• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2013

Honey, widzę, że my na tym samym etapie ciąży :)
Moja przyjaciółka sama sobie wcisnęła cytrynę do tego roztworu (oczywiście za zgodą lekarza i wiedzą pań pielęgniarek z laboratorium) i też mówiła, że dało się przeżyć :)
Najlepiej to badanie zrobić chyba między 24 a 28 tygodniem, tak mi ostatnio gin mówił :)

reklama
ja robiłam glukozę tydzień temu gdzieś i było ohydnie:tak: miałam cytrynę, ale mi pielęgniarka powiedziała, żeby nie dodawać, jeśli wytrzymam. Wypiłam duszkiem i ledwo wytrzymałam, ale dałam radę;)

Zaczarowana, współczuję Ci, kochana! Miałaś niezły 'cyrk'...

Maghdalena no wypada identycznie, a tobie przy takim wyliczeniu tygodnia ciazy tez wychodzi termin na 27 sierpnia??
ja czekam az mnie wysle lekarz z ta glukoza, sama sie prosic nie bede ale widocznie ta cytryna moze miec zbawienne dzialanie... ostatnio przy pobieraniu krwi widzialam dziewczyne ktora puscila sie biegusiem przez korytarz:-) ojjj strasznie mi jej zal bylo, chyba najgorsze to miec swiadomosc jaki to smak i isc ponownie zrobic badanie... mmmmm rozkosz

ja tak troche na oko, z usg wypada na 27.08 a mialam OM juz jak bylam w ciazy wiec to tez nie daje pelnego obrazu... duzy masz juz brzucholek?? ja od poczatku przybralam na wadze jakies 5 kg,

hehehe wiesz co sa dwie wersje z ta glukoza albo blisko wc albo speed niesamowity :-D

tak teraz sie przygladam i podpisy pod suwaczkami nie do konca sa trafione, przy 19 tygodniu pisza ze dziecko wazy okolo 200g a moj maly skarbek wazy 238 a jest de facto tydzien wczesniej... hmmm

Ostatnia edycja:
ja robiłam glukozę tydzień temu gdzieś i było ohydnie:tak: miałam cytrynę, ale mi pielęgniarka powiedziała, żeby nie dodawać, jeśli wytrzymam. Wypiłam duszkiem i ledwo wytrzymałam, ale dałam radę;)

Zaczarowana, współczuję Ci, kochana! Miałaś niezły 'cyrk'...

to szybko zrobiłas.. bo mi tez lekarz mowil, ze miedzy 24-28 tyg sie robi

Wiecie co? Powinnyśmy się zacząć pozytywnie nastawiać do tego piekielnego badania. Musimy się nastawić na to, ze słodkie jest pyyyyyszne i z chęcią wypijemy ten ulepek, bo tak nam się chce słodkiego! słodziuchnego!! słodziuteńkiego!!! ;-) A Zaczarowanej na pewno coś innego zaszkodziło, a nie pyyyszniutka glukoza ;-)

ja tak troche na oko, z usg wypada na 27.08 a mialam OM juz jak bylam w ciazy wiec to tez nie daje pelnego obrazu... duzy masz juz brzucholek?? ja od poczatku przybralam na wadze jakies 5 kg,

hehehe wiesz co sa dwie wersje z ta glukoza albo blisko wc albo speed niesamowity :-D
Na wątku o brzuszkach są moje zdjęcia. U mnie wystrzelił mega na początku, a teraz jakoś stoi w miejscu :) przybrałam nieco więcej niż 5 kg, ale postanowiłam, że o tym nie rozmawiam, bo ja się zaraz porównuję i załapuję doła albo zazdroszczę tym szczupłym :)

reklama
Maghdalena pamietaj ze zawsze moglo byc gorzej, moja kolezanka przez cala ciaze przytyla 30 kg:D wiec sobie wyobraź...

co do glukozy... hmmm biopole zaszkodzilo?? zapach osrodka zdrowia?? ooooo albo przez 2 godziny czytania gazety trafila na tak okrotny artykol ze nie bylo mowy wytrzymac :-D tam pal szesc tak naprawde wypicie, gorzej odczekac na glodzie 2 godziny, ja jak juz wstaje mam przygotowane kanapeczki bo mi sie w innym wypadku kreci w glowie i wtedy mnie dopiero mdli... rozkosz...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry