na niego wywaliła, a ten dalej swoje..

Ewelinka, kiedyś zasypianie było bez problemu.. Butla, bajeczka, piosenka i spal, ale odkąd wstaje to jest tragedia.. Widzę, ze juz oczy zamyka, a na sile wstaje i się buja przy łóżeczku.. Wczoraj tak do 22.. Juz mu przesunelam kąpiel na 20 wiec kładę go spać około 21. Dzisiaj o dziwo zasnal zaraz po butelce wiec w szoku jestem :)

W ogóle moje dziecko nauczyło się wrzeszczeć jak coś chce i tak próbuje wszystkich :-/ łezka nie spadnie ani jedna ale ryk jest taki jakby mu się nie wiem jaka krzywdę robilo..

Właśnie mam pierwsza pobudkę..

Spokojnej nocy !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry