• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2013

Kasia głowa do góry;-) taki kiepski dzień dzisiaj, żeby śnieg padał na Wielkanoc:crazy:
Ale z samochodem rozumiem, taka pierwsza rysa boli najbardziej, kolejne już mniej, a jeszcze kolejnych się już nie zauważa:-D

Właśnie wróciłam z Le targu na solcu. Przynajmniej tutaj będzie co piątek, dla mnie lepiej, 5 minut z domu:tak:

I objadam się tatarem ze śledzia - uzależniłam się:zawstydzona/y:

reklama
dzień dobry:-D
Pochłonęły mnie przygotowania do świąt- ciasta upieczone, biszkopt do tortu jest- jeszcze ogarnąć łazienkę i na dziś koniec:tak:
maciejkaa- już czkawka? no nieźle:-D nie martw się dla malucha to podobno nie jest nieprzyjemne:-D

Witam po sprzątanku i zakupach.
Kasiarj, rozumiem twój ból..jak coś się przytrafi mojemu samochodowi, to prawie jakby mnie bolało.....Zdrówka dla córeczki i polepszenia humoru życzę.
allme
spokojnie, moje jednego dnia było ostatnio główkowo, a następnego dnia miednicowo. Na tym etapie to jeszcze tysiąc razy się przewróci..
Maciejka,
mojego też czkawka męczy... Miciurka, nie będę powtarzać. Moja lekarz twierdzi że glukozę się robi od 22tygodnia, a że ja cukrzyzy w dwóch poprzednich ciążach nie miałam, więc zagrożenie jest nikłe, gorzej jeżeli miałabym wcześniej bo to cholerstwo lubi nawracać w kolejnych ciążach.
Widziałyście że już grudniówki się pojawiły???:szok:

Ja właśnie biorę się za mazurki, już mąż mi pomył okna, zawiesił firanki, wytrzepał dywan i upiekł kruche ciasto do mazurka, więc się za niego zabieram... Dużo nie robię, bo w niedzielę jedziemy do moich rodziców 80 km za Wawę, jutro jakiegoś jedzenia wielkiego nie będzie, a na poniedziałek jajka, szynkę upiekę, to będę miała wędlinę po świętach, mąż robi szarlotkę, i sernik i tyle. Ja nie szaleję na święta, bo później szkoda mi tego wyrzucić, a szansy wszystkiego zjeść nie damy rady...
Dobra, czas się zabrać za robotę. A jeszcze jajka pofarbować i powoli koszyczek przygotować muszę. To całuski , idę robić...

Ostatnia edycja:
images.jpgWesołych Świąt!! Mokrego dyngusa i smacznego jaja!! buziaki :*:*

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 36
Toska fu nie lubię śledzia ..
Pandora no już już :) czas leci szybko hehe
Zaczarowana ja okna mylam na początku marca więc teraz już nie tym bardziej ze śnieg pada :confused:
allme chloń każdą chwilę bo ciąża szybko minie ;)

Ufff, ja już robię sobie wolne na dzisiaj! Słońce jeszcze świeci może wybiorę się na spacer :-)

Franek ja robiłam sernik nowojorski, podobny do tego. Tylko u mnie było bez mąki, trochę więcej skórki i soku z cytryny i limonki i zamiast serka philadelphia, mascarpone i ricotta, nie robiłam jeszcze takiego, zobaczymy co mi wyszło, z resztą mój mąż zje wszystko ;-)

Eweli robiłam już kiedyś ten sernik z musem malinowy, baardzo pyyyszny :tak:
(w domu zawsze byłam odpowiedzialna za serniki na święta;-))

Maciejkaa ja też miałam już kilka razy wrażenie jakby maluch miał czkawkę :-), bo zazwyczaj jak kopie to z przerwami, a to było takie rytmiczne, ale nie wiem, nie mam doświadczenia

Maciejka mój Jasio też ma czkawkę - podobno dla dzieciaczkó nie jest nieprzyjemna a ja czuję regularnie ruchy :)

Zaczarowana - fajnie, że obydwoje w kuchni szalejecie.

AleksandraMaria - to był mój pierwszy w życiu sernik i innych już nie robię. Zmieniam tylko smaki musós - gruszkowe, morelowe i truskawowe. Dziś siedzi właśnie w piekarniku truskawowy.
Mazurka planuję skończyń jutro , w wersji a'la tarta. jeszcze coś z kruszonką do jagód planuję, bo jagody wyjęłam...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry