reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Zrobiłam betę raz, w 4t2d miałam brudzenia, dostałam duphaston. Wyszła pozytywna, pasująca do wieku ciąży. Jednak zaprzyjaźniona pielęgniarka, która pobierała mi krew min do bety powiedziała, żebym nie wchodziła w robienie kolejnych wyników co parę dni i porównywaniu przyrostu itp
Ciąża będzie albo nie, bez względu na wynik bety, na to nie ma wpływu.

reklama
dokładnie

ja w 1 ciazy nie robiłam a teraz przez pojscie za wczesnie na usg własnie zrobiłam...

ale jestem dobrej mysli,choć podswiadomie to mysli są rózne

Ja zrobiłam betę, żeby potwierdzić ciążę i sprawdzić czy odpowiada wyliczonemu tygodniowi. Potem jej nie powtarzałam. Zrobiłam to głównie dlatego, ze mam laboratorium pod nosem a badanie kosztuje niewiele więcej niż test w aptece :-) Krechy pokazywały mi testy za złotówkę z internetu, innych nie miałam i jakoś wolałam się upewnić.

A jak u Was z nabieraniem ksztaltow? Ja jeszcze nie przytylam, brzuszek mam ogolnie sam z siebie spory, wiec nic nie widac, ale spodnie czuje, ze sa ciasniejsze w pasie. Tylko w tym jednym miejscu, w pupie i na udach normalnie. Czyli tak, jakby niezauwazalnie jednak cos sie z tym brzuszkiem dzialo :)

Nabawe, Edyta gratuluję wam!

Ja bety nie robiłam, jakoś nie czuję potrzeby, za tydzień chcę iść do lekarza to się dowiem czegoś. Odnośnie czucia ciąży to ja jeszcze nie czuję, pasuje mi wszystko ale to dopiero byłby 6 tydzień. Jestem drugi raz w ciąży a podobno za drugim razem znacznie szybciej widać ciążę, mam nadzieję, że uda mi się w pracy nic nie mówić do końca 3 miesiąca. U mnie wie tylko mąż.

Hej :-) Co dziś u Was słychać? Ja właśnie biorę się za pieczenie ciasta. Chociaż to mogę zrobić dla rodzinki, bo prawie na nic mi nie pozwalają :-) Potem idziemy do teściów i chyba powiemy im o ciąży.

Ewcik wiem, że straciłaś wcześniej Aniołka, ale nie martw się na zapas, bo to bardziej szkodzi. U mnie też objawy raz są a raz nie. Tulę mocno :*

Ja właśnie pakowałam prezentyu, sprzątalam....a teraz mały odpoczynek na herbatkę.
Zaraz jedziemy po osttanie prezenty a później jadę do rodziców, pomagać mamie robić potrawy na jutro :tak:

Ewcik na pewno wszystko jest w porządku!

My nie mamy jeszcze choinki ustrojonej :szok:

reklama
@katharinne, ja przytylam 4kg :p I brzuch mam taki wydety cały czas, a wcześniej był płaski.. Jestem głodna cały czas, staram się jeść jak mam ochotę,ale tylko "zdrowe" przekąski. Na szczęście moim służbowym ubraniem są zawsze rajstopy/legginsy i tunika więc jak narazie udaje mi się wszystko ładnie maskowac hehe :D

U mnie tez jutro podzielimy się dobra nowina z cała rodzina :) już nie mogę się doczekać heh !!!

Do góry