reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
Zaczarowana - miło mi :-) Ale z rybą to Ci się nie powinnam kojarzyć ;-) bo akurat w ciąży mam do niej lekką awersję. Chociaż dzisiaj udało mi się w końcu łososia z brokułami i tagliatelle zrobić i zjeść, więc obowiązek rybny spełniony.

A propos kulinariów - pochwalę się Wam - stworzyłyśmy zbiorowego kulinarnego bloga z grudniówkami, więc jakbyście szukały inspiracji obiadowo-deserowych, to zapraszam do "nas" :-) Moje przepisy są podpisane "Cwietka" :-) Uzależniających drożdżówek jeszcze nie ma, bo ostatnio ich nie robiłam, a do przepisu muszę cyknąć zdjęcie. No i codziennie pojawiają się dwa przepisy - jeden obiadowy, drugi na coś słodkiego/bułki/przekąski.
A oto i on:
BaBy w kuchni

Ewcik ale wspaniale, że czujesz już maluszka, zazdroszczę.
Dolaresr ja tam nie wierzę w przesądy.

Muszę się pochwalić kupiliśmy meble, ale się cieszę, teraz tylko malowanie. Już nie mogę się doczekać aż będą nowe mebelki

A teraz z innej beczki...Powiedzcie mi,czy już macie ustalone terminy na usg połówkowe i czy jest to jakieś specjalne usg, czy zwykłe jak cała reszta.Bo byłam na ostatniej wizycie 19 lutego, kolejną mam na 20 marca(będzie 21 tydz) i położna mówiła, że dopiero wtedy wyślą mnie na usg, na które mam jechać tam,gdzie byłam na genetycznym.Dziwi mnie tylko, że ma to być koło 24 tyg i nie wiem czy powinnam się kłócić bo z tego co słyszałam wcześniej to powinno być to wcześniej...chyba,że czegoś nie kumam.

Cwietka kuruj się tam!!! a "męska grypa" to chyba najgorsze schorzenie na świecie :-p

Dolaresr ja jadam i słodkie i ogóry, więc nie ma reguły :p zjem żurek i zagryzam czekoladą więc różne cuda

Ewcik to udanej imprezki!!!

IzaV mi też wyłażą jakieś pryszczole, ale to chyba po progesteronie podobno :p tak sobie tłumaczę haha:-p

ojj marzycielka zazdroszczę zakupu mebelków, my zbieramy się do zmiany mebli w sypialni, już nawet mniej więcej wybraliśmy, ale żeby zamówić to jest problem, bo może jednak inne, może to nie to.. wwrrr niecierpie tego :-p

a ja się melduję po męczącym popołudniu, wizyta na IP, czekanie czekanie czekanie bo było dużo wypisów, zakupy i wizyta u teściów. No więc z maluszkiem wszystko ok, rozwija się prawidłowo, łożysko w porządku i jednak powęrdowało na tylną ścianę a te twardnienia to prawdopodobnie od zmniejszonej dawki magnezu, kazał mi przed dwa dni brać jeszcze większa dawkę 4x2 tabl,, a później wrócić do 3x2 i powinno się unormować :) ale dobrze, że pojechałam, się uspokoiłam chociaż noooo i na zakupach nabyłam takie oto cuda:
Zobacz załącznik 541410Zobacz załącznik 541411

bodziaki w Realu za całe 3,99 :-p

a w ogóle to najważniejsze - chyba czuję maluszka!! jeśli to TO to chce więceeeeej, tak ze trzy razy w tym samym miejscu poczułam jakby pękającą bańkę powietrza w dole brzuszka. :-)

usg połówkowe ma na celu ocenę rozwoju dziecka, bo w tym czasie więcej organów jest już wykształconych. Oceniany jest wzrost, waga, serce i jego przepływy, nerki, pęcherz, oceniane kończynki, ewentualnie ustalana płeć jeżeli wcześniej nie poznałaś. Mi w przychodni powiedzieli że najlepiej pomiędzy 21 a 24 tygodniem zrobić bo wtedy już wszystko widać:-)
Chodzisz prywatnie czyna NFZ? , mi państwowo miesiąc wcześniej powiedzieli że nie ma terminów, ale i tak planowałam połówkowe prywatnie... Jak prywatnie to napewno zdążysz do końca 24 tygodnia.

Ostatnia edycja:
Marzycielka - pochwal się zdjęciami jak skończycie remont :-)

Dolaresr - ja się nie zapisuję specjalnie - połówkowe zrobi mi mój lekarz. Na najbliższej wizycie (05.03.) powie, kiedy mam przyjść następnym razem i to już chyba będzie genetyczne.

Izka no, fajnie że wszystko dobrze. Gratuluję banieczek, teraz będziesz je czuła coraz częściej, a bodziaki świetne, i za taką cenę! Gdzie ja mam najbliższego REALA?, chyba się wybiorę:-)

reklama
Franekkimono mam tak samo, że jak męża nie ma to jest mój jadłospis:) w tym tygodniu robiłam sobie bakłażany, cukinie i inne takie co on nie jada w pomidorach i było pycha! A skoro już piszę o jedzeniu to znowu zgłodniałam i jeszcze się pochwalę, że robiłam dziś szaszłyki drobiowe na obiad i były pyszne i przypomniały mi lato:) a i jeśli chodzicie do kina do polecam "Lot" jak ktoś lubi Denzela i Django jak ktoś lubi filmy tarantino:)

Do góry