• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2013

Maghdalena ja nie używam

U mnie jest tradycja zajączka i szukania jajeczek

Madziula tak każda kobieta w ciąży ma robione to badanie, mi siostra radziła wziąć ze sobą cytrynę i wdusić

reklama
Cześć. Domyślam się, że pewnie nie zauważyłyście mojej nieobecności. :-) Nie wiem czy dam radę nadrobić produkcję. U mnie zero czasu bo znowu mam chore dziecko w domu ale teraz dla odmiany mam milion spraw do załatwienia i albo się włóczymy razem albo ją podrzucam gdzieś. Gdzieś jest bardzo okrojone bo moja siostra ciągle w szpitalu a jej dziecko już ma wolne od szkoły i też musi być gdzieś podrzucane;)
Miałam dziś wizytę. Moja córeczka jest ułożona poprzecznie z głową przyciśniętą do klatki piersiowej co bardzo utrudniało badanie więc muszę przyjść za tydzień jeszcze zerknąć i dokończyć wszystko. Poza tym ma zwalniające od czasu do czasu serce co podobno jest fizjologiczne na tym etapie ale też musimy zerknąć na to. Z racji bóli to dostałam luteinę dopochwowo i z powodu ułożenia rozpychającego macicę muszę się oszczędzać bo inaczej będą skurcze itd. Trochę to komplikuję mój wyjazd do Berlina za tydzień ale z drugiej strony jak będziemy łazić z dzieciakami to i tak będziemy odpoczywać dużo. To tyle u mnie:) teraz poczytam was

No Kasiu, ja zauważyłam, ale pamiętałam, że masz dziś wizytę, więc czekałam aż się odezwiesz, biorąc przykład z Ciebie i nie siejąc paniki :)
Dobrze, że przyczyna bólu się wyjaśniła. Teraz trzymam kciuki, żeby córeczka się ułożyła wygodniej dla mamusi, żeby lutka pomogła, żeby serduszko w swoim czasie się umiarowiło i żeby chore dziecko wyzdrowiało jak najszybciej.
A siostra jeszcze w dwupaku w tym szpitalu, prawda? :)
Trzymaj się! :)

Kasiarj ja zauwazylam i rozumiem Twoja nieobecnosc ;-) a po porodzie pewnie wiekszosc z nas nie bedzie miala czasu albo sie wysypie z forum...
zdrowka dla dzieciaczka no i duzo wypoczynku :-D

Maghdalena tak siostra w dwupaku. Nasz lekarz się wczoraj zjawił wieczorem na dyżurze i może chyba wyjść bo zaczęła 37 tydzień. Więc święta spędzi z nami a potem sobie urodzi jakby co;)
Dorzucając trzy grosze do waszej produkcji to ja bym chciała 4-5 dzieci ale prawdopodobnie już się nie zdecyduję bo słabo znoszę jednak bycie w ciąży...:( Po cichu liczyłam, że teraz będę mieć bliźniaki ale się nie udało;)
Co do pasów to ja do porodu zapinałam normalnie mi nie przeszkadzało to zupełnie, rozumiem, że by było niebezpieczne w razie wypadku?
O glukozie mi jeszcze dr wąsiasty nie mówił. Ja wcale nie chcę tego robić:)))

To suuuuper, że u siostry dwupak :)
Co do pasów, to właśnie w razie wypadku albo gwałtownego hamowania jest niebezpieczne, bo mocno i gwałtownie uciska brzuszek.
Mimo tych wszystkich strasznych historii ja jakoś się nie boję tej glukozy. Zobaczymy czy i w jakim stopniu zmienię zdanie po badaniu :sorry:

Ewcik ja wlasnie jestem w drodze po wozeczek dla maluszka ;-)
i w ikei chce tez komode i inne rzeczy kupic!

Zaczarowana wspolczuje przezyc z okropna glukoza, ja nie wiem jak zareaguje na dawke 75 bo z dawka 50 nie mialam problemu

Ostatnia edycja:
Maghdalena ja się nie boje smaku itd, tylko nie cierpię tych badań bo jestes wtedy na czczo dość długo a mi jest ciezko na zwykle pobranie wytrzymac:(

Kasiarj, dobrze że jesteś. Ja też zauważyłam że Cię chwilę nie ma, ale wychodzę z założenia, że jesteśmy na tyle już tu "zżyte"; że mam nadzieję że w razie jakichś drobnych problemów, bo dużych nie zakładam, zawsze znajdziemy chwilę żeby kogoś z forum powiadomić:-) Dziewczynki, szczególnie te które nie miały jeszcze glukozy, spokojnie, naprawdę zazwyczaj to jest mało przyjemne, ale znośne badanie.. Nie wiem dlaczego taka reakcja mojego organizmu.. Ale o tej cytrynce też mi dzisiaj pielęgniarka mówiła, nawet żeby mieć przy sobie i w razie awari, ją nadgryźć, ponoć pomaga:-)

reklama
a powiedzcie mi dziewuszki bo tak mnie natchnelo, zaczynacie wszystko kupowac systematycznie od poczatku czy czekacie do ostatniej chwili?? jakies ulubione marki dla maluchów?? ja sie zakochalam w ciuszkach z nexta ojjjjjj piekne, ciezko dostac w polsce ale maja sprzedaz wysylkowa. butelki i smoki z aventa a wozek mam coneco - V4, lekki zwrotny i fajne ma rozwiazania jesli chodzi o skladanie czy nakladanie nosidelka/spacerowki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry