reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

zenia.mi ja też nie lubię brać leków, no ale teraz to lepiej słuchaj lekarza i odpoczywaj.

cześć asiuleq!

Nie mogę czytać o tych aferach z jedzeniem brrr... Rok temu tutaj była dosyć głośna afera, w dwóch opakowaniach mrożonek jednej firmy znaleziono zamarznięte myszki, do tej pory omijam ich produkty...

Wczoraj pisałam, że się jeszcze nie obżeram, ale to już nieaktualne :szok: Dzisiaj miałam ogromną ochotę na polski obiad. Więc ugotowałam pomidorówkę z kluskami lanymi, potem kaszę gryczaną z sosem i mięskiem i surówkę z kapusty pekińskiej - nie pamiętm kiedy ostatnio się tak najadłam. Teraz wysłałam męża po gofry i bitą śmietanę :-) Gofry nie są tutaj zbyt popularne ale mam nadzieję, że je gdzieś znajdzie, bo jak nie to nie wiem....;-)

reklama
ktr, tez jestem za rozszerzeniem listy:-)Mozna by tez uzupelnic tabelke w miejsce zamieszkania dziewczyn (Polska czy zagranica):tak: Z tym miejscem rodzenia to na pewno za wczesnie. Ja tez nie jestem pewna czy bede rodzic w tym szpitalu do ktorego uczeszczam. Jeszcze pare miesiecy, a na pewno lista bedzie uzupelniona o brakujace dane;-)

mmm gofry z bitą śmietaną - to jest myśl. Ja spapugowała sorbet truskawkowy ( mniam). Mój M przywiózł od babci świeżutkie racuszki...

Ja dziś zrobiłam koktajl truskawkowy ;) no i na kiszoną znów mnie wzięło....więc chyba rozsadzi mi brzuch :szok:

Eweli Coś mi się zdaję, że jutro spapuguję racuszki :-D

rany! jak możecie mnie tak na wieczór męczyć.... ja chcę truskawki
sbav.gif
...albo chociaż truskawkowego szejka....
sbav.gif

Witaj asiuleq.:-)

Właśnie pozbyłam się młodszego... wywieźliśmy go do dziadków na tydzień.. i chata wolna :-)Aż za cicho...Do niedzieli jesteśmy"bezdzietni", bo maleństwo nr 1 wraca z obozu. W sobotę pojadę na zakupy do CH, to może coś kupię maluszkowi...:-) Dzisiaj doszłam do wniosku że moja mama wreszcie w wieku 54 lat dojrzała do bycia babcią.. Wcześniej było różnie a teraz widzę że szaleje za moim młodszym... Ja nie wiem co to będzie jak się urodzi takie maleństwo...Szaleństwo. Już dzisiaj mi pokazywała jakie kapciuszki dla "Julki" kupiła...:happy2:

Wiecie jakich mam dowcipnych kolegów z pracy? Już dzisiaj o 7 zadzwonili, żebym się przygotowała na jutrzejsze przyjście, bo "tęsknią"... ja im jutro pokażę...dowcipnisiom:-D

Witam wieczorową porą,
Zaczarowana mi tez właśnie na dniach wyskoczył,nawet siostra dziś zauważyła i mówi "oo brzuszek ci już widać " i już spodnie cisną dziś chciałam zamówić te co cwietka i już ich nie ma :-( ,a odnośnie wyjścia bez śniadanka to też tak mam jak pojadę małą zawieźć do przedszkola bez śniadania to jak wracam to już w głowie mam zaplanowane całe śniadanko nie mówiąc już o tym co się dzieje jak wpadne do sklepu po pieczywo,zawsze za dużo biorę bo oczami wszystko jem :szok: ,ale ale kto ciężarnej zabroni?? :-D
Ewcik zgadzam się z tobą , na studiach miałam przedmioty dotyczące produkcji artykułów spożywczych pochodzenia zwierzęcego czyli cały nabiał,mięso,wędliny konserwy,jajka,ryby i teraz mam tak wbite do głowy że każdą etykietę czytam,ale mogę powiedzieć tyle w dzisiejszych czasach kupienie czegoś zdrowego graniczy z cudem.Np.spróbuj znaleźć jogurt bez skrobi modyfikowanej(stosowana jest do zagęszczania,kiedys stosowali naturalną kukurydziana lub ziemniaczaną ale modyfikowana jest zdrowsza,ale mało kto wie jest rakotwórcza i mutagenna)a takich rzeczy jest tysiące jak nie miliony.Ale o tym możnaby książke napisać,dałam tylko jeden przykład...
Aleksandral miłego wypoczywania :tak:
Margo świetna kompozycja kiszona i truskawki,muszę wypróbować! :-DMyślę że jakaś ciężarna powinna napisać książkę kucharską z takimi przepisami-zachciankami :-D
cwietka u nas niestety sporo śniegu jeszcze zalega,ale zawsze to już trochę mniej cm i bliżej wiosny ;-)
zenia trzymam kciuki żeby wszystko się uspokoiło,dużo leż i odpoczywaj :tak:
asiuleq witaj!
damagi gratuluje zakończonej sesji teraz możesz odpocząć
Aleksandra witaj w gronie obżarciuchów :-)
My dziś mieliśmy kiepski poranek mała wędrowała do naszego łóżka ja za nią szłam i się przewróciła i rozwaliła brodę o kant łóżka,myślałam że trzeba będzie szyć ale na szczęście nie jest to wielkie ale tak bidula płakała,a ja też sierota powinnam ją złapać ale wstałam w nocy zaspana ehh dobrze że tak to się skończyło.Mnie dziś kuło coś w brzuchu póki co spokój.Uciekamm niedługo spać bo jutro muszę raniutko wstać (ale rymuje )
Miłego wieczoru mamusie

witajcie

po dwudniowej nieobecności, ale padałam na twarz po pracy i ogólnie miałam ciężki okres. Dziewczyny dajcie mi radę jak radzić sobie z szalejącymi hormonami, wszystko mnie wkurza i mam problem z kontrolowaniem siebie.
Co do jedzeniowych apetytów ja od wczoraj mam obsesję na pomidorową, właśnie ugotowałam cały garnek dziś zjadłam już 3 talerze.
Martwią mnie te moje humory i dziś cały dzień bolało mnie podbrzusze i taki klujący ból jajników czułam. Trochę się denerwuje tym bólem podbrzusza.

reklama
Kurcze, jak Was czytam, to się zastanawiam, czy rzeczywiście w ciąży jestem :-D Mdłości niet, zachcianek typu kiszonki i czekolada - niet, a i nastroje w normie. Fakt, że może jestem bardziej rozdrażniona, ale to raczej ze zmęczenia, niż hormonów. Może powinnam jeszcze jeden test ciążowy zrobić ;-)

Franek - o kurcze, to się cieszę, że ja już po zakupie dżinsów. Już się zupełnie przerzuciłam na nie i na pumpy. Rano jeszcze czasem do pracy założę normalną spódniczkę, ale w domu już wolę siedzieć z czymś elastycznym na brzuchu.

Do góry