• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2013

reklama
Maghdalena w tamtych ciążach moje życie nie kręciło się wokół jedzenia tak jak teraz:-D normalnie chodziłam na te wszystkie badania. Madziasek lekarz na pewno mierzył ci szyjkę podczas usg. Nie każdy praktykuję ciągnięcie za nią na każdej wizycie;) Zienia na pewno lekarz nie zapomniał by ci wspomnieć, że masz się oszczędzać. Miękka nie znaczy chyba nic złego. Gorzej gdyby była krótka albo się skracała, ale masz rację zadzwoń i zapytaj. Ja do mojego też dzwoniłam dziś godzinę po wizycie bo mnie natchnęło na pytania;)
Kiciabp bądź dzielna. Będziemy trzymać kciuki za małe serduszko.
Toska córka jest chora na nowo. We wtorek z nią rutynowo podjechałam do pediatry bo jej się lekki kaszel utrzymywał. W środę obudziła się ze stanem podgorączkowym a dziś już gruźliczy strasznie. Zobaczymy jak noc i jutro najwyżej jeszcze raz się z nią przejadę.

Zenia, spokojnie dzisiaj się relaksuj, odpoczywaj, każ się mężowi obsługiwać :) jutro zadzwoń do ginki swej i wszystkiego się dowiedz!
Kiciapb, trzymam kciuki żeby dzidziuś był zdrowy!

Poczytałam sobie "W oczekiwaniu na dziecko" i była tam informacja, że wody płodowe są doskonałym amortyzatorem i nie ma przeciwwskazań do jeżdżenia w pasach nawet podczas gwałtownego hamowania wody mają zamortyzować ten ucisk... Hmmm...

muszę koniecznie zadzwonić :/ na necie nie umiem znaleźć wyjaśnienia jak już tylko fora gdzie piszą, że właśnie trzeba się oszczędzać + zakaz sexu i ryzyko wcześniejszego porodu :baffled: więc wole jutro przedzwonić :-(

Zenia, spokojnie dzisiaj się relaksuj, odpoczywaj, każ się mężowi obsługiwać :) jutro zadzwoń do ginki swej i wszystkiego się dowiedz!
Kiciapb, trzymam kciuki żeby dzidziuś był zdrowy!

Poczytałam sobie "W oczekiwaniu na dziecko" i była tam informacja, że wody płodowe są doskonałym amortyzatorem i nie ma przeciwwskazań do jeżdżenia w pasach nawet podczas gwałtownego hamowania wody mają zamortyzować ten ucisk... Hmmm...
Część moich koleżanek robiło tak jak Tośka, że właziły w pasy po zapięciu, ale ja bez bicia przyznaję, że obie ciąże przejeździłam w normalnie zapiętych. A ja jestem z takich dużo jeżdżących i do samego porodu samodzielnie. Życzę sobie i nam wszystkim, zeby nie było niepokojących sytuacji za kółkiem:-) wtedy będzie najlepiej:)

Dzień dobry!

Obudziłam się o szóstej, mimo że budzik 'kawowy' miałam dopiero na ósmą!!! Obudziłam się głównie z głodu i od kopniaków malucha, nie wiem może też był głodny;-). Po śniadanku i przeczytaniu gazety czas zabrać się za coś pożytecznego jak pieczenie sernika, mięsa i robienia bigosu (nie mogę przestać myśleć o bigosie).

kicia mam nadzieję, że za dwa tygodnie z serduszkiem maluszka będzie wszystko dobrze.
kasiarj zdrówka dla Ciebie i dzieciaczków!
MadziaSek uuu wózek już kupiony, trochę zazdroszczę, ja z wózkami dalej w lesie...;-)

Miłego dnia!

Dziewczyny moja dzidzia ulożona jest główkowo...to chyba troche za wcześnie ...
A z drugiej strony dwóch lekarzy tego nie skomentowali i nie mówili, że to coś złego...
Jak są ułożone wasze maluchy?

Witam babeczki,wczoraj wzięłam się w końcu za sprzątanie i zrobiłam bigos,dziś jeszcze więcej roboty bo znajomi do na przychodzą na jajeczko,mają córcie w Lenki wieku więc się dziewczyny pobawią.
toska ja też byłam na kwietniówkach 2010 ale też chwilę bo również się nie odnalazłam :tak:
AleksandraMaria jaki pieczesz sernik?Ja dziś będę piekła z tego przepisu Puszysty sernik wielkanocny | Make Life Easier
zaczarowana to miałaś przygodę bo tej glukozie dobrze że nigdzie nie uderzyłaś jak mdlałaś,a to badanie jeszcze przede mną brrr
zenia dużo zdrówka i niech ta szyjka trzyma cię mocno!Powiem ci że ja też czasem zapominam że czegoś nie powinnam robić i np. dźwigam jakieś ciężkie rzeczy
kiciabp zdrówka dla synka i siły dla ciebie!
U nas zajączka nie ma,ale córci pewnie kupimy jakieś słodycze,reszta rodziny pewnie też

Dzień dobry!
Wstałam sobie rano w dobrym humorze, odsłaniam rolety a tam biało!!:szok: Minimum 5cm śniegu już leży i dalej pada :crazy: i już mi sie odechciało wszystkiego ehhh ładne święta mamy, naprawdę białe. Szkoda, że nie te co trzeba.

All-me moje jedno dziecko też leży głową w dól i nie martw się przekręci się jeszcze co najmniej kilka razy a potem przed porodem jakieś dwa tyg też powinno się ustawić głową w dół

reklama
Dobry!:-)

Własnie się dowiedziałam, że kierownik pozwoli nam wyjśc do domciu po 10....:-D No i co teraz?? Będę musiala iść na zakupy :-p

Zienia, po pierwsze nie denerwuj się i faktycznie oszczędzaj! ja nie wiem jak to jest przy miękkiej szyjce, ale ja przy skracającej się dostała w zeszłej ciązy zwolnienie i leki (fenoterol i staveran)...
U mnie na każdej wizycie jest badanie na samolocie, więc pewnie tę szyjke kontroluje lekarz...

Co do kupowania to ja kupuję coś jak mi w oko wpadnie albo kiedy są promocje (to pieluchy i chusteczki nawilżane... na razie to składuję...przecież jeść nie woła;-)). Teraz ja w zasadzie wszystko mam....wózek, łżeczko, kołyska, pościel, beciki, ubrania, ....trochę szoda, bo pamiętam jaka to przyjemność była to wszystko wybierac i kupować...no ale cóż-teraz skupię się na kupowaniu sukieneczek:-D

Kiciabp, mam nadzieję, że wszystko z serduchem bedzie dobrze... chociaz moge sobie tylko wyobrazić jak się tym denerwujesz...

All-me, moja córeczka ulozona jest głową w dół:tak:

Na dzisiaj mam zaplonowane zakupy, potem obiadek u mamusi i wielki pieczenie:-D Mam zamiar zrobić dzisiaj sernik, jabłecznik, a jutro upiec dwie babeczki piaskowe:-) no i zamarynowałam wczoraj szyneczkę i jutro też ją upiekę:tak: Moja mam robi makowiec sałatkę i jajeczka faszerowane to się wymienimy:-D

Kasiarj, przytulaski dla chorowitki...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry