reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Ewelinka a to pewnie, każde dziecko jednak inaczej reaguje, każda z nas musi sobie wypracować najlepszy sposób u siebie. U mnie akurat tak się ułożyło z tym spaniem a u kogoś innego inaczej, wiadomo. Ile to człowiek musi się napracować, żeby sobie jakiś sposób życia z dzieckiem wypracować :) U Ciebie za to śpi potem do 8 rano a u mnie nie ma szans, wstaje o 6. Nic nie daje branie do łóżka wtedy niestety, ale w sumie już zaczynam to olewać bo niedługo i tak będzie przymus wczesnego wstawania ze względu na żłobek, szkołę i pracę.

reklama
Hej dziewczyny !

Żabila, gratulacje dla synka ! Wszystkiego dobrego ! Imprezka udana? Już macie za sobą :) My robimy 10 sierpnia :)

U nas z jedzeniem jest bardziej ubogo niż u was, z tego względu, że nadal na diecie.. Chociaż przyznam się, że coraz częściej daje mu inne jedzenie, bo nie potrafię nie dać, jak biedak patrzy.. wczoraj zjadł z nami rogala z serkiem waniliowym, a dzisiaj budyń.. zobaczymy czy będzie wysypany.. Nie mam też wyjścia, bo pije coraz mniej mleka.. około 400-500 ml i to tyle.. A jeżeli chodzi o częstotliwość to Kuba wcina mleko o 4-5 rano, później mleko z kaszką o 9, o 11 dostaje owoc, 14 obiad, 17 albo owoc ze słoiczka albo kisiel, galaretkę, ciasteczko.
W następnym tygodniu czego nas znowu badanie krwi pod kątem alergenów.. ciekawe, czy coś wyjdzie.. badanie oczywiście nierefundowane.. zapłacimy jedynie 130zł :baffled:

Agaulec, ja się przyznam. Kuba też śpi ze mną w łóżku ale na razie nie robię z tego tragedii.. U nas to wygląda tak, że mały zasypia w łóżku, później przenoszę go do łóżeczka, ale jak już 3 raz się przebudzi i wstaje to biorę go do łóżka.. Zanim wrócę do pracy to będę się starała, żeby już całą noc przespał w łóżeczku.

Jagoda, buziaczki dla Milenki !! dużo zdrówka !! obyście już wyszły !! a dla Ciebie gratulacje !! będzie parka :-)

Ewelinka, też bym chciała teraz dziewczynkę.. tylko żeby to było takie proste :-p a kiedy planujecie następne ?? :-)

Muszę się pochwalić, Kubuś dostał od dziadków pierwsze, solidne buciki do chodzenia z Bartka :-) chociaż nóżka mu się chwieje i na chodzenie się jeszcze nie zanosi ale się uparli więc ma :-p

Basia może w bucikach prędzej zacznie bo wtedy noga jest bardziej stabilna, tak mi się wydaje :) No i nie ma możliwości chodzenia na palcach co często dzieci czynią na początku.

Witajcie
Zabila gratulacje dla Pawełka
Dziewczyny to usypianie to zaczyna nam wychodzić rozpaczy jest coraz mniej i zasypia sama w łóżeczku a do nas ją też biore tak ok 2 lub 3 zalezy jak sie wybudzi do cyca i do rana śpi z nami dla mnie to także nie jest problem najgorsze było usypianie bo ona tylko przy cycu i trwało to ok godziny i jak ją odkładałam to płacz a teraz zasypia w ciągu 10 15 min. Musze ją nauczyć bo ja niestety pracuje także w nocy więc mąz będzie ją musiał tez położyć bo ja do pracy na 18 do 6.
My roczek robimy 16

Agaulec no widzisz, powinno iść coraz lepiej, na pewno się w końcu przekona do tego łóżeczka :) A w ogóle zasypianie w ciągu 10-15 minut to jest super!

agulec to super wam idzie , mi czasem 30min sie tlucze zanim zaspi ale nie placze, jak placze to go wyciagam i klade jak jest spokojny

basia ja planuje na wiosne chyba ze wypadnie samo wczesniej

A ja już okrzepłam i raczej bym już nie chciała więcej dzieci, wiadomo, że jakby coś się przytrafiło to przyjmę itd. ale nic nie planuję i nie staram się. Fajnie było w ciąży, wspominam to bardzo ale to bardzo miło, pamiętam jaka dumna z brzuszkiem chodziłam ale mi wystarczy już :)

Ewelinko, to chcesz malucha na zimę? jak będziecie się starać wiosną :) ja bym chciała latem się postarać, żeby mieć na wiosnę :-)

Agaulec, super, że już wam coraz lepiej idzie te zasypianie w łóżeczku !!

Taka j., ja to ostatnio tak myślałam.. mogłabym mieć trójkę ale w naszym kraju to ciężko eh..:baffled: no i mieszkanko trochę za mało.. chociaż kiedyś to i na 40 metrach miało się 4 dzieci i to był standard :-p

reklama
Ją zawsze też chciałam 3dzieciaczków ale na lene czekaliśmy ponad 4lata od podjęcia decyzji że chcemy kolejne dziecko więc już czasu nie mamy ją mam39lat a m 43 więc już późno na kolejne dziecko choć jakby było to byłabym mega szczęśliwa :-)

Do góry