reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Kochane wesołych, pogodnych Świąt!! Abyśmy zostały w komplecie aż do sierpnia, a potem jeszcze długoooo długooo mogły razem cieszyć się postępami naszych maleństw!!! Wszystkiego dobrego!!!

reklama
Część dziewczyny. Mam pytanie. Ja mam termin na wrzesień ale chce się spytać odnośnie pracy. Czy wy powiedzialyscie szefostwu o ciąży? Czy jeszcze poczekac z tą wiadomością?

Każda z nas ma pewnie inne zdanie na ten temat, inną pracę i inne szefostwo. Ja uważam, że nie trzeba (a nawet nie można) zbyt szybko ogłaszać radosnej nowiny nawet rodzinie, choć wiem jak ciężko jest się powstrzymać. Ja o swoich pierwszych pozytywnych testach szybko opowiedziałam wszystkim , bo akurat była okazja (ślub brata), a niestety gdy straciłam ciążę w 6 tygodniu już nie było tak przyjemnie tłumaczyć każdemu co się stało, jak i dlaczego. Teraz więc poczekałam trochę dłużej i dopiero jak usłyszałam bijące serduszko to powiedziałam rodzinie. Pracuję z bratową, więc szybko się wszystko rozeszło w pracy :-) Dlatego, mimo że jeszcze nie planowałam, powiedziałam szefowi bo wolałam, żeby dowiedział się ode mnie.

Jeśli nie pracujesz fizycznie, ciąża przebiega prawidłowo i nie masz zamiaru uciekać na L4 tylko pracować to nie musisz mówić, to zależy od Ciebie jakie masz relacje z szefem, w końcu i tak zobaczy :-)

Ja pracuję w przedszkolu i raczej nie chce l4 ale czasami są zajęcia z dziećmi gdzie się je podnosi itp więc może warto żeby dyrektorka wiedziała gdy ktoś może jej donieść że ie uestniczę w zabawie i nie miała pretensji:-)

HEJ

wczoraj rano plamilam,od razu szpital,zaczelam krwawic przed samym usg...nie dalo sie uratowac nic:(

dzis wyszlam po czyszczeniu

Cleo bardzo mi przykro :no: A ja mam czasem taki kłujący ból w prawym boku na dole takie jedno kłucie i koniec martwie sie wizyte mam 31 grudnia nie plamie , mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje:no:

Cleo bardzo mi przykro :( Mam nadzieję, że szybko będziecie się cieszyć kolejną, tym razem szczęśliwie zakończoną ciążą, tego ci życzę na te święta i kolejny rok.

Odnośnie pracy to ja na bank nie zamierzam powiedzieć jeszcze, nie byłam u lekarza, powiedziałam tylko mężowi i zakazałam mówić nawet rodzinie.

reklama
Cześć Dziewczyny!
No wiec chciałam dołączyć do grona sierpniowych Mam. Moja ciąża to 100% zaskoczenie...mam Synka który ma 18 m-cy więc jeszcze nie w głowie mi było drugie dziecko, no i najgorsze że umowę w pracy mam do końca kwietnia 2013 i boję się co to będzie, ale w sumie nie ma się chyba co na zapas martwić, będzie jedno za drugim, szybciej odchowamy itp :) Byłam już u lekarza, Krewetka ok, ładnie się rozwija, kolejna wizyta 16 stycznia ;) Obecnie mamy ok7/8 tydz. Pozdrawiam Was wszystkie i Wesołych Świąt ;)

Do góry