reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Franek ja mam często takie kłucia, właśnie jakby w szyjce, pochwie czy gdzieś tam.. tak jakby ktoś wbijał igłe i wyciągał, dokładnie tak to wygląda. Miałam to przed wizytami i było wszystko ok, dzisiaj idę do gin to zobacze jak tam szyjka, ale jak Ci się powtórzą takie mocne bóle to lepiej to chyba sprawdzić.

reklama
Chrobek wczoraj wzięłam nospę i po niej przeszło kłucie,a magnez biorę tylko tydzień temu mi się skończył.Umówię się chyba na wizytę bo dziś mój lekarz jest w luzmedzie i widziałam że są jeszcze wolne miejsca,najwyżej jak będę cały dzień się dobrze czuła to odwołam wizytę

witam po glukozie!
musiałam dzwonić do mojej lekarki bo wyniknął pewien problem, mianowicie: lekarka kazała zrobić krew na czczo, a potem po godzinie i po dwóch, a tu w laboratorium mówią , że oni raczej pobierają dopiero po dwóch, ale lekarka kazała tak jak ona chce. No i wyszła masakra: najpierw pobieranie z palca glukometrem( bo nie mogą obciążyć glukozą, jak nie sprawdzą aktualnego cukru), potem zaraz pobieranko z żyły i wypicie glukozy, potem pobieranko po godzinie, no i po dwóch była masakra, bo nie było już żyły do pobrania, obie rączki pokłute i paluszek też. W nagrodę zjem wieczorem dobre lody.

Co do kłucia i bolu brzucha to ja też tak mam zwłaszcza w nocy takie kłucie od pochwy do wewnątrz, chwilkę i zaraz przechodzi, ale szyjka ok 3,42 na ostatnim badaniu, dostałam od lekarki luteinę (2 szt. na noc) i jest lepiej.

Pozdrawiam

my to dziwne zwyczaje ma Twoja lekarka, teraz robi się 2-punktową glukozę, tzn. przed wypiciem i 2 godziny po ;-)

izuś &&&&& za wizytkę!

Ja juz po glukozie, w domku, bylo strasznie, co chwilke wychodzilam na dwor bo tak mi slabo i mdlo bylo, masakra.... W sumie to dalej beznadziejnie sie czuje!
ale odwiedzilam biedrone i kupilam pieluszki tetrowe i flanelowe, kocyk i rozek z myjka ;-)

Franekkimono fajnie ze nie masz rozyczki ;-)
My2013 wspolczuje zamieszania glukozowego, ja mialam dwa klucia i to kazde z innej zyly :-D

dziewczyny! wiem że jest osobny wątek na forum dotyczacy toxoplazmozy, ale nie znalazłam tam odp. Czy któraś z was miała igg i igm ujemne i nie ma przeciwciał? ja mam taka sytuacje , zastanawiam się jak czesto musze się badać, lakarka zleciła mi narazie 2 razy. boje się tego cholerstwa.

Ja po wizycie :-)
Szyjka długa,zamknięta...:-)
Wszystko jest oki :-)
Glukoza wyszla mi przy gornej granicy normy...jest do 140 a ja mam 142...wiec mam mierzyć cukier i ograniczyc cukry .
Na 7 czerwca umówilam się na usg 3d:-)

reklama
I ja się witam, u nas dziś upalnie więc póki co przeniosłam się do domu:-D
franek-super że wyniki ok!!! a co do kłucia- ja takie miewam 1-2 razy dziennie na ostatniej wizycie ginka mi powiedziała że to dlatego że dziecko mnie gdzieś tam uderza, ale nie bolał mnie wtedy brzuch- dlatego myślę że dobrze zrobiłaś umawiając się do gina-lepiej sprawdzić niż się zamartwiać:tak:
Jagoda- kiedy to zleciało? gratuluję 30 tc i wózeczka, a jaki kupiliście??
Izka- powodzenia na wizycie!!!
My, Madziasek- gratki przeżytej glukozy!!
my- ja tak mam, miałam badania w październiku, lutym i jeszcze będzie jedno w czerwcu lub lipcu...

Ostatnia edycja:
Do góry