reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

taka.j gratuluję fasolki!! :)

katherine lepiej idź potwierdzić tym usg, polecam iść do innego lekarza, każdy lekarz inna opinia. ja byłam u jednego wykrył puste jajo płodowe, dwaj następni stwierdzilii, że się pomylił.. zarodek był ale nie biło serduszko.. więc ja Ci mówie wszystko zależy od lekarza i sprzętu!!
a co do starań.. jeśli sama się oczyścisz i nie trzeba będzie robić łyżeczkowania to po pierwszej miesiączce możesz się już starać, jeśli psychika Ci na to pozwala. Natomiast po zabiegu zalecają odczekać 3 cykle, żeby się wszystko zregenerowało, bo wiadomo, że zabieg to mechaniczne czyszczenie więc zawsze tam coś jest poruszane. Jak miałaś 7 tyg ciąże to powinnaś się sama oczyścic, starsze ciąże jednak łyżeczkują bo są za duże żeby się wszystko doczyściło samo.
Powodzenia życzę

reklama
Panno.migotko oj współczuję nocki, wiem jak uciążliwe potrafią być mdłości choć jeszcze nie wiem jak wkurzające może być wymiotowanie, mam nadzieję, że szybko ci przejdzie.

Ewcik no właśnie tak czytałam, że na początku ciąży może być podwyższona, tylko to gardło muszę jakoś wyleczyć ale spróbuję naturalnymi sposobami.

Co do objawów to ja mam mdłości prawie cały czas, obojętnie czy jem czy nie, nie wymiotuję jeszcze, kręci mi się w głowie, czasem mnie pobolewa jeszcze podbrzusze. Troche to uciążliwe bo nikt o tej ciąży nie wie i każdy może mnie ocenić, że grymaszę ale jakoś może przetrwam troche.

Na mdłości polecam imbir do herbaty (tylko nie gotowy sok! w gotowym jest mało imbiru i duuuużo "E" - przynajmniej w tych, które ja widziałam), Ja starłam korzeń i zaprawiłam cukrem i dodaję do herbaty. No i pomaga!

Katherinne, tak bardzo mi przykro:-(

Wiecie, zaczynam się troszkę stresować... nie mam żadnych dolegliwości... no może trochę większe i bardziej wrażliwe piersi, ale poza tym nic... miałam mulenia- źle, jest ich brak- jeszcze gorzej...:-( Mąż mnie pociesza, żebym sobie problemów nie szukała i że wszystko jest oki... a ja jak typowa baba.... same negatywne myśłi...

Loleczka, nie nakręcaj się. Dla mnie każdy tydzień i dzień jest inny. Dwa dni po zapłodnieniu zaczęły mi się zawroty głowy i mdłości, po tygodniu przeszły. Wróciły dopiero w 6tc i trwały 2 tyg, teraz znów nic. To jest trochę jak sinusoida, raz jest tak, a raz tak. Staraj się myśleć pozytywnie i słuchaj męża, bo widocznie mądry z niego chłop;-)

Loleczka ale przeciez brak dolegliwości nie znaczy, że jest coś nie tak tylko tyle, że Twój organizm dobrze sobie radzi z ciążą. Ja w poprzedniej też miałam symboliczne mdłości może przez 2 dni, a są takie osoby, które nie wiedzą co to mdłości ciążowe a i tak wszystko ok. Nie masz podstaw żeby przypuszczać, że coś jest nie w porządku, głowa do góry :-)

agata_k- zgadzam się, ja robię sok z imbiru i cytryny bo sam imbir jest dla mnie za ostry, a do pracy kupuje kandyzowany i po pół plasterka wrzucam do herbaty
loleczka- u mnie też dziś pierwszy dzień, od prawie trzech tyg, bez mdłości i piersi mniej bolą i plamień w ogóle nie mam- może dziś taki dobry dla nas dzień:tak: nie martw się na zapas!!
samaola- masz na myśli ciążowy czas?? wszystkim tak się wlecze- bo czekanie jest straszne:tak: a jak się dzidzion urodzi to zaczyna lecieć strasznie szybko i wtedy chciałoby się czas zatrzymać:-D

U mnie mdłości od 3 dni są i tylko wieczorem, wcześniej takie lekkie a wczoraj to już masakra była :-) Agata słyszałam o imbirze, szukałam dzisiaj jakiejś herbatki imbirowej, ale nic nie było. Chyba faktycznie będę sama robić, zobaczę jak dzisiaj z tymi mdłościami będzie. Ewcik nie byłam głodna :-) Dopiero później się zrobiłam i było jeszcze gorzej i jedyne co mogłam wziąć do buzi to suchy chleb :-)

Loleczka nie martw się brakiem objawów, każda ciąża jest inna, ciesz się że dobrze przechodzisz :-) Moja kuzynka urodziła teraz trzeciego bobasa i w każdej ciąży nie miała w ogóle objawów aż do 5 miesiąca.

A ja kupiłam sobie dzisiaj krem na rozstępy Gerbera :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Loloeczka to ja ci mogę cześć moich objawów oddać. Śpię jak mops cały dzie, a jak przez chwile nie śpię, bo mi nie pozwalają moje terrorysty dwa, to chodzę po ścianach z zapalkami w oczach. Wezmiesz chociaż polowe tej sennosci?
Małżonowi juz wyszło, ze to muszą byc bliźniaki, skoro ja taka nietomna. A niedoczekanie jego!!! Jak chce bliźniaki, to niech sam w ciążę zachodzi!!!

Agata mi imbir nie pomagał. Ale może dlatego, ze organizm przyzwyczajony :-D bo dodaje do herbaty w sezonie zimowym namiętnie. Jedyne co to podjadanie slońych paluszków. Szczególnie rano.

Do góry