• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2013

Dzień dobry,

Lenia mam:zawstydzona/y: jak czytam o Waszych planach, co gotujecie, pieczecie to podziwiam. My na święta jedziemy do rodziców na gotowe:-p
idę na śniadanie, i mooooże skończę sprzątać szafę.;-)

reklama
Cześć Dziewczyny,

my z Mężem już po zakupach, chlebek upieczony pachnie. Zaraz wstawiam jajka na pisanki i zabieram się za ciasto pyszotkę.

All me - mój Jasio tez jest ułożony główkowo - tak wczęsnie nie ma powodów do martwienia się o ułóżenie , jeszcze kilka razy może się przekręcić póki ma dużo miejsca:)

franek - ja piekę z tego przepisu :Sernik z musem malinowym - Przepis

sprawdzony i pyyyyszny.

planuję tez mazurka zrobić z blogu Tuskowej, nigdy nie robiłam nic z masa kajmakową, i ciekawe co mi wyjdzie ;) Znalazłam tez dekorację na muffinki wielkanocne i jutro się za nie zabieram : Wielkanocne muffinki

Witam,

Kawkę właśnie kończę pić, synek bawi się klockami, drugi fika w brzuchu koziołki, a ja nadrabiam BB, bo wczoraj całe popołudnie zajęte zakupami i porządkami. A do tego coś się mojemu synkowi odmieniło i nie chce sam zasypiać już drugi wieczór. Trzeba go trzymać za rękę dopóki nie zaśnie. Ma jakąś fazę na przytulanie i w dzień tez potrafi co 5 min. przychodzić i się tulić :) słodkie to, ale wieczorem mógłby sam zasypiać jak zwykle ;P no cóż - mam nadzieję, że mu to szybko minie :) bo wygodne to jak dziecko idzie do łóżeczka, przykrywam kołderką, buziak na dobranoc i sam zasypia :)

zenia.mi - daj znać co lekarz powiedział na ta miękką szyjkę. Mam nadzieję, że to nic groźnego!

kiciabp - trzymam kciuki za zdrowe serduszko!

kasiarj - czyżby córcia się nie doleczyła po poprzednim choróbsku? Zdrówka dla małej!

MadziaSek - gratuluje zakupu :) bardzo szybko kupiliście wózeczek. Ja ostatnio kupowałam w połowie czerwca.

All-me - nie martw się, dzidzia się jeszcze ze 100 razy odwróci :) moja kuzynka na 2 tyg. przed porodem miała córcie ułożoną główkowo, a jak pojechała do porodu to była miednicowo ;/ i musiała mieć cesarkę, a nastawiała się na sn.

toska - my tym razem też jedziemy na niedziele do moich rodziców (80km), a w poniedziałek do teściów za płot (całe 50m!) I jedni i drudzy nie kazali nam nic przynosić, więc chyba nic nie będę gotowała i tym razem pojedziemy na gotowe :)

madziula - mam nadzieję że najpóźniej jutro wyjdziesz do domku!

Witam i ja, od rana wkurzona miałam pospać a tu zryw o 7 i to bez budzika masakra! A mialam taki piekny plan ehh do tego mój chol...erny telefon się zepsuł :/ internet z domu na nim łapie ale sieci/zasięgu to juz nie no nic tylko walnac nim o ścianę daje słowo,

Ja miałam nic nie robić dla naszej "trójki" specjalnego a tu raptem Tomek oczekuje nie wiadomo czego, i jednak będę musiała biegać i robić.. A mi się chce.... Że szokkk ;) hah wolałabym łączone święta z rodzinka i przynieść tylko z 2-3 dania i juz, a teraz weź biegaj po pl sklepach.. No comment

Maghdalena dzieki za przepis ;)

Allme jeszcze dzidzia się przekreci milion razy nie ma zbytnio znaczenia w jakiej pozycji siedzi - chyba w takiej co najwygodniejsza ;))

Kiciabp oby wszystko skończyło się szczesliwie

Loleczka fajnie że z pracy wyjdziesz wczesnie, no i widzę masz ambitne plany z ciastami ;))

Madziula zdrowka, !

Zaczarowana ale mialas przygodę z glukoza brr masakra dobrze że cię w pore złapali ;), ja miałam identycznie ale nie po glukozie tylko jeszcze bez ciazy reakcja po znieczuleniu ogólnym też mnie wylapali uff lepsze to niż takie spotkanie z podłoga
A będziesz powtarzać? Jeszcze czy nie bo to się robi niby 24 tyg ciazy żeby w razie co wykryć cukrzyce

U mnie zajaczek jest, nawet za dzieciaka nam pokazywali domek 'zajaczka" haha,
Widzialam że coś pisalyscie o wieku - no juz nie przesadzajcie 32 lata na 1 -wsze dziecko też jest ok, w irl to pewnie ja będę smarkacz bo będę.miala 25 lub 26 lat jak się urodzi (jeszcze zależy kiedy dzidzia zechce wyjść bo w sierpniu mam urodziny:)..) a ja wyglądam jeszcze na 17lat więc pewnie będą się gapic hehe tu rodzą 35 lat 1 dziecko ! Nie raz wiecej koło40bardziej, ale ja tak nie chciałam coś mnie 'instynkt' naszedl :)

Hmm no dobra chyba skleroza ciazowa mnie dopadła już nie wiem co to ja miałam.. :D. Idę latać i panikowac po kuchni ;) może właściwie zacznę coś robić :D a co jeszcze ciekawego pichcicie bo coś nie mam veny :/

Ostatnia edycja:
Cześć ;-)

Zaraz wielkanoc a za oknem 0st i sypie śnieg ! Gdzie ta wiosna ? :(

Wczoraj Zajączek udany :) synek zadowolony. A szuflada w kuchni pełna słodkości :-D

Jeśli chodzi o Święta to my jutro po święconce idziemy do Moich bo brat z rodzina przyjeżdża. W pierwsze święto też u moich a w drugie święto do teściowej.
Jednak do naszego domku i tak robię jedzonko. A mianowicie :
-sałatka warzywna
-bigos
-gyros
-jajka
-biała kiełbaska
-żurek
-mięso
-sernik
-keks
-mazurek
- a babka kupna ;)

To tyle :-)

All-me moje na poprzednim usg lewitowało a na ostatnim miało już główkę na górze, dziecko jeszcze wiele razy się przekręci.

Dziewczyny ale Wy pracowite mi jak Tosce głupio bo my też na gotowe jedziemy w związku z czym obijam się ile wlezie

I zapowiadają się białe święta, tutaj pada a właściwie sypie śnieg, dziś ma spaść 10 cm :szok:

Cześć dziewczyny, witam się zimowo:/.

Ja na chwilkę bo mam dziś zlecenie i muszę lecieć. Co do pasów, moja mama kiedy była ze mną w ciąży miała dachowanie, przy niewielkiej prędkości i w nic nie uderzyła, tylko 2 razy przez dach przeleciała (maluchem). Przytrzymywała sobie pas rękami ale to raczej nic nie daje bo macica została uszkodzona i od lutego do czerwca (czyli do końca) leżała w szpitalu prawie bez możliwości wstawania z łóżka. Mówiła, że nawet jakoś bardzo jej ten brzuch nie bolał po samym wypadku, ale wyszedł jej siniol od pasa no i tam była uszkodzona ta macica. Była w połowie ciąży wtedy. Więc ani ręce, ani wody płodowe jej nie pomogły. Może gdyby w ogóle nie zapięła, byłoby jeszcze gorzej. I bądź tu mądry:baffled:

Dziewczyny, nie wiem czy dam radę jeszcze przed świetami cos napisać...chociaz czytac to pewnie bedę;-), więc juz teraz chcialam zlozyć życzenia:

Z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych -
wielu radosnych i cieplych chwil przybranych wiosenną beztroską,
odpoczynku przy rodzinnym stole
oraz serdecznych spotkań w gronie przyjaciół.
niech każdy z nas wykorzysta ten czas jaknajlepiej, by nie zabrakło wzajemnej życzliwości,
a słońce przyświecało w codzinnym życiu.
Wszystkiego naj...!

Dziękuję dziewczyny za pamięć. Zadzwoniłam i cóż mieszkanie mi kazała zapuścić :-D no i sexu też zakaz :dry: przynajmniej na te 2tyg i zobaczymy przy następnej wizycie jak się szyjka miewa. Bo jak jest miękka to może się skracać.
Ja mam wizyty co 2tyg i też zawsze na fotelu muszę siadać :crazy: będę miała dość tego fotela do końca życia... ale i tak mi się picło.. bo jak poszłam tam na pierwszą wizytę to miała jeszcze stary fotel z lat 70-tych pewnie z takimi metalowymi obręczami na nogi :szok: po raz pierwszy w życiu taki przeżytek widziałam :-D a potem następna wizyta i już miała elegancki nowy. jakbym miała na tamtym siadać co 2tyg to chyba bym przychodnie zmieniła

Miciurka biedna jesteś :( ja bym na Twoim miejscu olała trochę te pichcenie bo... ile przejecie przez te święta?

Maciejkaa sporo :-D ja jadę do teściów i mam luz blues, wrócę po świętach jeszcze z wałówą :-D

reklama
Witam sie na glukozie..nie wiem co to za mity ale to nawet dobre było, woda z cukrem lol dopiero co wypilam i czekają mnie nuuuudne 2h :/ poza tym strasznie głodna jestem i po głowie chodzą mi te obrazki z waszymi dniami swiatecznymi! Co za tortury :/
Oczywiście dziś odwalilam sie w nowe buty i obtarlam piety odrazu, będzie musial M przyjechać z balerinami bo za chiny do domu nie wrócę lol
A co do świat to ja w ogóle nie będę miała :/ M pracuje sb nd i chyba pon tez (wychodzi o 5.30 wraca ok 20h) wiec późny wieczorny obiad i spać pójdzie :(( może sobie zupę szczawiowa z jajkiem strzele..albo nawet barszczyk tylko muszę chrzan znaleźć :/
Kurde jak wy wszystkie do rodziny pojedziecie to co ja tu będę robić sama caaaaly weekend? Hehe

Kurcze zaraz usne...głodna i spiaca jestem (zasnelam koło 5 a o 8.30 pobudka)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry